Afectiunile genitale

Afecţiuni genitale

Prevenire si tratament naturist

 

În afară de bolile ginecologice, afectarea prostatei, etc sunt foarte multe alte afecţiuni ale sferei genitale, atât la bărbaţi cât şi infectii la femei. Vă dăm aici câteva tratamente care sunt mai des întrebuinţate.

În toate cazurile prin tratament extern se înţelege spălături făcute cu irigatorul vaginale sau la bărbaţi se spală glandul şi se pot face băi de şezut. Se vor întrebuinţa numai ceaiuri la temperatura corpului şi jetul cu care se va face spălătura nu va fi puternic, deci irigatorul se va lăsa la o înălţime de maximum 75 de cm. În cazurile în care jetul este prea slab nu se pot face spălături eficiente, iar în cazul în care este prea puternic, se pot produce răniri. În cazul bărbaţilor se face baie de şezut.

Plantele medicinale cu care se poate face tratamentul: arnică, boz, brânca ursului, brusture, coada racului, coada şoricelului, creţişoară, ferigă, gălbenele, hamei, iasomie, migdale, nalbă, pătrunjel, plop negru, rozmarin, sânzâiene, sfeclă albă, stejar, ţelină, varză.

Modul de folosire al plantelor medicinale:

Arnica (Arnica montana) se indică folosirea tincturii care se pune 1 linguriţă la 250 ml apă. Se pot face cu aceasta spălături zilnic de 2 ori. Are un deosebit efect antibiotic.

Bozul (Sambucus ebulus) boabe– dulceaţă şi boabe în rachiu, ca şi frunzele pisate fierte în untură de porc, cu care se pot face cataplasme şi se aplică la umflarea testiculelor. La femei la umflarea organelor externe sau la bărbaţi la umflarea glandulară sau a testiculelor..

Brânca ursului (Heracleum spondylus) cel mai eficient este folosirea tincturi care se găseşte gata preparată la magazinele naturiste. Se pune o linguriţă de tinctură la 250 ml apă şi se fac spălături sau în cazurile bărbaţilor comprese. Se foloseşte pentru efectul antiinflamator, dezinfectant şi de reglarea activităţii organelor genitale.

Brusture (Arctium lappa)- la bărbat se înfăşoară membrul în frunze de brustur în cazurile de blenoragie. Din rădăcină 2 linguri fierte timp de 15 minute apoi strecurate se pot face spălături vaginale la femei şi spălături ale membrului în diferite afecţiuni în special cu răni sau eroziuni.

Coada racului (Potentila anserina) 1 linguriţă de plantă se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături, pentru efectul astringent. Intern se ia pentru diminuarea secreţiilor 2-3 căni pe zi, după mese. Se poate folosi pentru diminuarea secreţiilor şi pentru cazurile în care există hemoragii care trebuie oprite.

Coada şoricelului (Achillea milefolium) în amestec 1/1 cu urzică şi pir. Se fierbe apoi timp de 5 minute şi se strecoară. Este util la spălături locale în cazurile cu blenoragie. Este un bun antibiotic. De asemenea se mai poate folosi la infecţii de diferite etiologii, leucoree, răni.  

Creţişoară (Alchemilla vulgaris) 1 linguriţă de plantă se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături, pentru efectul astringent. Intern se ia pentru diminuarea secreţiilor 2-3 căni pe zi, după mese. Ajută la diminuarea secreţiilor şi oprirea hemoragiilor.

Ferigă  (Dryopteris filix mas)- rizomi, Se face din 2 linguriţe mărunţite şi fierte în 250 ml apă timp de 15 minute. Se poate folosi la toate afecţiunile sferei genitale atât la bărbaţi cât şi la femei. Este util la toate afecţiunile din sfera genitală, inflamaţii, infecţii, mai ales când în cadrul afecţiunii sunt implicaţi şi viermi intestinali, protozoare, sau chiar microbi mai activi, etc.

Gălbenele (Calendula officinalis) 1 linguriţă de plantă se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se indică pentru efectul antibiotic şi emolient. Intern se pot consuma de asemenea câte 2-3 căni.

Hamei (Humulus lupulus)– infuzie din 2 linguriţe de conuri mărunţite la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute apoi se strecoară. Se poate folosi apoi la blenoragie. Se ia atât intern cât şi spălături externe de mai multe ori pe zi. Este un calmant şi dezinfectant.

Iasomie (Philadelphus coronaris)- flori-2 linguriţe de flori mărunţite se vor pune la 500 ml apă clocotită. Se lasă 15 minute apoi se strecoară. Se pot folosi la diferite spălături la eroziuni, infecţii sau diferite boli. În amestec cu gălbenele în părţi egale se poate să distrugă trichomonas vaginalis.

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...
Siete Sanatoase si Regimuri Alimentare
Suferiti de vreo boala?
Retete Culinare Delicioase aici si acum
 • Mancare de Post
  true
  Mancaruri si prajituri de Post Tocanita de cartofi – mancarea de post traditionala In saptamana dinaintea sarbatorii de Paste ai de…
 • Reteta CIORBA DE VARZA ALBA CU SOS ROMANESC
  true
   Reteta  Ciorba de varza alba cu sos romanesc Ingrediente 1/2 kg ciolan de porc afumat, o varza de cca 6-700…
 • Supa delicioasa de Mazare
  true
  Reteta Supa de mazare  Este o rețetă foarte sănătoasă, delicioasă și care se prepară destul de ușor. Nu este nevoie…