Curatirea si detoxifierea naturista a rinichilor

Sharing

Detoxifierea RINICHILOR / VEZICA URINARA

Litiaza renala ( 4 cesti/zi, pe stomacul gol, dintr-un decoct timp de 15 minute din cele trei ceaiuri in cantitati egale ) :

Gold Coin Grass* (Chin-chien Tsao – Herba Lisimachie) pt. muierea si spargerea pietrelor .

(*) elimina potasiul din organism deci trebuie luat un supliment de potasiu (suc de mere, etc)

 

 

porumb
porumb

 

Pt. curatarea rinichilor :

– ceai de radacina de maces (topeste orice calcul din organism) sau fructe de maces : 2 linguri de radacina de maces taiata marunt + 1 pahar apa, se fierbe 15 min., se raceste si se strecoara. Fiertura se administreaza calda, in doze de 1/3 pahar, pe parcursul a 1-2 saptamani. Se foloseste de asemenea si ceaiul de fructe de maces.

– suc de : morcavi + sfecla + castraveti (10:3:3) sau morcovi + telina + patrunjel (9:5:2) sau suc de patrunjel (30-60 ml maxim)

–          Matase de porumb (*)

–          Eucommia (creste circulatia “energiei” in rinichi)

–          50 g amestec in parti egale de şovârv, roiniţă, troscot, salvie, sunatoare. Se face zilnic o infuzie cu 1/7 din cele 50 g de amestec + 5 picaturi ulei de brad alb (sau tamaie/smirna)

–          1 kg. patrunjel proaspet cu radacina + o radacina mare de telina, 1 kg.miere de albine + 1 l apa. Se aduce compozitia la punctul de fierbere, la foc mic. Se lasa apoi la macerat 3 zile. Se mai adauga apoi 1 litru apa, se aduce la fierbere. Se strecoara in stare calda. Siropul obtinut se administreaza cate 3 linguri, inainte de masa.

Se elimina consumul de alimente si bauturi reci.

Pentru calculi pe baza de :

urati : cate 15 g pastai de fasole, frunze de afin, coada soricelului, flori de porumbar si cate 20 g coada calului si sunatoare. Seara, peste 1 lingura amestec se toarna 0,5 l apa rece si se lasa la macerat. Dimineata se fierbe amestecul 15 min. la foc mic si se strecoara. Se bea in 3 reprize, cu 30 min. ianinte de mese.

fosfati : radacina de roiba, maces si fructe de maces, in cantitati egale. 1 lingura amestec maruntit + 0,5 l apa clocotita, se lasa la macerat. Dimineata se mai fierbe 15 min.si se lasa la macerat inca 45 min., se strecoara si se stoarce. Se bea calda in 3 reprize, cu 30 min.inainte de mese.

oxalati : flori de siminoc, silnic, soc negru, albastrita, iarba neagra, frunze de par, strugurii ursului si radacina de sanguisorba. 250 ml apa clocotita peste 10 g amestec plante, se fierbe 15 min. in bain-marie si se lasa in termos sa macereze 4-8 ore, se scurge si se stoarce. Se bea cate ¼ pahar de 4 ori/zi, la 30 min.dupa masa.

– pentru toate tipurile de calculi : 2 parti frunze de strugurii ursului, coada calului, seminte de morcov si 3 parti seminte de marar. 1 lingura amestec + 0,5 l apa clocotita, se lasa la macerat in termos. Dimineata se fierbe 15 min, se strecoara si se stoarce si se bea in 3 reprize, cu 30 min. inainte de mese.

– pt.urina alcalina : flori de tei, coaja de stejar, frunze de strugurii ursului (in cantitati egale). 0,5 l apa clocotita peste 1 lingura amestec plante si se lasa in termos toata noaptea. Dimineata se fierbe 15 min si se stoarce. Se consuma 3-4 prize cu 30 min.inainte de masa.

 

A) Stone Free (de la Planetary Herbal Formulas) face o “spalare” usoara a vezicii si rinichilor, putand fi folosita si pentru litiaza urinara :

–          radacina de Sofran de India/Curcuma (Turmeric root)- ajuta la vindecarea ficatului si v.biliare, marind fluxul de bila

–          radacina de Patrunjel/Petroselinum hortense (Gravel root/Parsley root )

–          balsam de Lamaie (Lemon balm)

–          radacina de Nalba Mare/Althaea off. (Marshmallow root)

–          radacina de Lemn dulce/Gliciriza Glabra (Licorice root )

–          radacina de Papadie/Taraxacum off. (Dandelion root)

–          radacina de Ghimbir / Zingiber off. (Ginger root)

B) Kid-Kindness (Arise & Shine) pentru “spalarea” gradata si vindecarea rinichilor si vezicii.

C) Diurite (Planetary Herbal Formulas) pentru eliminarea excesului de apa si pt.tonifierea si intarirea rinichilor.

–          Turita mare/Galium aparine (Cleavers)

–          ………………(Poria Cocos)

–          radacina de Papadie/Taraxacum off. (Dandelion root)

–          radacina de Ghimbir / Zingiber off. (Ginger root)

–          radacina de Nalba Mare/Althaea off. (Marshmallow root)

–          radacina de Patrunjel/Petroselinum hortense (Parsley root)

–          extract si frunze de Gheara Ursului / …….. (Uva Ursi extract and Leaf)

 

–          Pentru o saptamana se bea mult suc proaspat de mere care moaie calculii.

–          In cursul saptamanii nu se mananca carne, zahar, produse lactate, cafea. Eviati pe cat posibil produsele de panificatie din faina alba si consumati in schimb cereale integrale, multe vegetale, fructe, legume.

–          In tot cursul “spalarii”, in fiecare dimineata, se bate usor zona rinichilor cu palmele sau pumnii.

–          Se fac prlimbari timp de 10 min. cu picioarele goale prin roua dominetii.

–          Comprese cu Ghimbir in zona rinichilor. Se moaie 5 min. radacina rasa de Ghimbir (pusa intr-u saculet) in apa fierbinte dar nu fiarta. Se moaie un prosop in lichidul obtinut si se pune pe zona rinichilor cat suporta de cald. Se pune apoi un prosop uscat deasupra pentru a mentine temperatura. Se tine pana se raceste. Se repeta de 4-5 ori procedura.