Atrofia pielii si a unghiilor

Acrogeria (Gottron)

 Prevenire si tratament naturist

            Este atrofia congenitală a pielii localizate exclusiv la mâini şi picioare pe faţa dorsală, cu unghii atrofiate sau deformate, fără tulburări endocrine sau intelectuale.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: coada calului, flori de fân, grâu, lămâie, morcovi, nuci, ovăz, tătăneasă.

Modul de folosire al plantelor:

Coada calului (Equisetum adverse) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 0 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături sau comprese pe locurile afectate de 2 ori pe zi. În cazurile mai grave se pune cataplasmă cu plantele după ce s-a strecurat ceaiul. Se aplică calde local, ajutând la eliminarea toxinelor şi refacerea pielii.

graul ideal pentru intinerirea fetei
graul ideal pentru intinerirea fetei

Flori de fân- se pune o mână de flori de fân la 2 litri de apă şi se fierbe pentru 0 minute, apoi se strecoară în cada de baie unde se va sta pentru 20 minute, Contribuie foarte mult la refacerea pielii.

Grâu (Triticum aestivum) se face o cocă din făină care se aplică pe locurile afectate pentru 1-2 ore apoi se spală cu multă apă contribuind la refacerea pielii. Intern se poate consuma zilnic câte 100 g de seminţe germinate în special luate cu miere după ce se macină cu maşina de carne.

Lămâie (Citrus limoniu) sucul de lămâie se amestecă cu orice substanţă grasă (smântână, ulei, etc) şi se aplică pe mâini ajutând foarte mult la refacerea pielii conţinând multă vitamina C.

Morcovi (Daucus carota) se rade rădăcina de la morcovi proaspeţi apoi se amestecă cu caolin formând o pastă care se va întinde pe mâini contribuind la refacerea pielii datorită faptului că are multă vitamina A care contribuie la refacerea pielii.  Intern se poate consuma suc câte 100 ml de 3 ori pe zi.

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...
Siete Sanatoase si Regimuri Alimentare
Suferiti de vreo boala?
Retete Culinare Delicioase aici si acum
 • Mancare de Post
  true
  Mancaruri si prajituri de Post Tocanita de cartofi – mancarea de post traditionala In saptamana dinaintea sarbatorii de Paste ai de…
 • Reteta CIORBA DE VARZA ALBA CU SOS ROMANESC
  true
   Reteta  Ciorba de varza alba cu sos romanesc Ingrediente 1/2 kg ciolan de porc afumat, o varza de cca 6-700…
 • Supa delicioasa de Mazare
  true
  Reteta Supa de mazare  Este o rețetă foarte sănătoasă, delicioasă și care se prepară destul de ușor. Nu este nevoie…