Afecţiuni neuro-psihice

Afecţiuni neuro-psihice

Prevenire si tratament naturist 

Se pot folosi următoarele plante medicinale: angelică, cartofi, ciuboţica cucului, ciumăfaie, dovleac, fasole, ghiocel, hamei, hrean, isop, levănţică, mac, măcriş, morcov, nuc, obligeană, omag, ovăz, păducel, pelin, ridiche, roiniţă, salată, saschiu, sfeclă, şovârf, sunătoare, talpa gâştei, tei, trifoişte de baltă, ţelină, untul pământului, ventrilică.

Modul de folosire al plantelor medicinale:

Angelica (Angelica arhangelica) Vin de angelică– se pune 20 g de rădăcină de angelică la 1 litru de vin alb. Se ţine apoi timp de 8 zile agitând zilnic la temperatura camerei. Se strecoară şi se poate folosi câte 50 ml de vin pe zi în toate afecţiunile psihice sau neurologice fiind foarte eficient. Se ia înainte de masă cu 30 minute.

Cartofi (Solanum tuberosum) se indică să se dea suc de cartofi crud cât mai proaspăt, în orice caz înainte de a se oxida. Acesta contribuie la liniştirea nervoasă datorită solaminei şi altor substanţe care le conţine. Este excepţional în combinaţie cu suc de salată verde. –Suc de cartofi şi salată– consumaţi o jumătate de pahar de suc de cartofi peste care puneţi în complectare sucul de salată, înainte de masa de dimineaţa şi de prânz timp de 15 zile. Este un relaxant blând al sistemului nervos şi combate durerile cronice de cap.

Ciuboţica cucului (Primula officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. Se poate folosi şi rădăcina tot la fel preparat şi cu aceleaşi indicaţii.

Ciumăfaie (Datura stramoniu) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma în cursul zilei fără să se depăşească această doză. Asigură o calmare nervoasă. Este o plantă toxică.

Dovleac (Curcubita peppo) se consumă pulpa de dovleac pentru efectul laxativ care-l are şi este foarte indicat să se folosească şi pentru efectul de liniştire al nervilor. Suc de dovleac. Se consumă seara la culcare, câte 100 ml de suc de dovleac amestecat cu o jumătate de pahar de suc de morcovi. Se indică în cazul în care aveţi insomnii, sau un somn agitat.

Fasole (Phasoleum vulgaris) se macină boabele şi se dă o linguriţă de praf de 3 ori pe zi, fără să fie încălzit ci eventual numai în amestec cu apă. Este eficient pentru calmarea întregului organism şi conţine şi foarte multe vitamine şi mai ales minerale.

Ghiocel (Galanthus nivalis) se pune bulb mărunţit 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Este util pentru efectul de refacere al nervilor.

Hamei (Humulus lupulus) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. Este util pentru efectul calmant. Se indică în special în isterie şi excitaţii sexuale.

Hrean (Armoracia rusticona) se rade şi se amestecă în părţi egale cu miere. Se ia câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi, pentru refacerea nervilor. Extern se poate aplica sub formă de cataplasmă cu alcool sanitar pentru refacerea nervilor şi a circulaţiei sângelui.

Isop (Hissopus officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. Se folosea încă din antichitate (chiar şi în Biblie este pomenit) pentru refacerea nervilor.

Levănţică (Lavandula angustifolia) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. Se folosea încă din antichitate (chiar şi în Biblie este pomenit) pentru refacerea nervilor.

Mac (Papaver rhoeas) se indică folosirea petalelor. 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. Se poate da şi copiilor. În cazurile de agitaţii puternice, insomnie, etc se pot folosi capsulele de mac.

Afectiuni neuro-psihice
Afectiuni neuro-psihice

Măcriş (Rumex acetosa) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. Se indică datorită mineralelor fiind un calmant natural.

Morcov (Daucus carota) se indică folosirea sucului de rădăcină proaspăt obţinut şi consumat pe loc imediat ce s-a produs. Se poate consuma câte 200 ml de 3 ori pe zi, preferabil înaintea meselor cu 15 minute. Se poate administra şi în combinaţie cu alte sucuri.

Nuc (Juglans regia) se indică folosirea nucilor în cantitate cât mai mare pentru faptul că conţin lecitină şi foarte multe minerale şi vitamine, utile nervilor. În general se indică şi pentru refacerea nervilor sau pentru cei sănătoşi în perioadele de examene sau când au parte de mai mult stres.

Obligeană (Acorus calamus) se indică să se ia un vârf de cuţit de rădăcină mărunţită care se va pune în gură, pentru 5 minute, apoi se va înghiţii cu apă. Se face acest lucru de 3 ori pe zi în cazurile grave sau se pune 1 linguriţă de rădăcină la 250 ml apă şi se fierbe pentru 5 minute, apoi se strecoară. Se consumă cu linguriţe în cursul întregii zile. Este foarte eficientă pentru calmarea stomacului şi intestinelor asigurând totodată şi reglarea glandulară.

Omag (Aconitus napellus) se foloseşte doar extern, intern fiind cea mai puternică otravă naturală. Se pune rădăcină 50 g la 250 ml alcool sanitar. Se ţine timp de 15 zile agitând zilnic. Se strecoară şi apoi se poate folosi la tamponamente locale. Se va avea grijă să nu se aplice pe pielea rănită pentru că poate otrăvii. Este cel mai puternic calmant producând anestezierea locului unde se aplică. Se pot face şi creme cu diferite mase grase (smântână, unt, untură, lanolină, ulei, etc) cu care se va putea unge local pentru calmarea durerii. Este utilă în orice durere.

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...
Siete Sanatoase si Regimuri Alimentare
Suferiti de vreo boala?
 • -Prospecte Medicamente Suplimente Naturiste✅ Acest prospect a aparut prima data aici Prospecte Medicamente Suplimente Naturiste.✅
 • DR.HART Articulatii – regenerarea articulatiilor
  true
  DR.HART Articulatii – regenerarea articulatiilor-Prospecte Medicamente Suplimente Naturiste✅ Complex pentru ARTICULAȚII Susține mobilitatea articulară + Contribuie la regenerarea articulațiilor Supliment…
 • Prospect Stresclin Complex – Solicitari Nervoase si Extenuare
  true
  Prospect Stresclin Complex – Solicitari Nervoase si Extenuare-Prospecte Medicamente Suplimente Naturiste✅ STRESCLIN COMPLEX Pentru: – ameliorarea stărilor de suprasolicitare nervoasă si…
Retete Culinare Delicioase aici si acum
 • Mancare de Post
  true
  Mancaruri si prajituri de Post Tocanita de cartofi – mancarea de post traditionala In saptamana dinaintea sarbatorii de Paste ai de…
 • Reteta CIORBA DE VARZA ALBA CU SOS ROMANESC
  true
   Reteta  Ciorba de varza alba cu sos romanesc Ingrediente 1/2 kg ciolan de porc afumat, o varza de cca 6-700…
 • Supa delicioasa de Mazare
  true
  Reteta Supa de mazare  Este o rețetă foarte sănătoasă, delicioasă și care se prepară destul de ușor. Nu este nevoie…