Eruptii pe piele la copii

Eruptii pe piele la copii

Sharing

Erupţii pe piele copii

Apariţia bruscă, pe anumite zone ale corpului sau chiar pe toată suprafaţa lui, a unor pete mai mari sau mai mici, roşietice, sau a unor umflături asemănătoare cu nişte pişcături dc ţânţari ori nişte băşicuţe, noduli etc., constituie un simptom caracteristic pentru multe boli infecto-contagioase; spre exemplu, ele pot fi semnalul de debut al pojarului, scarlatinei, rubeolei sau vărsatului de vânt.

In toate aceste maladii, una din cele mai caracteristice simptome este erupţia, fie pe piele, fie pe mucoase, fie pe ambele. Dar tot prin erupţii se manifestă şi majoritatea formelor de alergii, urticarii, eczeme, micoze (ciuperci).

Eruptii pe piele la copii
Eruptii pe piele la copii

Se recomandă următoarele tratamente folosind, în aplicaţii interne sau externe, plante medicinale:

Spălări cu muşeţel

Conţinutul unui pumn cu flori de muşeţel se opăreşte într-un vas cu apă fierbinte. Se lasă o jumătate de minut, după care se strecoară. Cu acest extract de muşeţel se spală zilnic faţa.

Măcrişul iepurelui

O lingură plină cu frunze proaspete de măcrişul iepurelui, la o ceaşcă de ceai, se opăreşte cu apă fierbinte. Se lasă o jumătate de minut, se strecoară şi se vor bea două căni pe zi.

Urzică moartă

O linguriţă plină cu plantă întreagă, mămnţită, de urzică moartă, fie numai cu florile albe sau galbene, se foloseşte pentru o cană de ceai. Se opăreşte cu apă fierbinte, se lasă o jumătate de minut, după care se strecoară şi se bea o ceaşcă, zilnic, înainte de amiază.

Spălări cu coada calului

La un litru de apă clocotită se pun patru linguriţe pline cu coada calului. Se lasă o jumătate de minut, după care se strecoară şi, cu ceaiul obţinut, se spală faţa sau locul erupţiei. Foarte eficace sunt şi compresele: se înmoaie o bucată de pânză în extractul de coada calului, cald, şi se aplică pe zonele de piele cu erupţii.

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.