Accident vascular cerebral

Accidentul vascular cerebral

Prevenire si tratament naturist

    Mă refer aici în special la formele hemiparetice, în care pacientul este capabil să facă totuşi mişcare şi să părăsească patul

 1)      Va fi controlată minuţios tensiunea arterială şi menţinută la valori normale (vezi capitolul respectiv)

2)      Un eventual diabet zaharat va fi şi el controlat periodic, iar glicemia va fi menţinută la valori de sub 110 mg%

3)      Vor fi evitate alimentele foarte bogate în colesterol (unt, ouă, slănină, untură, organe animale, icre), nuca de cocos, prăjelile, afumăturile, carnea grasă (porc, somn etc.) şi margarinele

4)      Vor fi prohibite alcoolul, cafeaua, -cola, ceaiul negru, verde şi cel rusesc, cacaoa, ciocolata, fumatul

5)      Se vor consuma următoarele suplimente :

–          Spirulină minim 3-4 grame / zi

–          Coenzima Q0    60 mg / zi

–          Ulei de cătină     3 x 2-3 ml / zi

6)      Germeni de grâu sau fulgi de grâu germinat 100-150 g / zi

Anevrism cerebral
Anevrism cerebral

7)      Se va înlocui uleiul de floarea soarelui sau cel din soia, cu ulei de măsline, dar nu se vor depăşi 3 linguri / zi. Recomand şi uleiul de in alimentar 1-2 linguri / zi, în cadrul celor maxim 3 linguri totale de ulei

8)      Pacientul va face cât mai multă mişcare cu putinţă, având în vedere faptul că refacerea este maximă în primele câteva luni după instalarea accidentului.

9)      Va fi limitat stresul

0)  Somn 8-0 ore / zi, însă este de preferat culcatul devreme

11)  Va fi redus semnificativ consumul de sare, mai ales la pacienţii care au HTA sau / şi diabet zaharat

12)  Necesarul de lichide va fi între 2-3 l / zi, cu precauţie totuşi la pacienţii hipertensivi

Tratament naturist pentru ACCIDENT VASCULAR CEREBRAL

            Este ruperea arterelor provocând hemoragia cerebrală; se instalează paralizia unei jumătăţi a corpului existând totodată pericolul iminent al morţii.

            Accidentul vascular coronarian este infarctul miocardic- adică un accident vascular la inimă. Este vorba despre arterele care irigă inima.          

Tratament :

            Preventiv: dacă sunteţi printre persoanele care aţi avut un accident vascular sau aveţi obezitate, hipertensiune sau chiar o afecţiune cardiacă trebuie să cunoaşteţi faptul că este necesar să vă feriţi de temperaturile ridicate care vă pot produce un accident vascular, deci atenţie vara. Se va putea face însă şi un tratament preventiv consumând zilnic un simplu ceai din: rozmarin, mătăciune, sunătoare, rădăcină de valeriană. Se vor amesteca toate aceste plante şi se va pune 1 lingură la 250 ml apă. Se fierbe apoi timp de 5 minute, după care se strecoară. Acest ceai se va consuma pe parcursul întregii zile cu înghiţituri mici. Este bine să se consume acest ceai perioade mai lungi de timp.

Tratamentul afecţiunii:

Întrucât bolile acestea presupun o afecţiune acută înainte, care se poate trata doar la spital şi unde este transportat de urgenţă de obicei bolnavul, vom discuta numai despre cazul în care această afecţiune este o afecţiune cronică. Sau a doua variantă, după accidentul cerebral bolnavul este trimis acasă pentru continuarea tratamentului.

            Se discută deci despre un bolnav care mai face anumite tratamente medicamentoase care ar putea să fie perturbate de către tratamentele naturiste. În acest caz trebuie neapărat să discutaţi cu medicul curant despre dorinţa dv de a-l ajuta în tratamente cu tratamente naturiste şi din cele care le cunoaşteţi trebuie să-i spuneţi ce anume aţi ales să faceţi.

            Aici de asemenea există două variante şi anume :

1)      Cazul în care medicul curant nici nu vrea să audă despre asemenea tratamente (lucru foarte frecvent din păcate) sau,

2)      Când medicul este de acord cu anumite tratamente. În acest caz când există o conlucrare între medic şi pacient este perfect.

  Nu vom discuta prima variantă pentru că în cazul în care medicul nu este de acord trebuie neapărat să renunţaţi la ideea de a face şi tratamente naturiste. Este un caz trist, dar din păcate este foarte frecvent la noi.

