Afectiuni ale fumatorilor

Preveniti si tratati naturist

Afecţiuni ale fumătorilor

Tratament naturist cu Suc de podbal

în cazul consumului ridicat de ţigări, corpul reacţionează prin respiraţii scurte şi tuse cronică, de mare intensitate. în fiecare primăvară se recomandă o cură de podbal. Sucul extras prin zdrobire (presare) din frunzele de podbal se consumă zilnic, două la trei linguriţe, luate într-o ceaşcă de supă sau lapte fierbinte.

Recomandare: dat fiind riscul ridicat faţă de îmbolnăviri, cel mai bine este să renunţaţi la fumat.

Gripa

 Fumatorii sufera de gripa de trei ori mai mult decât nefumatorii

 Halena

 Halena fumatorului se refera la mirosul neplacut pe care îl exhala si pe care nici o apa de gura sau pasta de dinti nu reuseste sa o îndeparteze. Exista un proverb care spune: “Saruta un nefumator si vei simti diferenta!”

tratament pentru afectiuni ale fumatorilor
tratament pentru afectiuni ale fumatorilor

Infarct

 1/3 din decesele prin infarct miocardic au drept cauza fumatul

 Infertilitatea

 Fumatul produce infertilitate atât la femei cât si la barbate

 Cariile

 Fumatorii au de trei ori mai multe carii decât nefumatorii datorita placii dentare care duce la dezvoltarea bacterilor si apoi la carierea dintilor

Intoxicaţie cu nicotină

Obligeană

Cine nu reuşeşte prin propria-i voinţă să se lase de fumat, este bine să scape de fumat folosind rădăcina de obligeană. Se utilizează rădăcina uscată, mărunt tăiată, care apoi se mestecă lent în stare crudă. Resturile de rădăcină nu se înghit, ci se scuipă. In locul ţigărilor, se mestecă rădăcmă de obligeană, care, prin gustul amar şi aromat, diminuează pofta de fuma şi face ca gustul unei ţigări, totuşi aprinse, să fie respingător.

Recomandare: Datorită riscului crescut de a vă îmbolnăvi este bine să renunţaţi definitiv la consumul de tutun. Cu ajutorul rădăcinilor de obligeană, acest lucru vă va fi mult mai uşor.

 Ateroscleroza

 O serie de substante chimice din fumul de tigara contribuie la dezvoltarea aterosclerozei (îngrosarea si rigidizarea peretelui arterelor), si doua dintre cele mai nocive în aceasta privinta sunt nicotina si monoxidul de carbon. (Nicotina destrama legaturile speciale dintre celulele peretelui arterial, proces care initiaza ateroscleroza).

 Afectarea vaselor sanguine provoaca:

 Hipertensiunea arteriala (ateroscleroza plus nicotina provoaca constrictia arterelor mici. Efectul net al acestui fenomen este cresterea presiunii arteriale)

Anevrismul aortei (fumatorii de un pachet/zi fac anevrisme fatale de 4-5 ori mai frecvente decât nefumatorii

Deficite circulatorii: boala Buerger si Raznaud, care duce la pierderea completa a irigatiei sangvine si amputatia în urgenta a membrului afectat

Accidentul vascular cerebral (apoplexia) – fumatorii au cu 50% mai multe accidente vasculare cerebrale decât nefumatorii

Gingivita

 Gingivita este o inflamatie a gingiilor datorata unei slabe igiene orale asociate fumatului. Fumatorii pierd dinti de trei ori mai frecvent decât nefumatorii

 Bronsita

 Semnul caracteristic este tusea fumatorului care duce la bronsita cronica cu: tuse cronica, dispnee (respiratie dificila), expectoratie de flegma si mucus, si în cele din urma la emfizem (cu insuficienta respiratorie)

 Sindromul tabagic fetal

 Fumarea unei singure tigari de catre femeia însarcinata determina o crestere a frecventei cardiace fetale timp de 90 de minute datorita cresterii concentratiei de carboxi-hemolobina; în timp aceasta duce la aparitia sindromului tabagic fetal (scaderea lungimii corpului, a circumferintei toracelui si a capului, împiedicarea dezvoltarii normale intelectuale, emotionale si comportamentale). Nou-nascutii proveniti din mame fumatoare au în medie cu 200 g mai putin decât cei ai mamelor nefumatoare. Daca mama continua sa fumeze si dupa nasterea copilului, acesta are un risc mai mare de a prezenta ”sindromul mortii subite a sugarului”.

 Emfizem pulmonar

 90% din bronhopneumatiile cronice obstructive (BPOC) sunt produse de fumat, care provoaca bronsita cronica, iar aceasta la rândul ei duce la emfizem (întinderea si spargerea micilor saci pulmonari)

 Fragilitate imunitara

 Fumatul afecteaza sistemul imunitar pe mai multe cai:

 Leucocitoza (creste numarul globulelor albe)

Limfocitoza (creste numarul limfocitelor)

Modificarea echilibrului dintre diferite sub-seturi de limfocite T

Scaderea numarului celulelor Natural Killer (NK) care au un rol important în apararea organismului împotriva cancerului

Scaderea numarului celulelor Langhans (importante componente ale sistemului imunitar la nivelul epiteliului colului uterin) – motiv pentru care fumatul contribuie la aparitia displaziei colului

  Riduri

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...
Siete Sanatoase si Regimuri Alimentare
Suferiti de vreo boala?
Retete Culinare Delicioase aici si acum
 • Mancare de Post
  true
  Mancaruri si prajituri de Post Tocanita de cartofi – mancarea de post traditionala In saptamana dinaintea sarbatorii de Paste ai de…
 • Reteta CIORBA DE VARZA ALBA CU SOS ROMANESC
  true
   Reteta  Ciorba de varza alba cu sos romanesc Ingrediente 1/2 kg ciolan de porc afumat, o varza de cca 6-700…
 • Supa delicioasa de Mazare
  true
  Reteta Supa de mazare  Este o rețetă foarte sănătoasă, delicioasă și care se prepară destul de ușor. Nu este nevoie…