Alergia si intoleranta alimentara

Alergia alimentară şi digestivă tratata naturist

Prevenire si tratament naturist

Tratament: se poate foarte bine afirma faptul că această afecţiune poate fi prezentă încă de la naştere. În special mamele alergice la lapte sau ou ar fi foarte indicat să facă un tratament pentru a feri viitorul copil de această afecţiune.

Trebuie să excludă din alimentaţie atunci când este cazul: ouăle, peştele, nucile, alunele, etc, iar laptele să fie ingerat în cantitate mică şi bine fiert. De asemenea ciocolata, citricele şi roşiile pot fi folosite, dar în cantitate mai mică.

Un copil care face alergoze sau eczemă în primele săptămâni de viaţă va trebui ca laptele de vacă să nu fie introdus prea devreme, ci în general după 6 luni de alăptare la sân. Ouăle- gălbenuşul de ou fiert se va introduce de asemenea cu mare atenţie dar numai după luna a 9-a. Ciocolata, peştele, brânza nu se va da numai după un an. Carnea însă se poate da de la 6-9 luni.

tratament cu macese
tratament cu macese

 

Unele cereale (grâu, orez, orz, ovăz, secară) se pot da însă după 3 luni dar sub formă de fulgi bine fărâmaţi făcuţi în special din seminţe germinate care conţin mai multe vitamine.

Fructele în special cele de pădure care sunt foarte utile se pot da după 2 ani şi roşiile după 1 an şi jumătate, toate acestea se vor da doar treptat în cantitate mică.

Va trebui găsit alergenul care provoacă alergia deoarece numai atunci când vor fi excluşi se va putea vindeca.

Dieta de eliminare a intolerantei si a alergiei la un aliment:

Se vor putea consuma ceaiuri din următoarele plante medicinale: brustur, coada calului, coada şoricelului, măceş, năsturel, nuc, ovăz, pepene galben, ridiche neagră, trei fraţi pătaţi, turiţă mare.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Brustur (Arctium lapa) 1 linguriţă de plantă mărunţită (rădăcină) se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute, apoi se strecoară şi se consumă 3 căni pe zi.

Coada calului (Equisetum arvense) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi.

Coada şoricelului (Achillea milefolium) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi.

Măceş (Rosa canina) 1 linguriţă de seminţe zdrobite se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute, apoi se strecoară şi se consumă 3 căni pe zi.

Năsturel (Nasturtium officinale) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi.

Nuc (Quercus robur) 1 linguriţă de frunze mărunţite se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute, apoi se strecoară şi se consumă 3 căni pe zi.

Ovăz (Avena sativa) 1 linguriţă de seminţe se pun la 500 ml de apă şi se fierb până scade la jumătate apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. De asemenea se pot consuma sucuri din mlădiţe tinere câte 20 ml diluat la 100 ml de apă de 3 ori pe zi. În comerţ există preparate caz în care se va respecta modul de administrare indicat de producător.

Pepene galben (Cucumis melo) se indică folosirea zilnic o perioadă mai lungă a pepenelui consumat preferabil înainte de mesele principale.

Ridiche neagră (Raphanus sativus niger) Se consumă cu diferite preparate culinare sau sub formă de salate sau în amestec cu alte sucuri de legume.

Trei fraţi pătaţi (Viola tricolor) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi.

Turiţă mare (Agrimonia eupatoria) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi.

Se va testa fiecare aliment în parte pentru a depista care este cel incriminat.

Alimentul adăugat va fi dat fie o dată la 5 zile sau se poate în unele cazuri adăuga zilnic o cantitate mică. În general dacă în timp de 5 zile nu apare nici un fenomen alergic se va putea mări doza. Se testează deci introducând în alimentaţie pe rând doar un singur aliment suplimentar. Nu se va încerca cu 2-3 deodată.

