Aciditatea Gastrita Tratata naturist

Aciditatea gastrică un disconfort ce poate fi eliminat

            În mod normal, aciditatea este de 1,5 până la 1,8 g la litru, aceasta fiind dată de prezenţa acidului clorhidric.  Acidul clorhidric este necesar pentru activitatea normală a pepsinei şi joacă un rol de sterilizare a alimentelor ingerate, omorând o serie de bacterii. Modificări apar în diferite afecţiuni ca: nevroza gastrică, ulcer, cancer stomacal, etc.

            Hiperaciditatea apare de obicei în ulcerul stomacal. Hipo şi aclorhidria sunt suspecte de cancer.

            Interpretarea acestor rezultate în urma analizelor va fi făcută doar de către medic.

            Se pot folosi următoarele plante medicinale:

Aloe vera, angelică, anasonul, banane, busuiocul, cartofi, castraveţi, ceai negru, chimen, cimbru, coada calului, conopidă, dovlecei, dud, fasole verde, fenicul, lămâie, mărar, mătăciune, măselariţă, morcovi, năsturel, osul iepurelui, păpădie, păstârnac, pătrunjel, pedicuţă, pir, praz, prun, ridichi, roşii, rozmarin, salată verde, scorţişoară, sfeclă roşie, soc, soia, spanac, sunătoare, şopârlaiţă, tarhon, tătăneasă, turiţă mare, ţelină,  urzică, usturoi, varză, vâsc.

aciditate gastrica
aciditate gastrica

Modul de folosire al plantelor:

Aloe (Aloe vera) sucul din aceste plante proaspăt obţinut sau uscat luat praf ajută la alcalinizarea conţinutului stomacal.

Angelică (Angelica arhangelica) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma câte 1 cană după fiecare masă, pentru efectul de alcalinizare al conţinutului stomacal. Se poate lua şi sub formă de praf care se obţine cu râşniţa de cafea şi din care se pune un vârf de cuţit sub limbă pentru 5 minute, apoi se înghite cu apă. Se poate folosi şi rădăcina la fel.

Ananas- se consumă fructele fiind alcaline şi combătând aciditatea gastrică.

Anason (Pimpinella anisum) 1 linguriţă de seminţe măcinate se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma câte 1 cană după fiecare masă, pentru efectul de alcalinizare al conţinutului stomacal. Se poate lua şi sub formă de praf care se obţine cu râşniţa de cafea şi din care se pune un vârf de cuţit sub limbă pentru 5 minute, apoi se înghite cu apă.

Banane- Cură de banane: se vor consuma 1-2 banane pe zi care vor reduce aciditatea şi au o acţiune calmantă asupra mucoasei stomacului. Este unul dintre puţinele fructe neutre.

Busuioc (Ocinum basilicum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma câte 1 cană după fiecare masă, pentru efectul de alcalinizare al conţinutului stomacal.

Piure de cartofi: este cel mai util remediu în vindecarea deranjului stomacal. Se poate consuma în orice cantitate. La fel se poate consuma şi supa de cartofi ca şi cartofii cruzi. Acestea ajută la calmarea crampelor şi arsurilor stomacale.

Castraveţi (Cucumis sativus) se consumă cruzi sau sub formă de suc în cazul acidităţii mari.

Ceai negru– 1 plic se pune la 250 ml apă clocotită. Se lasă pentru 15 minute apoi se scoate afară plicul şi se consumă ceaiul pentru efectul alcalinizant.

Chimen (Carum carvi) 1 linguriţă de seminţe măcinate se înghit pentru efectul alcalinizant cu apă. Sau se pun 1 linguriţă  la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma câte 1 cană după fiecare masă, pentru efectul de alcalinizare al conţinutului stomacal.

Cimbru (Tymus vulgaris) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma câte 1 cană după fiecare masă, pentru efectul de alcalinizare al conţinutului stomacal.

Coada calului (Equisetum arvense)  1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma câte 1 cană după fiecare masă, pentru efectul de alcalinizare al conţinutului stomacal. Se va lua planta uscată şi se macină cu râşniţa de cafea. Se cerne apoi şi se ia un vârf de cuţit de 3 ori pe zi cu 15 minute înaintea meselor. Se ţine puţin în gură, după care se va înghiţi cu apă. Ajută în toate cazurile în care există o hiperaciditate stomacală.

Conopidă preparată în diferite preparate culinare (orice formă) ajută la alcalinizarea conţinutului stomacal. Se poate consuma şi sub formă de suc în amestec cu alte legume cu un efect mai puternic.

Curmale se consumă fructele ajutând la dispariţia acidităţii stomacale.

