Va doare in gat si sunteti ragusit ?

Tratati naturist durerile de gat – Dureri de gât.

            Durerile şi inflamaţia la nivelul gâtului pot fi simptome ale mai multor afecţiuni; alergie, o infecţie virală sau una bacteriană (de pildă infecţia cu streptococi). Cum aceasta din urmă poate conduce la o formă de reumatism care afectează inima şi rinichii, este bine, dacă aveţi o durere în gât care nu este cauzată de o răceală sau de alergie să consultaţi medicul. Infecţiile streptococice necesită un tratament diferit faţă de alergii sau răceli. Dar chiar dacă medicul decide că aveţi nevoie de un tratament cu antibiotice puteţi utiliza în continuare remedii naturiste în paralel cu medicaţia clasică.

-Luaţi comprimate de zinc. Indiferent de ce vă doare gâtul, zincul vă poate ajuta să reduceţi inflamaţia şi să scăpaţi de durere. De asemenea, acest element poate stimula sistemul imunitar în lupta împotriva infecţiilor. Vă puteţi procura din farmacii sau din magazinele cu profil naturist comprimate cu zinc care se sug. Aveţi grijă ca aportul de zinc să nu depăşească 50 mg pe zi.

dureri de gat
dureri de gat

Tratament:

Evitaţi să staţi în frig. Purtaţi căciulă şi fular mai ales atunci când este rece şi umed afară.

Când este vorba despre o simplă durere de gât, fără febră şi ganglioni măriţi, încercaţi remediile tradiţionale: ceaiuri, lapte cald cu miere, suc de portocale, pentru a atenua senzaţia de iritare.

Ceaiurile permit hidratarea faringelui şi atenuează senzaţia de durere şi uscăciune în gât.

-Lapte cald cu miere-atenuează senzaţiile de inflamare şi durere.

-Inhalaţiile cu plante sub formă de infuzii sau decocturi- umezesc mucoasele şi facilitează eliminarea mucusului care se acumulează în sinusuri şi în fosele nazale.

-Uleiurile esenţiale se pot folosi pentru a da un miros plăcut în încăpere sau pentru a parfuma perna, sau chiar să se facă inhalaţii sau băi.

Se pot folosi următoarele: ardei iute, brad, busuioc, carpen, cartof, ceapă, coacăz negru, lichen, nalbă.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Ardei iute (Capsium anuum) se taie mărunt şi se pune alcool sanitar peste el în cantitate dublă. Se lasă 5-8 zile apoi se strecoară. Se umezeşte o bucată de vată şi se aplică extern pentru efectul revulsiv.

Brad (Abies alba) 1 linguriţă de muguri sau cetină mărunţită se pune la 500 ml apă şi se fierbe până scade la jumătate. Se strecoară şi apoi se poate consuma caldă eventual îndulcită cu miere. Se bea cu înghiţituri mici. Este un bun antibiotic. Extern se poate pune cataplasmă cu planta fiartă şi aplicată caldă sau cu ceai cald de mai multe ori pe zi.

Busuioc (Ocinum basilicum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, cu înghiţituri mici.

Carpen (Carpinus betulus) se pune 2 linguriţe de coajă mărunţită la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute. Se strecoară. Se pot consuma călduţe 2-3 căni.

Cartof  (Solanum tuberosum) extern se aplică cartof fiert pasat şi pus pe o pânză compresă.

Cătină (Tamarix ramosissima) fructele de cătină consumate sub orice formă ajută foarte mult datorită faptului că sunt foarte bogate în vitamine. Se pot consuma sub orice formă şi în orice cantitate.

Ceapă (Allium cepa) se consumă crudă intern şi extern se aplică ceapă coaptă în cuptor caldă.

Coacăz negru ( Ribes nigrum) fructe ca atare, suc, sirop, gem, etc.

Gălbenele (Calendula officinalis) 1-2 linguriţe de flori se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se beau calde eventual îndulcite cu miere dacă nu există contraindicaţii.

Lichen (Cetraria islandica) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, pentru efectul antibiotic puternic.

Măceş (Rosa canina) fructele sunt foarte bogate în vitamina C care este un foarte bun antioxidant şi contribuie în foarte multe cazuri la calmarea durerilor de gât. Se iau măcinate 1-2 linguriţe şi se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 2-3 căni pe zi.

Muşeţel (Matricaria chamomilla) 1 linguriţă de flori mărunţite se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Este un foarte bun dezinfectant şi poate înlocui cu succes multe medicamente de sinteză, mai ales dacă nu aveţi contraindicaţii şi puteţi consuma ceaiul îndulcit cu miere.

Nalbă (Malva crispa) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, cu înghiţituri mici. Are efect emolient.

Extern comprese sau cataplasme calde. Se poate suge miere câte 1-2 linguriţe de mai multe ori pe zi.

Un ceai complex: 50 g frunze de cimbru, 50 g limba mielului, 25 g flori lumânărică albă, 50 g măceşe, 50 g mentă, 50 g creţuşcă. Se pun 5 linguri din acest amestec la 1 litru de apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se bea acest cei zilnic, cald îndulcit cu miere dacă nu există contra indicaţii.

Cimbru (Saturneja hortensis) : ceaiul de cimbru este un excelent preparat util în calmarea durerilor de gât. Pregătiţi o infuzie: 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute. Se strecoară şi înainte de a-l bea adăugaţi 1 linguriţă de miere. Se bea călduţ, putându-se consuma 2-3 căni pe zi. De asemenea se mai poate introduce în acest ceai şi sucul de la 1 lămâie.

Oţet aromatic din vin roşu– Faceţi gargară cu oţet şi 1 linguriţă de miere diluate într-un pahar cu apă caldă.

AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent (No Ratings Yet)
Loading...