Alcoolism

Prevenire si tratament naturist

Alcoolism / Etilism

Starea de alcoolism este prezentă când „cineva bea, o perioadă mai lungă de un an, cantităţi mari de alcool, deci şi-a pierdut controlul asupra consumului de băuturi spirtoase, fiind prin aceasta afectat din punct de vedere fizic, psihic şi al poziţiei sale sociale”. Trecerea, de la consumul ocazional de alcool la dependenţa de băutură, are loc de obicei pe neobservate, progresiv: în prima fază apare nevoia de a bea zilnic „un păhărel”, apoi două, trei…, şi-aşa se ajunge la alcoolismul propriu-zis, cu toate consecinţele sale negative. Acest stadiu este atins din ziua în care corpul are o primă reacţie specifică în caz de abstinenţă faţă de alcool. La fel ca şi la consumul de stupefiante, dacă în primul stadiu bolnavul necesită cantităţi mici de „drog”, cu timpul, datorită obişnuinţei, organismul cere cantităţi tot mai mari.

Apare intoxicaţia cronică cu alcool (etilismul cronic) exteriorizată sub mai multe forme: gastrită, vomă, inimă dilatată („inimă de beţiv”), îmbolnăviri ale rinichilor, depunerea de grăsimi în ficat până la ciroză hepatică, impotenţă, insomnie, arterioscleroză şi nevrite.

Un simptom caracteristic alcoolismului foarte avansat este „delirium tremens” (nebunia alcoolului). Apar lacune în memorie, halucinaţii optice sau auditive -aşa-zisa halucinaţie etilică. Dar, alături de acestea, mai există multe alte tulburări, în special la nivelul creierului. Pentru sănătate, consumul zilnic a mai mult de 80 grame de alcool pur este un pericol. Cantitatea respectivă se regăseşte integral într-un litru de vin sau în doi litri de bere. Dacă „bolnavul” este animat de bune intenţii şi are suficientă energie şi voinţă, atunci dispune de şansa de a se desprinde singur de o atare patimă. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, este necesară o terapie de durată, cu măsuri psihoterapeutice aplicabile în clinici de specialitate sau aşezăminte de profil.

Cimbru

Cimbrul constituie un mijloc eficient, experimentat de-a lungul vremii, împotriva alcoolismului. Un pumn de plante mărunţite se opăreşte cu un litru de apă clocotită. Vasul se acoperă şi se lasă să „tragă” timp de două minute. Se strecoară, apoi şi se toarnă într-un termos. Din acest ceai, cel în cauză trebuie să ia, la fiecare 15 minute, câte o lingură. Reacţiile organismului sunt drastice: greaţă, vome, scaune dese, polachiurie (urinare abundentă şi frecventă) şi transpiraţii puternice.

Ansamblul de manifestări citate provoacă poftă crescută de mâncare, sete foarte puternice. Tratamentul se repetă până ce tendinţa pacientului de a reveni la vechile obiceiuri este înlăturată definitiv.

1.Se administreaza de 3 ori pe zi (dimineata, la pranz si seara) cate 2 lingurite de miere de albine, apoi un pahar de apa in care se pun 2 lingurite de otet de mere. Daca alcoolicul e cooperant, dupa maximum o saptamana, va respinge total alcoolul. In cazul in care a baut foarte mult si nu mai poate fi trezit din betie (aproape coma alcoolica), leacul e urmatorul: se administreaza 800 g miere de albine, in doze a cate 6 lingurite, din 20 in 20 de minute. Dupa un somn odihnitor, nu va mai simti nevoia sa bea.

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...
Siete Sanatoase si Regimuri Alimentare
Suferiti de vreo boala?
 • -Prospecte Medicamente Suplimente Naturiste✅ Acest prospect a aparut prima data aici Prospecte Medicamente Suplimente Naturiste.✅
 • DR.HART Articulatii – regenerarea articulatiilor
  true
  DR.HART Articulatii – regenerarea articulatiilor-Prospecte Medicamente Suplimente Naturiste✅ Complex pentru ARTICULAȚII Susține mobilitatea articulară + Contribuie la regenerarea articulațiilor Supliment…
 • Prospect Stresclin Complex – Solicitari Nervoase si Extenuare
  true
  Prospect Stresclin Complex – Solicitari Nervoase si Extenuare-Prospecte Medicamente Suplimente Naturiste✅ STRESCLIN COMPLEX Pentru: – ameliorarea stărilor de suprasolicitare nervoasă si…
Retete Culinare Delicioase aici si acum
 • Mancare de Post
  true
  Mancaruri si prajituri de Post Tocanita de cartofi – mancarea de post traditionala In saptamana dinaintea sarbatorii de Paste ai de…
 • Reteta CIORBA DE VARZA ALBA CU SOS ROMANESC
  true
   Reteta  Ciorba de varza alba cu sos romanesc Ingrediente 1/2 kg ciolan de porc afumat, o varza de cca 6-700…
 • Supa delicioasa de Mazare
  true
  Reteta Supa de mazare  Este o rețetă foarte sănătoasă, delicioasă și care se prepară destul de ușor. Nu este nevoie…