Dovlecei– preparată în diferite preparate culinare (orice formă) ajută la alcalinizarea conţinutului stomacal. Se poate consuma şi sub formă de suc în amestec cu alte legume cu un efect mai puternic.

Dud- ceaiul din frunze este foarte util diabeticilor şi cardiacilor, acţionând prompt în răceli, fiind sudorific şi în diaree datorită caracterului lor astringent. Sunt foarte utile pentru alcalinizarea stomacului fiind deci utile în gastritele hiperacide. Se consumă 1 cană zilnic dintr-o lingură de frunze puse la 250 ml apă clocotită. În cazurile de ulcer se pot pune 2 linguri de frunze la 250 ml apă clocotită şi se bea din 2 în 2 ore câte o înghiţitură. Se foloseşte în crizele de ulcer. Neutralizează acidul gastric şi protejează mucoasa stomacală de substanţele nocive.

Fasole verde (Phaseolus vulgaris) se consumă fasolea verde suc sau crudă în salate sau chiar gătită ajutând la dispariţia acidităţii gastrice.

Fenicul (Foeniculum vulgare) 1 linguriţă de seminţe măcinate se înghit pentru efectul alcalinizant cu apă. Sau se pun 1 linguriţă  la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma câte 1 cană după fiecare masă, pentru efectul de alcalinizare al conţinutului stomacal.

Grepfruit (Citrus decumana) cu toate că este un fruct care are mult acid citric în stomac are reacţie alcalină, combinându-se cu mineralele conţinute. Se poate consuma crud.

Lămâie (Citrus lemon) O felie de lămâie crudă mâncată fără zahăr calmează rapid durerea. Sucul de lămâie (acidul citric) are reacţie cu mineralele (Metalele ) din stomac rezultând neutralizarea sucului.

Mango se consumă fructul care ajută la neutralizarea sucului gastric.

Mărar (Anthum gruveoles) 1 linguriţă de seminţe măcinate se înghit pentru efectul alcalinizant cu apă. Sau se pun 1 linguriţă  la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma câte 1 cană după fiecare masă, pentru efectul de alcalinizare al conţinutului stomacal.

Mătăciune (Dracophalum moldavica) 1 linguriţă de plantă mărunţită  puse la 250 ml apă clocotită. În cazurile de ulcer se pot pune 2 linguri de frunze la 250 ml apă clocotită şi se bea din 2 în 2 ore câte o înghiţitură. Ajută la calmarea durerilor.

Măselariţă (Hiosciamus niger)  1 linguriţă de plantă mărunţită  puse la 250 ml apă clocotită. În cazurile de ulcer se pot pune 2 linguri de frunze la 250 ml apă clocotită şi se bea din 2 în 2 ore câte o înghiţitură. Ajută la calmarea durerilor.

Mere (Mallus pumilla) se consumă fructe crude ajutând la neutralizarea sucului gastric.

Morcovi (Daucus carota) sucul de morcovi este unul dintre cele mai bune alcalinizante. Se poate consuma de 3 ori pe zi, câte 200 ml . De asemenea se poate amesteca cu orice alt suc de legume. Se pot de asemenea consuma şi morcovi fierţi sau se fierb chiar şi frunzele cu acelaşi rezultat.

Năsturel (Nasturtium officinale)  1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma câte 1 cană după fiecare masă, pentru efectul de alcalinizare al conţinutului stomacal.

Osul iepurelui (Ononis spinosa) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma câte 1 cană după fiecare masă, pentru efectul de alcalinizare al conţinutului stomacal.

Păpădie (Taraxacum officinale) frunzele proaspete se pun după spălare cu puţin ulei şi suc de lămâie şi se consumă ca orice salată de mai multe ori pe zi. Suplimentar are şi rolul de a fortifica ficatul. Ajută la alcalinizarea acidităţii stomacului.

Păstârnac (Pastinaca sativa) se poate folosi sucul în cantitate de 50 ml pus la 200 ml suc de morcovi. Se poate obţine din rădăcină şi frunze. Se poate de asemenea consuma fiert.

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...
Siete Sanatoase si Regimuri Alimentare
Suferiti de vreo boala?
Retete Culinare Delicioase aici si acum
 • Mancare de Post
  true
  Mancaruri si prajituri de Post Tocanita de cartofi – mancarea de post traditionala In saptamana dinaintea sarbatorii de Paste ai de…
 • Reteta CIORBA DE VARZA ALBA CU SOS ROMANESC
  true
   Reteta  Ciorba de varza alba cu sos romanesc Ingrediente 1/2 kg ciolan de porc afumat, o varza de cca 6-700…
 • Supa delicioasa de Mazare
  true
  Reteta Supa de mazare  Este o rețetă foarte sănătoasă, delicioasă și care se prepară destul de ușor. Nu este nevoie…