Amigdalita dureri gat tratament

Leac cu malai contra amigdalitei si durerilor de gat ( gat rosu)

         Se confectioneaza un saculet din panza (e buna si o fata mica de perna, dar de forma alungita), care se coase la un singur capat. Prin capatul ramas liber se introduce faina de malai, apoi saculetul se coase. Se umezeste saculetul cu apa la temperatura camerei, apoi se stropeste cu spirt medicinal. De ambele capete ale saculetului se coase cate un snur sau se prind niste panglici cu ace de siguranta.

Se aseaza saculetul pe zona inflamata, iar snururile se leaga deasupra capului. Peste saculet se aplica un prosop. Procedeul se practica seara, inainte de culcare. In cazul in care amigdalita produce si febra, se mai umezeste o data saculetul in timpul noptii. Dupa o singura folosire, procedeul da rezultat .

Inflamatia amigdalelor si a faringelui provoaca dureri locale accentuate, mai ales la deglutitie. Boala se insoteste de febra, frisoane, dureri de cap, limba incarcata. In unele cazuri, pe suprafata amigdalelor apar puncte de puroi.

Amigdalita si dureri de gat
Amigdalita si dureri de gat


Masuri profilactice si de tratament

Se vor evita frigul, umezeala si fumatul. Caldura locala si repausul la pat sunt obligatorii. In jurul gatului se pot aplica comprese calde cu otet, argila sau infuzie de salviei Pe piept se pot pune comprese cu ulei esential de eucalipt si lavanda. Baile progresive la picioare sunt indicate, avand un elect benefic. De asemenea, comprese in jurul gatului cu cartofi copti pusi, de exemplu, intr-o soseta de lana.
Se recomanda gargara cu infuzie de musetel, menta, salvie sau apa sarata; ceaiuri de salvie, nalba-mare sau coada-calului. Se vor bea suficiente lichide.

AMIGDALITA CRONICĂ.

 

Se vor putea folosi următoarele plante medicinale: brad, buberic, busuioc, cartof, căpşun, ceapă, cerenţel, coacăz negru, coada calului, creţuşcă, crin alb, gălbenele, iarbă neagră, iasomie, lămâi, lichen de Islanda, măr, mur, muşeţel, nalbă, năprasnic, nuc, pătlagină, pătrunjelul câmpului, porumb, secară, smochine, soc, sorbestrea, tei, toporaş, troscot, turiţă mare, vulturică, zmeur.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Brad (Abies alba) 1 linguriţă de muguri sau cetină mărunţită se pune la 500 ml apă şi se fierbe până scade la jumătate. Se strecoară şi apoi se poate consuma caldă eventual îndulcită cu miere. Se bea cu înghiţituri mici. Este un bun antibiotic. Extern se poate pune cataplasmă cu planta fiartă şi aplicată caldă sau cu ceai cald de mai multe ori pe zi.,

Buberic (Scrophularia nodosa) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, cu înghiţituri mici.

Busuioc (Ocinum basilicum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, cu înghiţituri mici.

Cartof  (Solanum tuberosum) extern se aplică cartof fiert pasat şi pus pe o pânză compresă.

Căpşun (Fragaria viridis) indicat pentru că acesta conţine acid acetilosalicilic şi este foarte uşor acceptat de către copii- se poate folosi la fel de bine sirop sau dulceaţă din căpşuni.

Ceapă (Allium cepa) se consumă crudă intern şi extern se aplică ceapă coaptă în cuptor caldă.

Cerenţel ( Geum urbanum)este indicat intern 2-3 decocturi din rădăcină pe zi  (se fierbe 1 linguriţă 5 minute în 250 ml apă) sau, 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, cu înghiţituri mici.

Coacăz negru ( Ribes nigrum) fructe ca atare, suc, sirop, gem, etc.

Coada calului (Equisetum arvense) intern pentru remineralizare şi extern se aplică cataplasmă caldă, 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, cu înghiţituri mici.

Creţuşcă (Filipendula ulmaria), 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, cu înghiţituri mici.

Crin alb (Lilium candidum) decoct- se poate aplica şi extern şi de asemenea se poate consuma şi intern, 1 linguriţă de bulb mărunţit se poate fierbe pentru 5 minute în 250 ml apă sau lapte. Se strecoară şi se consumă 3 căni pe zi, sau se pun comprese externe calde.

Gălbenele (Calendula officinalis), 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, cu înghiţituri mici.

Iarbă neagră (Calluna vulgaris), 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, cu înghiţituri mici.

Iasomie (Philadelphus coronaris), 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, cu înghiţituri mici.

Lămâi ( Citrus limoniu) suc de lămâie introdus în orice alt lichid şi este mai eficient cu miere.

Lichen (Cetraria islandica) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, pentru efectul antibiotic puternic.

Măr (Mallus pumilla) intern sub orice formă şi extern măr pasat fiert aplicat pe amigdale cu ajutorul unui pansament.

Mur (Rubus fruticosus)decoct din frunze atât intern cât şi extern iar intern se mai pot adăuga fructele sub ori ce formă. Pentru decoct se pune 1 linguriţă de frunze mărunţite la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute, după care se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Muşeţel (Matricaria chamomilla) 1 linguriţă de flori mărunţite la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute, după care se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Are efect antibiotic.

Nalbă (Malva crispa) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, cu înghiţituri mici. Are efect emolient.

Năprasnic (Geranium robertianum), 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, cu înghiţituri mici.

Nuc (Juglans regia) 1 linguriţă de frunze mărunţite se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 0 minute. Se strecoară. Se poate consuma intern 3 căni şi extern se pot pune comprese cu ceaiul cald.

Pătlagină (Plantago lanceolata), 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, cu înghiţituri mici.

Pătrunjelul câmpului (Pimpinella saxifraga), 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, cu înghiţituri mici. Din rădăcină 1 linguriţă mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 0 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 2-3 căni şi extern să se pună comprese calde.

Porumb (Zea majs) decoct din mătase intern (2 linguriţe fierte în 250 ml apă pentru 5 minute apoi strecurate)şi extern aplicată o mămăliguţă făcută din făină, aplicată caldă.

Salvie (Salşvia officinalis), 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, cu înghiţituri mici.

Secară ( Secale cereale) intern decoct din seminţe şi extern sub formă de cataplasme din făină.

Smochin (Ficus carica) fruct intern şi extern.

Soc (Sambucus nigra)1 linguriţă de plantă mărunţită (flori) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, cu înghiţituri mici.

Sorbestrea (Sanguisorba officinalis), 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, cu înghiţituri mici.

Tei (Tylius tomentosa), 1 linguriţă de plantă mărunţită (flori fără bractee)se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, cu înghiţituri mici.

Toporaş (Viola odorata), 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, cu înghiţituri mici. Din rădăcină mărunţită se pune 1 linguriţă la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se poate aplica şi extern compresă caldă cu ceai.

Troscot (Polygonum aviculare) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Conţine acid acetilosalicilic foarte util la inflamaţii.

Sharing

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...