Durere dinti la copii

Dinţi care se mişcă la copii si durere la dinti                                                                                                                                                                                                  

Se utilizează următoarele ceaiuri din plante medicinale:

Salvie

O linguriţă de salvie, la o cană, se opăreşte cu apă fierbinte şi se lasă o jumătate de minut. Se strecoară şi se utilizează pentru gargară, de mai multe ori pe zi. Se poate înmuia şi un tampon de vată în acest ceai şi se poate aplica pe locul dintelui care se mişcă.

Salvia tratament pentru dureri de dintiSalvia tratament pentru dureri de dinti
Salvia tratament pentru dureri de dinti

Coada calului

Gargara cu ceai de coada calului, făcută de mai multe ori pe zi, ajută la întărirea dinţilor în lăcaşurile lor. Se ia o linguriţă plină cu coada calului, se opăreşte cu o cană de apă fierbinte şi se lasă „să tragă“ o jumătate de minut. Se strecoară apoi şi, cu ceai cald, se va face gargară.

Amestec de ceaiuri

Se amestecă în cantităţi egale: coajă de stejar, creţişoară, salvie şi troscot. Două linguriţe din amestec se pun într-o jumătate de litm de apă rece şi se lasă să stea 12 ore. Apoi, se încălzeşte, şi se strecoară.

Cu acest ceai se clăteşte gura de mai multe ori pe zi. Pentru comoditate, amestecul încălzit se pune într-un termos.

Se recomandă ca, după clătirea gurii, să se maseze gingia cu o periuţă de dinţi moale, înmuiată în acelaşi ceai.

Dureri de dinţi

Frecvent, cauza durerilor de dinţi o constituie cariile.

Resturile de dulciuri din jurul dinţilor sunt un teren benefic pentru bacterii. Acidul ce apare distruge calciul din emailul coroanelor şi face dintele vulnerabil la agentul patogen al cariilor. Când acestea ajung la primele filete nervoase din pulpa dintelui, apar durerile; paralel cu inflamarea alveolei dentare apare şi umflarea obrazului.

Dacă sub o rădăcină sau în preajma ei, în gingie, se formează un abces sau un granulom, durerea devine de nesuportat, iar abcesul poate să se spargă. Se recomandă neapărat consultarea dentistului deoarece, în afară de ulceraţia produsă de abces, infecţia din granulom se poate răspândi, pe cale sangvină, şi la alte organe.

Se recomandă următoarele plante medicinale:

Muşeţel

O linguriţă plină-vârf cu muşeţel se opăreşte cu o cană de apă fierbinte, se lasă o jumătate de minut, apoi se strecoară şi se beau până la trei ceşti zilnic. Ce asemenea, cu ceaiul răcit se poate face gargară, clătind bine gura, de mai multe ori pe zi.

Micul bitter suedez

Se diluează o lingură de bitter suedez în puţină apă sau ceai, se ia o înghiţitură, se ţine un timp în gură, apoi se bea.

Se repetă până se termină toată cantitatea diluată.

De asemenea, se poate tampona dintele dureros cu o bucăţică de tifon sau vată înmuiată în bitter suedez nediluat.

Coada calului

Coada calului poate fi utilizată pentru gargară în cazul cariilor, gingivitei, a inflamaţiilor la rădăcina dinţilor.                                                                                                                                                                                                                                                 «

Se foloseşte o linguriţă de coada calului la o ceaşcă de ceai. Se opăreşte cu apă fierbinte, se lasă o jumătate de minut, se strecoară şi se face gargară, de mai multe ori pe zi.

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...
Siete Sanatoase si Regimuri Alimentare
Suferiti de vreo boala?
 • -Prospecte Medicamente Suplimente Naturiste✅ Acest prospect a aparut prima data aici Prospecte Medicamente Suplimente Naturiste.✅
 • DR.HART Articulatii – regenerarea articulatiilor
  true
  DR.HART Articulatii – regenerarea articulatiilor-Prospecte Medicamente Suplimente Naturiste✅ Complex pentru ARTICULAȚII Susține mobilitatea articulară + Contribuie la regenerarea articulațiilor Supliment…
 • Prospect Stresclin Complex – Solicitari Nervoase si Extenuare
  true
  Prospect Stresclin Complex – Solicitari Nervoase si Extenuare-Prospecte Medicamente Suplimente Naturiste✅ STRESCLIN COMPLEX Pentru: – ameliorarea stărilor de suprasolicitare nervoasă si…
Retete Culinare Delicioase aici si acum
 • Mancare de Post
  true
  Mancaruri si prajituri de Post Tocanita de cartofi – mancarea de post traditionala In saptamana dinaintea sarbatorii de Paste ai de…
 • Reteta CIORBA DE VARZA ALBA CU SOS ROMANESC
  true
   Reteta  Ciorba de varza alba cu sos romanesc Ingrediente 1/2 kg ciolan de porc afumat, o varza de cca 6-700…
 • Supa delicioasa de Mazare
  true
  Reteta Supa de mazare  Este o rețetă foarte sănătoasă, delicioasă și care se prepară destul de ușor. Nu este nevoie…