Nu se va introduce nici un alt aliment în această perioadă. Se poate însă prelungi durata la 10 zile pentru fiecare dintre alimentele de bază care se vor testa. În cazul în care nu se prezintă fenomene de alergie se va putea considera că acel aliment nu produce alergia.

Nu se introduc decât alimente pure. Niciodată nu se va introduce în acelaşi timp 2 sau mai multe alimente. De exemplu nu se va da carne cu cartofi ci numai carne simplă. Ouăle de asemenea se poate foarte bine chiar dacă se prezintă alergie la gălbenuş să fie acceptat albuşul.

Orice aliment care a produs alergie va fi scos urgent din alimentaţie şi se va feri consumarea lui, chiar şi cu alte alimente.

Nu se vor introduce de asemenea condimente noi. Nu se va face exces însă nici de alimentele care sunt considerate ne alergice.

În cazul în care apare o alergie severă se va începe o dietă severă cu: zeamă de orez, ceai, plus glucoză, mere rase.

Trebuie să se ştie însă că alergozele din cavitatea bucală mai frecvent sunt produse de porumb.

Migrena de obicei este produsă de: nuci, lapte, ciocolată, făină de grâu, brânzeturi fermentate, bere, peşte, porumb, fructe citrice, ouă, etc.

Urticaria cel mai frecvent este produsă de ingestia de: ciocolată, ouă, lapte, raci, nuci, carne de porc, făină de grâu, peşte, roşii, vegetale crude, etc.

Sindromul tensiune– oboseală: lapte, făină de grâu, condimente, ouă, ciocolată, cola, etc.

Sunt mai alergizante următoarele alimente: ou, lapte, făină de grâu, ciocolată, nuci, peşte, fructe de pădure, căpşuni, porumb, carne de porc, fructe citrice, carne de găină, legume, brânzeturi, roşii, mazăre, bere, vin, cartofi.

Introducerea acestora în alimentaţie se va face ţinând seama de eventualele reacţii încrucişate între alimente: migdale- prune, roşii- cartofi albi, alune- mazăre (uneori soia), portocale- struguri, etc. de asemenea trebuie să se ia în considerare şi rolul de loc de neglijat al aditivilor alimentari care şi ei pot produce o serie de alergii. Indiferent că se folosesc pentru conservare, colorare, afânare, gust, etc, se va ţine cont de absolut toţi aditivii alimentari care se introduc în organism.

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...
Siete Sanatoase si Regimuri Alimentare
Suferiti de vreo boala?
 • -Prospecte Medicamente Suplimente Naturiste✅ Acest prospect a aparut prima data aici Prospecte Medicamente Suplimente Naturiste.✅
 • DR.HART Articulatii – regenerarea articulatiilor
  true
  DR.HART Articulatii – regenerarea articulatiilor-Prospecte Medicamente Suplimente Naturiste✅ Complex pentru ARTICULAȚII Susține mobilitatea articulară + Contribuie la regenerarea articulațiilor Supliment…
 • Prospect Stresclin Complex – Solicitari Nervoase si Extenuare
  true
  Prospect Stresclin Complex – Solicitari Nervoase si Extenuare-Prospecte Medicamente Suplimente Naturiste✅ STRESCLIN COMPLEX Pentru: – ameliorarea stărilor de suprasolicitare nervoasă si…
Retete Culinare Delicioase aici si acum
 • Mancare de Post
  true
  Mancaruri si prajituri de Post Tocanita de cartofi – mancarea de post traditionala In saptamana dinaintea sarbatorii de Paste ai de…
 • Reteta CIORBA DE VARZA ALBA CU SOS ROMANESC
  true
   Reteta  Ciorba de varza alba cu sos romanesc Ingrediente 1/2 kg ciolan de porc afumat, o varza de cca 6-700…
 • Supa delicioasa de Mazare
  true
  Reteta Supa de mazare  Este o rețetă foarte sănătoasă, delicioasă și care se prepară destul de ușor. Nu este nevoie…