ADENOMUL PERIURETRAL

ADENOMUL PERIURETRAL (Adenomul prostatei)

Prevenire si tratament naturist

Tratament: cuprinde o serie întreagă de măsuri igienice şi dietetice. Vor fi îndepărtate toate cauzele de congestie pelviană, şederea îndelungată pe scaun, muncile fizice grele, constipaţia, reţinerea voluntară de urină. Din alimentaţie se vor suprima băuturile alcoolice şi condimentele, cafeaua neagră, ciocolata. De asemenea vor fi interzise prânzurile copioase. Bolnavul va face plimbări uşoare, ne obositoare. În rest tratamentul se axează pe fazele de dezvoltare ale adenomului sau ale complicaţiilor sale.

Faza de congestie sau a tulburărilor prodromice. În cazurile cu polakiurie, bolnavul va face seara o baie de şezut caldă la 35-40 grade timp de 15-20 minute, după care este bine să se introducă un supozitor cu propolis sau cu răşină de brad. Dacă bolnavul nu se poate odihni din cauza tenesmelor vezicale se recomandă seara o clismă cu ceai mai concentrat de nalbă, mei păsăresc, tătăneasă (una din ele). Clisma va fi păstrată intra-rectal puţin mai mult pentru calmarea durerilor.

adenomul periuretral
adenomul periuretral

Se mai poate adăuga la acesta administrarea de lăptişor de matcă 1 g pe zi timp de 20 zile, după care se va face pauză timp de 7 zile şi se poate relua.

Faza de retenţie cronică incomplectă fără distensie. Regimul alimentar va fi hipoazotat. Se va face acelaşi tratament ca în cealaltă fază se poate însă adăuga praf de seminţe de pătrunjel sau mărar câte 1 linguriţă de praf de 3 ori pe zi care se va pune sub limbă pentru 10 minute apoi se va înghiţi. Se mai poate lua tinctură de mlădiţe de zmeur (există la orice magazin de plante medicinale.). se iau conform indicaţiilor din prospecte.

Pentru retenţie de urină se mai poate pune cataplasme cu ceapă tăiată fin pe partea de jos a abdomenului şi pe regiunea renală. De asemenea se mai poate adăuga una dintre următoarele plante medicinale sub formă de ceai consumat intern: asmăţui, babornic, fasole, limba mielului, mei păsăresc, osul iepurelui, pătrunjelul câmpului, răscoage, scai vânăt, trifoişte de baltă, ţelină, viţa de vie.

În faza de retenţie cronică cu distensie. Trebuie avută în vedere deosebita lor fragilitate. Se recomandă regimul la pat şi alimentaţie hipoazotată. Se preferă tratamentul în spitale fiind mai sigur.

 

COMPLICAŢIILE ADENOMULUI PERIURETRAL.

Retenţia acută: în cazurile în care tratamentele de mai sus nu dau rezultate se va introduce sonda cu debit încetinit, luându-se măsuri pentru a reduce riscul infecţiilor. Acestea prevăd atât sterilizarea sondelor cât şi administrarea de preparate care să evite infecţiile foarte frecvente.

Retenţia complectă cronică: dacă în faza de retenţie acută, în ciuda sondajelor şi a tratamentului micţiunile nu apar se va introduce sonda permanentă. Bolnavul se va putea deplasa cu sonda astupată cu un dop steril pe care-l va scoate de 3-4 ori pe zi în 24 ore pentru a-şi goli vezica.

Incontinenţa fără distensie: se poate pe lângă tratamentele de mai sus să se introducă sonda permanentă.

Hematurie: se recomandă repaus la pat. Se pot de asemenea administra ceaiuri din: sclipeţi, slăbănog, sorbestrea, strugurii ursului, vâsc, vulturică. De asemenea se mai poate încerca cu: angelică, cerenţel coada racului, năprasnic, nuc, traista ciobanului, urzică, vindecea, vineriţă. Acestea vor fi folosite în cazurile mai grave. Dacă după acestea mai există hemoragie va fi consultat medicul curant care va stabili cauza acestei hemoragii.

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...
Siete Sanatoase si Regimuri Alimentare
Suferiti de vreo boala?
 • -Prospecte Medicamente Suplimente Naturiste✅ Acest prospect a aparut prima data aici Prospecte Medicamente Suplimente Naturiste.✅
 • DR.HART Articulatii – regenerarea articulatiilor
  true
  DR.HART Articulatii – regenerarea articulatiilor-Prospecte Medicamente Suplimente Naturiste✅ Complex pentru ARTICULAȚII Susține mobilitatea articulară + Contribuie la regenerarea articulațiilor Supliment…
 • Prospect Stresclin Complex – Solicitari Nervoase si Extenuare
  true
  Prospect Stresclin Complex – Solicitari Nervoase si Extenuare-Prospecte Medicamente Suplimente Naturiste✅ STRESCLIN COMPLEX Pentru: – ameliorarea stărilor de suprasolicitare nervoasă si…
Retete Culinare Delicioase aici si acum
 • Mancare de Post
  true
  Mancaruri si prajituri de Post Tocanita de cartofi – mancarea de post traditionala In saptamana dinaintea sarbatorii de Paste ai de…
 • Reteta CIORBA DE VARZA ALBA CU SOS ROMANESC
  true
   Reteta  Ciorba de varza alba cu sos romanesc Ingrediente 1/2 kg ciolan de porc afumat, o varza de cca 6-700…
 • Supa delicioasa de Mazare
  true
  Reteta Supa de mazare  Este o rețetă foarte sănătoasă, delicioasă și care se prepară destul de ușor. Nu este nevoie…