Dureri menstruale si vaginale

Amestecuri de plante pentru calmarea durerilor menstruale

In cazul inflamarilor organelor genitale feminine foarte recomandata este sunatoarea: o lingura de planta se pune intr-un pahar de apa fierbinte, se fierbe 15 minute, apoi se strecoara; se bea cite un sfert de pahar de trei ori pe zi. Ca mijloc antiinflamator, pentru cresterea tonusului musculaturii uterului este folosit decoctul din flori de calin: o lingura de flori se fierbe intr-un pahar de apa fierbinte 10 minute; apoi se ia cite o lingura de decoct de trei ori pe zi. In cazul acestor afectiuni este foarte recomandata coada-soricelului in diferite amestecuri de plante.

Dureri menstruale si vaginale
Dureri menstruale si vaginale

Se amesteca 20 de grame de coada-soricelului, 20 de grame de frunze de salvie, 20 de grame de frunze de rozmarin, 40 de grame de scoarta de stejar. Peste acest amestec se pun 3 litri de apa, se fierb 30 de minute, apoi se strecoara; se fac spalaturi vaginale cu acest decoct de doua ori pe zi. Se amesteca frunze de coada-soricelului – cinci parti, frunze de traista-ciobanului – cinci parti, radacini de talpa-gistei – cinci parti, scoarta de stejar – doua parti. O lingura din acest amestec se pune intr-un pahar de apa fierbinte, se fierbe 5 minute la foc mic, apoi se lasa la infuzat 15 minute, dupa care se strecoara. Se bea dimineata si seara cite un pahar de decoct in cazul menstruatiei abundente. Se amesteca: frunze de coada-soricelului, frunze de talpa-gistei, radacina de valeriana (in parti egale).

Doua lingurite din acest amestec se pun intr-un pahar cu apa fierbinte, se lasa la infuzat 20 de minute, apoi se strecoara; se bea cite o jumatate de pahar de patru ori pe zi, in cazul menstruatiei abundente. In cazul afectiunilor ginecologice sint foarte indicate frunzele de troscot in diferite amestecuri. Se amesteca frunze de troscot – o parte, frunze de coada-calului – o parte, frunze de fierea-pamintului – trei parti, frunze de talpa-gistei – cinci parti. O lingura din acest amestec se pune intr-un pahar de apa fierbinte, se lasa la infuzat o ora, apoi se strecoara. Se bea in inghitituri mici toata infuzia, in cazul durerilor menstruale. Se amesteca frunze de troscot, frunze de traista-ciobanului, frunze de visc (in parti egale). Doua linguri din acest amestec se pun in doua pahare cu apa fierbinte, se lasa la infuzat o ora, apoi se strecoara.

Se bea dimineata si seara cite un pahar de infuzie, incepind cu trei-cinci zile inainte de menstruatie si dupa aceea in timpul menstrei, in cazul durerilor. Se amesteca frunze de troscot – cinci parti, frunze de urzica – trei parti, scoarta de stejar – o parte, flori de musetel – o parte. Doua linguri din acest amestec se pun intr-un litru de apa fierbinte, se dau in clocot, apoi se mai fierb 5 minute la foc mic, se lasa sa se raceasca si se strecoara. Decoctul este recomandat pentru spalaturi in cazul durerilor vaginale.

Sharing

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...