Arsurile la Stomac tratate naturist

Leacuri populare impotriva arsurilor la stomac

Pentru a scapa de arsurile la stomac trebuie sa excludeti din regimul alimentar alimentele iuti, prajite sau grase. In acelasi scop sint folositi fulgii de hrisca; acestia se prajesc pina capata culoarea maroniu inchis, apoi se piseaza; se ia de trei-patru ori pe zi cite un virf de cutit din fulgii astfel pregatiti. Impotriva arsurilor stomacale un mijloc de tratament extraordinar este coaja de ou uscata si pisata. O alta reteta cu efecte benefice in calmarea arsurilor este cea pe baza de rozmarin salbatic: se iau 20 de grame de planta si se pun in 200 de mililitri de apa fierbinte; se ia cite o lingura din aceasta infuzie, de patru-cinci ori pe zi.

Aceasta infuzie se foloseste si in cazul durerilor de stomac insotite de balonari, al gastritei cronice, al hipertensiunii arteriale, al tulburarilor de ritm cardiac, in caz de insomnie la persoanele cu un sistem nervos usor iritabil, in cazul tuberculozei. Se amesteca frunze de sunatoare, coada-soricelului, rozmarin salbatic (cite 20 de grame din fiecare); trei linguri din acest amestec se lasa la infuzat doua ore intr-un litru de apa fierbinte, apoi se strecoara.

Se bea cite o jumatate de pahar de patru-cinci ori pe zi, in cazul durerilor de stomac si al arsurilor. Infuzia din frunze de fierea-pamintului inlatura gazele din stomac, acizii daunatori, mentine si imbunatateste sucul gastric si influenteaza pozitiv ficatul si rinichii. In acelasi timp este un foarte bun tratament impotriva arsurilor.


ARSURILE STOMACULUI

Cauza lor este cresterea aciditatii gastrice, care este favorizata de nicotina si alcool. Excesul de cafea are acelasi efect nociv.

arsuri la stomac
arsuri la stomac

Masuri profilactice si de tratament
Ca masura imediata de tratament se recomanda postul. Alimentatia va fi bogata in legume si saraca in carne. Se va consuma mai putin zahar si preparate fainoase. Apa minerala. sucurile de legume si ceaiurile de plante au un efect benefic. Se vor evita alcoolul si nicotina. Aciditatea gastrica se poate neutraliza cu argila sau suc proaspat de cartof, 1 lingurita la 1 pahar cu apa. Laptele este un bun aliment alcalinizat.

 

Arsuri stomacale cu tratament naturist rezolvate

Acestea pot fi cauzate de pătrunderea secreţiei acide din stomac în esofag. Când aceşti acizi vin în contact cu esofagul, ard pereţii acestuia cauzând acele dureri specifice. Nu întotdeauna însă este vorba despre aciditate crescută. De cele mai multe ori este vorba despre pătrunderea secreţiei acide în locuri care nu sunt protejate contra ei. Esofagul nu este protejat. Aşa poate apare pirozisul (senzaţia de arsură) la nivelul pieptului, care se agravează când ne întindem în pat, deoarece în această poziţie refluxul conţinutului acid al stomacului nu mai poate fi împiedicat. Suferinţa poate da o stare de slăbiciune a muşchiului care închide esofagul, sau de o hernie hiatală, afecţiune constând în pătrunderea unei porţiuni din stomac în zona toracică.

Anumite mâncăruri pot contribui la agravare: alcoolul, băuturi acidulate, ciocolata, zahărul, cacao, cafea, suc de citrice, laptele, menta, etc. Fumatul de asemenea agravează afecţiunea. De asemenea persoanele obeze sau femeile însărcinate sunt mai predispuse. Unele medicamente ca aspirina, hormonii din anticoncepţionale, ibuprofenul, unele citrice. Indigestia şi arsurile stomacale sunt în mod obişnuit cauzate de surplusul de alimentaţie, obezitate, alimente grele, ciocolată, băuturi carbogazoase, alcool, consumul de cafea şi ţigări, sau dacă mâncaţi când sunteţi nervoşi, furioşi, trişti sau mâncaţi repede şi ne mestecat mâncarea. Eliminând aceste cauze faceţi primul pas spre vindecare.

Tratament:

Încercaţi să mâncaţi puţin, încet, limitaţi consumul de lichide în timpul meselor

-Menţineţi-vă greutatea în limite normale.

-Evitaţi să consumaţi: afumături, citrice, fasole, grăsimi, lapte, linte, mazăre, mentă, prăjeli, rântaş, roşii, usturoi, conserve, cafea, ceai negru, alcool, băuturi acidulate, sucuri din citrice, mâncăruri condimentate, fructe în timpul mesei sau imediat după masă.

-Mâncaţi de mai multe ori pe zi, dar în cantitate mică. Nu vă culcaţi imediat după masă

-Nu consumaţi nimic cu 2-3 ore înainte de a vă culca.

