Afectiuni respiratorii

Afecţiuni respiratorii tratate naturist

Prevenire si tratament naturist

Se pot folosi următoarele plante medicinale: afin, anason, brad, brustur, busuioc, călţunaşi, cârcel, cătină, ceapă, cimbrişor, cimbru, ciuboţica cucului, echinaceea, evening, fasole, feciorică, fenicul, gălbenele, ghimber, ghinţură, hrean, iarbă mare, imuno-spectrum, lămâie, lemnul Domnului, lemn dulce, levănţică, limba mielului, lumânărică, măr, mentă, mesteacăn, molid, morcov, mur, muşeţel, nalbă, nuc, ovăz, pin, pir, plămânărică, plop negru, podbal, răchită, ridiche neagră, rozmarin, salcie, salvie, sfeclă, soc, sunătoare, tei, trandafir, trei fraţi pătaţi, unguraş, urechelniţă, usturoi, varză, vineriţă, viorea, zmeur.

tratament pentru afectiuni respiratorii
tratament pentru afectiuni respiratorii

Prişniţe: De la simpla răceală la cele mai grave afecţiuni când sunt cuprinşi şi plămânii în aceste afecţiuni se poate face prişniţă calde, puse pe piept care ajută la fluidificarea secreţiilor şi uşurează foarte mult respiraţia. Se va muia un prosop de bumbac în apă fierbinte, se stoarce, apoi se va înfăşura în jurul pieptului. Se acopere după aceia cu un alt prosop uscat şi se înveleşte bine. Când se simte că acest prosop s-a răcit se moaie din nou în apă fierbinte. Se ia apoi jos şi se unge pieptul cu ulei eteric. Se poate folosi cel mai bine eucalipt (etc). Se mai pot face de asemenea băi calde cu ceai de molid sau brad. Se fierbe 1-2 mâini de ace în 2-3 litri timp de 15 minute, apoi se strecoară în cadă. Se stă în această baie timp de 15 minute.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Afin (Vaccinum myrtylis) se pune 1 linguriţă de frunze mărunţite la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni de ceai pe zi, călduţe şi eventual îndulcite cu miere de albine. Fructele se pot consuma în orice cantitate fiind cu foarte multe vitamine, minerale şi având totodată un puternic efect antibiotic.

Anason (Pimpinella annisum) se pune 1 linguriţă de frunze mărunţite la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni de ceai pe zi, călduţe şi eventual îndulcite cu miere de albine.  Se indică pentru efectul expectorant.

Brad (Abies alba)Conuri de brad- se pun 3-4 conuri de brad sau pin la un litru de apă şi se lasă la macerat în apă timp de 2-3 ore. Se pune apoi vasul pe foc şi se lasă să fiarbă timp de 5 minute. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot bea 3 căni pe zi. Este util în toate afecţiunile respiratorii.

Ace de brad şi rămurele mici tinere. Se pun la fiert la foc foarte mic în mai multe zile. Este indicat să fie fiert cel puţin 3-4 zile la rând.

Brustur (Arctium lappa) 1-2 linguriţe de rădăcină se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 5 minute apoi se strecoară. Se pot consuma câte 3 căni pe zi, pentru efectul emolient asupra aparatului respirator. Extern se pot aplica prişniţe calde pe piept sau gât.

Busuioc (Ocium basilicum)- ulei volatil 5 picături de 3 ori pe zi. Se găseşte la toate magazinele naturiste. Are efect bronhodilatator şi antiinfecţios. 2 linguriţe de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Călţunaşi (Bellis perenis) se pune 1 linguriţă de frunze mărunţite la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni de ceai pe zi, călduţe şi eventual îndulcite cu miere de albine.

Cârcelul (Ephedra dystachya)– este o plantă care dilată bronhiile şi uşurează respiraţia- 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. În plus ajută şi la pierderea în greutate. Se poate folosi pentru calmarea tusei şi în foarte multe alte afecţiuni.

Cătină (Tamariy ramossisima) se indică să se folosească aceste fructe fiind unul dintre cele mai complexe polivitamine, lucru de mare ajutor în toate afecţiunile respiratorii. De asemenea la magazinele naturiste există şi ulei de cătină din care se va lua conform indicaţiilor producătorului. Poate să fie emolient sau cicatrizant.