            În cazul al doilea cu acordul medicului curant se poate face concomitent cu tratamentul care-l dă medicul şi următoarele :

Se va institui un regim alimentar în care se vor include multe sucuri de legume şi fructe din : căpşuni, ceapă, cireşe, coacăz negru, dovleac, grep, lămâi, mere, morcov, orz verde, pătlăgele vinete, pătrunjel, păstârnac, pere, portocale, praz, roşii, urzică, usturoi, varză, vişin, zmeur.

Având în vedere faptul că organismul omului probabil că nu a fost învăţat cu aceste sucuri la început se va da câte puţin din aceste sucuri. Adică se va da 20-30 ml de suc diluat cu 100-200 ml de apă. Acesta se va da de 3 ori pe zi. După 3-4 zile se va începe să se mărească treptat doza administrată în aşa fel ca să se poată da în loc de apă sau alte lichide doar sucuri de legume şi fructe. Între sucuri am inclus o serie de sucuri foarte tari : ceapă, pătrunjel, praz, usturoi, etc. Acestea se vor pune în cantitate de o linguriţă la un pahar de suc, după care se va putea să se mărească în funcţie de toleranţa fiecăruia.

Fructele care conţin beta-caroten, în plus drojdie de bere zilnic pentru complectare cu vitamina B, uleiuri vegetale presate la rece pentru vitamina E, extracte de Ginko-Biloba, vitamina C naturală pot foarte bine după un tratament susţinut să refacă organismul.

Se vor face clisme pentru a putea să se cureţe colonul de impurităţi câteva zile la rând. Acestea se vor putea face în funcţie de ce plante aveţi la îndemână.

 Sunt indicate : nalbă (rădăcină 2 linguriţe decoct la 250 ml timp de 0 minute), muşeţel (flori- decoct 5 minute din 1 linguriţă), sunătoare (flori sau plantă 2 linguriţe la 250 ml apă infuzie), tătăneasă ( rădăcină- decoct 5 minute din 2 linguriţe la 250 ml apă) cu care se va face ceai şi clismă.

-Tot pentru curăţirea organismului şi în special al aparatului digestiv este indicat să se consume cărbune de pomi fructiferi măcinat fin. Acesta se va lua câte o linguriţă după fiecare din cele 3 mese principale (este indicat ca să se ia 6 mese sau chiar mai multe dar mai reduse cantitativ). Se face acest lucru minimum 7 zile.

-Se mai poate lua argilă care şi ea este foarte indicată. Pentru aceasta se va pune o linguriţă de argilă la 250 ml apă seara şi dimineaţa se va consuma apa de la suprafaţă fără să se consume depunerile. După 3-5 zile se poate agita şi să se consume şi argila, fără pietricele (dacă sunt în ea). Bine înţeles că în fiecare zi se va pune o altă linguriţă de argilă.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: afin, alun, ardei iute, arnică, brusture, castan sălbatec, călin, cătină, cimbru, coacăz roşu, ghiocel, lăcrămioare, luminiţa nopţii, măceş, nuc, păducel, păpădie, scorţişoară, troscot, ţelină, usturoi, vâsc, viţa- de-vie.

Modul de folosire al plantelor medicinale:

Afin (Vaccinum myrtylis) infuzie din 1-2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se vor putea consuma 2-3 căni pe zi. Se pot de asemenea consuma fructe, pentru efectul antibiotic. În afecţiunile cardiace are efect datorită mirtilinei.

Alun (Corylus avelana) se foloseşte coaja de pe ramuri. 2 linguriţe mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierbe pentru 0 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 2 căni pe zi, pentru efectul deosebit care-l are în curăţirea arterelor de depuneri.

Ardei iute (Capsium annum) se foloseşte mărunţit şi pus pentru 8 zile în spirt. La o parte de ardei mărunţit se va pune 5 părţi alcool sanitar. Se lasă apoi 8 zile agitând des, după care se strecoară. Se umezeşte o vată cu acesta şi se aplică local pentru refacerea circulaţiei sângelui.

Arnică (Arnica montana) se foloseşte tinctura care se găseşte de vânzare la magazinele naturiste. Se va respecta doza indicată de producător fiind toxică în cantitate mai mare. Asigură curăţirea arterelor de depuneri. Extern este şi un calmant.

Brusture (Arctium lappa) infuzie din 1-2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se vor putea consuma 2-3 căni pe zi. Se indică deoarece ajută organismul să elimine toxinele.

Castan sălbatec ((Aesculus hippocastanum) 1 linguriţă de frunze sau coajă de pe ramuri tinere se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute. Se strecoară şi se consumă cu linguriţa pe parcursul întregii zile, pentru efectul puternic pe care-l are de curăţire al venelor de sânge. Există în comerţ şi foarte multe preparate cu castan care se folosesc conform indicaţiilor date de producător.

Călin (Viburnus opulus)  infuzie din 1-2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se vor putea consuma 2-3 căni pe zi.

Sharing

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...