Apa minerala carbogazoasa buna sau nu ?

APA MINERALA CARBOGAZOASA

         Este un tip de apa destul de controversat in ultimul timp. Daca acum 10-15 ani era aproape unanim considerata un elixir de sanatate, acum multi s-au lepadat de ea (in favoarea apei plate). De ce? Pentru ca este acuzata de producerea aciditatii gastrice, de perturbarea anumitor procese digestive si chiar nervoase. Oare chiar asa sa fie? Si da, si nu, pentru ca, desi toate apele carbogazoase au drept caracteristica comuna acele mici bule intepatoare de bioxid de carbon, ele pot fi, de fapt, foarte mult diferite intre ele. Simplul sifon (care este tot o apa carbogazoasa), facut cu apa obisnuita din mediul urban, este, intr-adevar, indoielnic ca efect pentru sanatate.

Apoi urmeaza apa carbogazoasa, facuta din apa de izvor, la care s-a adaugat bioxid de carbon alimentar, un gaz cu o inalta puritate – e drept, dar obtinut tot pe cale industriala si dozat artificial, asa incat aceasta apa, pe de-o parte, invioreaza sistemul nervos si digestia, iar pe de alta parte, este adesea prea puternica pentru organism, producand perturbari. In fine, adevarata apa minerala carbogazoasa este cea imbogatita cu bioxid de carbon in adancurile pamantului si iesita la suprafata sub forma izvoarelor.

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...
Siete Sanatoase si Regimuri Alimentare
Suferiti de vreo boala?
Retete Culinare Delicioase aici si acum
 • Mancare de Post
  true
  Mancaruri si prajituri de Post Tocanita de cartofi – mancarea de post traditionala In saptamana dinaintea sarbatorii de Paste ai de…
 • Reteta CIORBA DE VARZA ALBA CU SOS ROMANESC
  true
   Reteta  Ciorba de varza alba cu sos romanesc Ingrediente 1/2 kg ciolan de porc afumat, o varza de cca 6-700…
 • Supa delicioasa de Mazare
  true
  Reteta Supa de mazare  Este o rețetă foarte sănătoasă, delicioasă și care se prepară destul de ușor. Nu este nevoie…