Adenoidita acuta a copiilor

                              Adenoidita acuta a sugarului

 

Tratament local: Permeabilizarea foselor nazale prin aspirarea mucozităţilor cu o pară de cauciuc. Instilaţii locale cu o soluţie de tinctură de propolis 0% care se va amesteca cu 2 părţi de ulei. Sau se poate să se facă miere cu ser fiziologic. Într-o fiolă de ser se va dizolva o jumătate de linguriţă de miere polifloră. Se pun de mai multe ori pe zi picături, în funcţie de cum reacţionează organismul. Se va încălzi înainte la temperatura camerei. Este foarte eficientă. Se va face de câte ori este nevoie, dar neapărat de cel puţin 3 ori pe zi.

Dacă se poate se va face aerosol cu propolis 0%. În cameră ar trebui să se menţină o temperatură constantă şi în special trebuie asigurată umiditatea aerului care se respiră.

adenoita la copii
adenoita la copii

Tratament general: sugarul va fi ţinut în cameră încălzită în timpul perioadei febrile. Se va face tratament contra febrei. Pentru aceasta este foarte bun ceaiul de coajă de salcie sau de troscoţăl care are foarte mult acid salicilic. Nu are nici un efect secundar aşa că se poate da fără teamă.

Profilaxie: adenoidita acută a sugarului constă în realizarea condiţiilor de igienă a locuinţei, aerisire, tratamentul rahitismului şi al diatezelor exudative, evitarea schimbărilor bruşte de temperatură. Profilaxia complicaţiilor se obţine prin practicarea adenoidotomiei.

Se poate ca în baie să se fiarbă 1 mână de coajă de salcie la 5 litri de apă timp de 30 minute, apoi să se strecoare în cadă. Se va face baie în această apă preferabil la temperatura corpului.

 

                              Adenoidita acuta copilului mare

Pentru desfundarea nasului se va învăţa copilul să-şi sufle nasul. Întâi o nară ţinând astupată cealaltă cu batista şi suflând, apoi cealaltă. Se va spăla de asemenea nasul cu apă cu sare. Pentru aceasta se va pune o linguriţă de sare la 1 litru de apă. Se trage pe o nară apă din aceasta care este pusă în prealabil în palmă. Se trage mai multă până va ajunge în gură unde se va elimina apoi. Se face alternativ când pe o nară, când pe cealaltă, trăgându-se apa cu putere.

În mod normal la o spălătură trebuie 1 litru de apă. Se practică şi dimineaţa şi seara.

După spălare se va pune în fiecare nară apă cu suc de lămâie 1\1 câte 3-4 picături în fiecare nară.

 Nu este grea această procedură, pentru că japonezii sau chinezii îşi învaţă copii să facă acest lucru zilnic de 2 ori încă de la vârste foarte fragede şi adulţii fac acest lucru zilnic fiind  socotit o igienă necesară.

Singurul lucru de care se va avea grijă este să nu se iasă la aer decât după uscarea nărilor mai ales în anotimpul rece în rest nu aduce decât beneficii organismului.

Se pot face de asemenea la copii mai mari inhalaţii cu aburi din ceaiuri medicinale de: brad, cimbru, ciuboţica cucului, ienupăr, isop, jneapăn, muşeţel, plop negru, sulfină.

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...
Siete Sanatoase si Regimuri Alimentare
Suferiti de vreo boala?
 • -Prospecte Medicamente Suplimente Naturiste✅ Acest prospect a aparut prima data aici Prospecte Medicamente Suplimente Naturiste.✅
 • DR.HART Articulatii – regenerarea articulatiilor
  true
  DR.HART Articulatii – regenerarea articulatiilor-Prospecte Medicamente Suplimente Naturiste✅ Complex pentru ARTICULAȚII Susține mobilitatea articulară + Contribuie la regenerarea articulațiilor Supliment…
 • Prospect Stresclin Complex – Solicitari Nervoase si Extenuare
  true
  Prospect Stresclin Complex – Solicitari Nervoase si Extenuare-Prospecte Medicamente Suplimente Naturiste✅ STRESCLIN COMPLEX Pentru: – ameliorarea stărilor de suprasolicitare nervoasă si…
Retete Culinare Delicioase aici si acum
 • Mancare de Post
  true
  Mancaruri si prajituri de Post Tocanita de cartofi – mancarea de post traditionala In saptamana dinaintea sarbatorii de Paste ai de…
 • Reteta CIORBA DE VARZA ALBA CU SOS ROMANESC
  true
   Reteta  Ciorba de varza alba cu sos romanesc Ingrediente 1/2 kg ciolan de porc afumat, o varza de cca 6-700…
 • Supa delicioasa de Mazare
  true
  Reteta Supa de mazare  Este o rețetă foarte sănătoasă, delicioasă și care se prepară destul de ușor. Nu este nevoie…