-Evitaţi consumul calmantelor.

-Nu fumaţi.

-Încercaţi să vă odihniţi mai mult noaptea şi să fiţi relaxat când mâncaţi.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: angelică, busuioc, busuioc sălbatec, cartofi, călin, coada calului, coada şoricelului, coriandru, dud, gălbenele, ghimber, lămâi, lemn dulce, măcriş, măcrişul iepurelui, măghiran, măr, mărar, mentă, morcov, mur, muşeţel, nalbă, obligeană, pătlagină, pătrunjel, pătrunjelul câmpului, pelin, plămânărică, porumb, prun, roiniţă, roşcove, salcâm, schinel, scoruş, sfeclă roşie, şovârf, ştevie, sunătoare, talpa gâştei, tătăneasă, tei, troscot, ţintaură, ulm, varză,  zmeur.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Angelică (angelica archangelica) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se beau 2-3 căni de ceai pe zi, pentru calmarea arsurilor.

Busuioc (Ocinum basilicum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se beau 2-3 căni de ceai pe zi, pentru calmarea arsurilor.

Busuioc sălbatec (Prunella vulgaris) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se beau 2-3 căni de ceai pe zi, pentru calmarea arsurilor.

Cartof (Solanum tuberosum)- beţi zilnic 2-3 păhărele de suc de cartofi obţinut din tuberculi sănătoşi şi consumaţi-l imediat înainte de a se înnegri. După ce s-a înnegrit nu mai este util şi se aruncă. Se pot consuma de asemenea cartofi cruzi. Se mestecă bine în gură apoi se înghit.

Călin (Viburnum opulus) linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se beau 2-3 căni de ceai pe zi, pentru calmarea arsurilor.

Coada calului.(Equisetum arvense) Puneţi peste 1 linguriţă de plantă mărunţită 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute. Se strecoară şi se consumă 2-3 căni pe zi. Se recomandă în special în cazul arsurilor hiperacide.

Coada şoricelului (Achillea milefolium) 1 linguriţă de flori mărunţite se pun peste 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se beau 2 căni pe zi cu înghiţituri mici.

Coriandru (Coriandrum sativum) se pun 1 linguriţă de seminţe la 250 ml apă şi se fierb pentru 5 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma câte 1 cană după fiecare masă.

Dud (Morus alba) se pot consuma fructele acestea sau se poate face din frunze un ceai din 2 linguriţe de frunze mărunţite puse la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă câte 1 cană după fiecare masă.

Gălbenele (Calendula officinalis) 1 linguriţă de flori mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se pot consuma 2-3 căni cu înghiţituri mici.

Ghimber (Zinghiber officinalis) se rade rădăcină şi se pune în gură o jumătate de linguriţă (preferabil ar fi să fie măcinată cu râşniţa de cafea). Se ţine timp de  5minute apoi se înghite cu apă. Se poate face acest lucru după fiecare masă. Reduce gazele, balonarea şi durerea.

Lămâi (Citrus lemon) sucul de lămâie în stomac face o reacţie alcalină. Se consumă diluat cu apă.

Lemn dulce (Glycyrrhiza echinata) 1 linguriţă de pulbere se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Are proprietăţi antiinflamatoare, antiulceroase şi cicatrizante. Este interzis hipertensivilor, deoarece poate creşte tensiunea arterială.

Măcriş (Rumex acetosa) 1 linguriţă de frunze proaspete se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru, 15 minute, apoi se strecoară. Se poate consuma în cursul zilei.

Măcriş iepuresc (Oxalis acetosela) 1 linguriţă de frunze proaspete se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru, 15 minute, apoi se strecoară. Se poate consuma în cursul zilei.

Măghiran (Marjorana hortensis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate consuma câte o cană după fiecare masă. Este şi un bun calmant nervos.

Măr (Mallus pumilla) se consumă fructul după mese.

Mărar ((Anthum gruveolens) 1 linguriţă de plantă mărunţită (seminţe) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate consuma câte o cană după fiecare masă.

Mentă (Mentha piperita) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate consuma câte o cană după fiecare masă. Stimulează digestia. În plus are un efect antispasmodic asupra sistemului digestiv fiind un bun remediu pentru crampele stomacale, arsuri stomacale, etc.

Morcov (Daucus carota) consumaţi suc de morcov eventual cu sfeclă dimineaţa pe stomacul gol, care ajută în toate cazurile.

Mur (Rubus fruticosum)- mestecarea câtorva frunze de mur uscate în gură apoi înghiţirea lor face să dispară arsurile stomacale şi pirozisul. Se poate face acest lucru de câte ori simţiţi arsurile.

Muşeţel (Matricaria chamomilla) 1 linguriţă de flori mărunţite se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 5 minute, apoi se strecoară. Ceaiul de muşeţel are un efect antispasmodic şi antiinflamator, permiţând eliminarea gazelor şi dispariţia durerii provocate de arsuri.

Sharing

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...