Dureri in gat

Dureri în gât

Durerile în gât sunt, în general, semne ale unei răceli, ale unei stări gripale, iar dacă apar izolate, fară nici o altă suferinţă, sunt provocate fie pentru că micuţul dumneavoastră a băut, ori a mâncat ceva prea rece, fie pentru că a alergat, aerul era foarte rece şi a respirat doar pe gură.

Pentru tratament, se recomandă următoarele plante medicinale:

Drăgaică

O linguriţă plină-ochi cu plantă uscată şi mărunţită se opăreşte cu o cană de apă fierbinte. După o jumătate de minut se strecoară, iar cu ceaiul obţinut, în stare caldă, se face gargară de mai multe ori, zilnic.

tratament pentru dureri in gat
tratament pentru dureri in gat

Turită mare

Planta are un puternic efect terapeutic asupra inflamaţiilor din zona gâtului, respectiv în faringe şi laringite. Se mai utilizează şi împotriva inflamaţiei mucoa­selor, în caz de greutate la înghiţit sau atunci când copilului îi miroase gura urât. O linguriţă plină cu turiţă mare, pusă la o ceaşcă de ceai, se opăreşte cu apă fierbinte şi se lasă să stea o jumătate de minut. Se strecoară şi se foloseşte pentru gargară, de două ori pe zi: dimineaţa şi seara.

Micul bitter suedez

Se amestecă o linguriţă de mic bitter suedez cu o jumătate de cană cu ceai de plante. Se împarte în două porţii care se beau, una cu o jumătate de oră înainte şi cealaltă cu o jumătate de oră după mese. In concluzie, într-o zi se vor lua trei linguriţe cu mic bitter suedez.

Eczeme

Apar atât la sugari cât şi la copiii peste doi ani, dar sunt foarte deosebite şi ca aspect şi ca evoluţie.

La sugari se localizează mai des la cap, apărând pe pomeţi, pe frunte, pe bărbie, dar se pot întinde şi pe umeri, braţe, dosul mâinilor, pe piept. Pielea e roşie întâi, apoi apar băşicuţe mici, sugarul se agită, ţipă, vrea să se scarpine din cauza mâncărimilor, se freacă de aşternuturi.

La copiii mai mari apar pete roşii la încheieturile membrelor (coate, genunchi, glezne, pumni), apoi ele devin umede, zemuiesc şi în fine, se usucă. Copilul e nervos, iritat, are un somn agitat pentru că mâncărimile sunt permanente şi intense. Ce plante putem folosi?

Spălături cu infuzie de gălbenele

Se pune o lingură vârfuită de plante la o jumătate de litru de apă, se fierbe şi se tamponează locurile cu eczeme.

Tinctură de leurdă

Frunzele sau bulbii tăiaţi mărunt se pun într-o sticlă, fară a le îndesa, se toarnă peste ele orice băutură alcoolică de 38-40% făcută în casă, se lasă două săptămâni la cald şi se dau copiilor cu eczeme de trei-patm ori pe zi, câte 10 picături, într-un păhărel cu apă, până la dispariţia petelor şi a mâncărimi.

Infuzie de frunze de nuc

Se opăreşte o lingură plină-ochi cu frunze mămnţite cu 250 g de apă proaspăt

fiartă, se lasă puţin să stea, se strecoară şi, călduţă, se ung sugarii cu ea pe cap de câteva ori pe zi. în scurt timp, iritaţia şi eczema vor dispărea.

Urzică

Se face o infuzie dintr-o linguriţă cu vârf din planta mărunţită, opărită cu 250 g apă fiartă şi li se dau să bea, atât sugarilor cât şi copiilor mai măricei, două-trei ceaiuri zilnic.

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...
Siete Sanatoase si Regimuri Alimentare
Suferiti de vreo boala?
Retete Culinare Delicioase aici si acum
 • Mancare de Post
  true
  Mancaruri si prajituri de Post Tocanita de cartofi – mancarea de post traditionala In saptamana dinaintea sarbatorii de Paste ai de…
 • Reteta CIORBA DE VARZA ALBA CU SOS ROMANESC
  true
   Reteta  Ciorba de varza alba cu sos romanesc Ingrediente 1/2 kg ciolan de porc afumat, o varza de cca 6-700…
 • Supa delicioasa de Mazare
  true
  Reteta Supa de mazare  Este o rețetă foarte sănătoasă, delicioasă și care se prepară destul de ușor. Nu este nevoie…