Anemie la tinerele fete – cloroza

Cloroză

Este o formă de anemie specifică tinerelor fete, datorată unui regim igienico-dietetic defectuos, care coincide cu creşterea rapidă din perioada de pubertate şi instalarea menstruaţiei. Se caracterizează prin scăderea pronunţată a fierului din globulele roşii şi culoarea palidă, verzuie, clorotica, a pielii.

Esenţă de pedicuţă

Se găseşte gata preparată în farmacii. Se vor lua, zilnic, câte 10 picături diluate în puţină apă.

Urzică

Datorită puterilor ei de regenerare a sângelui, planta vindecă cloroza. Pentru o cană de ceai se opăreşte o linguriţă vârfuită de urzică cu apă clocotită, se lasă să tragă o jumătate de minut, se strecoară. Se beau, înghiţitură cu înghiţitură, până la patru ceşti de ceai pe zi.

Creţişoară

Se pune o linguriţă plină-vârf într-o cană cu apă fiartă, se lasă să tragă o jumătate de minut, se strecoară. Pe durata întregii zile se beau până la trei ceşti de ceai.

Obligeană

într-o ceaşcă, se lasă la macerat, în apă rece, timp de 12 ore, o linguriţă rasă de rădăcină de obligeană. Apoi amestecul se încălzeşte şi se stre­coară. Pe durata zilei se beau şase înghiţituri, ceea ce corespunde unei căni de ceai. Recomandăm păstrarea ceaiului într-un termos.

Drăgaică

Se opăreşte o linguriţă cu vârf de drăgaică cu o ceaşcă de apă clocotită, se lasă să infuzeze o jumătate de minut, se strecoară şi se beau, înghiţitură cu înghiţitură, două până la trei căni de ceai pe zi.

Citeste si...
Sindromul premenstrual - 10 sfaturi pentru femeile care sufera

Sharing

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...