Ceapă (Allium cepa) se indică folosirea în alimentaţie în toate afecţiunile respiratorii ajutând ca expectorant. De asemenea se poate să se amestece cu miere sucul de ceapă (în special roşie) în părţi egale şi să se ia câte 1 linguriţă la nevoie pentru oprirea tusei. În gripe este unul dintre cele mai eficiente tratamente după usturoi.

Cimbrişor (Tymus vulgaris) se pune 1 linguriţă de frunze mărunţite la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni de ceai pe zi, călduţe şi eventual îndulcite cu miere de albine. Are aceleaşi efecte ca şi cimbrul.

Cimbru (Satureja hortensis) 1-2 linguriţe de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Tinctură (există la plantele medicinale gata preparată) se iau 50 picături de 3 ori pe zi cu 100 ml apă. Este un bun expectorant, emolient, antiseptic şi calmant în foarte multe afecţiuni respiratorii.

Ulei de cimbru- se găseşte la toate magazinele de plante. 2 picături de 3 ori pe zi. Este foarte util în tratarea pneumoniilor şi bronşitelor.

Ciuboţica cucului (Primula officinalis) 1-2 linguriţe de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se poate folosi atât rădăcina cât şi planta sau florile. Există la magazinele de specialitate multe produse din această plantă. Au acţiune de calmare asupra tusei, au acţiune antibiotică şi de aceia se indică în toate afecţiunile respiratorii, în unele producând adevărate miracole. Este o plantă care trebuie încercată atunci când alte tratamente nu au dat rezultat.

Echinacea (Echinacea angustifolia)- de 4 ori pe zi câte 1 linguriţă de tinctură diluată cu 100 ml apă. Este una dintre plantele cel mai des folosită în toate afecţiunile respiratorii şi pentru întărirea imunităţii corpului. Adjuvant în căile respiratorii superioare, creşte capacitatea de apărare a organismului.

Evening Primrose- produs naturist obţinut de Walmark şi care se găseşte la magazinele naturiste. Se ia conform indicaţiilor fabricantului şi ajută la dureri de gât, răceli, alergii.

Fasole (Phasoleum vulgaris) se macină boabele de fasole şi se amestecă cu un ceai cald şi se aplică extern sub formă de prişniţe ca mai sus.

feciorică, 1-2 linguriţe de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Fenicul (Foeniculum vulgare) 1-2 linguriţe de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.  Se indică folosirea ei pentru efectul expectorant şi de stimularea secreţiilor.

Gălbenele (Calendulla officinalis) 1-2 linguriţe de plantă mărunţită (preferabil flori) se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Are efect antibiotic şi emolient.

Ghimber (Zinghiber officinalis) 1-2 linguriţe de plantă mărunţită (rădăcină) se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este antibiotic şi totodată ajută în cazurile când din cauze diverse apare greaţa care este foarte frecventă uneori în aceste afecţiuni. Se poate lua în orice afecţiune şi pentru stimularea organismului.

Ghinţură (Gentiana lutea) 1-2 linguriţe de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se indică pentru efectul antibiotic şi de stimularea poftei de mâncare.

Hrean (Armoracvia rusticona) se va rade rădăcină de hrean care se amestecă cu miere şi se ia câte 1 linguriţă de mai multe ori pe zi, în cazul gripelor, răcelilor sau diferitelor afecţiuni ale aparatului respirator, fiind un bun antibiotic şi totodată ajută la stimularea secreţiilor. Desfundă foarte rapid nasul, etc. Se poate face şi un ceai din 1 linguriţă de rădăcină rasă la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate consuma 3 căni pe zi, pentru efectul expectorant şi antibiotic.

Iarba mare (Inula helenium)– rădăcina sub formă de pulbere se ia câte o jumătate de linguriţă sub limbă unde se ţine timp de 5 minute apoi se înghite cu puţină apă. Se poate lua de 4-6 ori. Este utilă în boli astmatice pentru că opreşte rapid tusa şi decongestionează bronhiile pe care le ajută şi să se vindece. Se poate face tratament de câteva luni Este una dintre cele mai eficiente plante în afecţiunile respiratorii.

Imuno spectrum- produs Walmark care ajută la diferite afecţiuni respiratorii şi pentru întărirea imunităţii.

Lămâie (Citrus limoniu) se indică folosirea sucului de lămâie în toate afecţiunile respiratorii, pentru efectul antioxidant al vitaminei C din acest suc.

Lemnul Domnului (Artemisa abrotanum) 1-2 linguriţe de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se indică pentru efectul antibiotic în afecţiunile respiratorii.

Sharing

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...