Faringita in gat

Faringită

Pentru tratamentul faringitei, se folosesc următoarele ceaiuri de plante medicinale:

Ceai de turită mare

Turiţa mare se foloseşte cu succes în cazul faringitelor, al durerilor de gât, al stărilor anginoase.

Se ia o linguriţă plină-ochi cu turiţă mare, se pune într-o cană şi se opăreşte cu apă fierbinte. Se lasă „să tragă” o jumătate de minut şi se utilizează pentru gargară, dimineaţa şi seara.

tratament faringita in gat
tratament faringita in gat

Salvie

într-o ceaşcă se introduce o linguriţă vârfuită cu salvie, se opăreşte cu apă fierbinte, se lasă „să tragă“ o jumătate de minut. Se strecoară şi se foloseşte pentru gargară, dimineaţa şi seara. De asemenea, cu acelaşi ceai, se pot pune comprese (se ia un tampon mare de vată sau o cârpă moale, se înmoaie în ceai, se stoarce) exact pe zona dureroasă a gâtului.

Nuc

O linguriţă plină-ochi cu frunze de nuc mărunţite se pune la o ceaşcă de ceai, se opăreşte cu apă fierbinte, se lasă o jumătate de minut, apoi se strecoară. Se face gargară dimineaţa şi seara.

Faringo-amigdalită

Este o afecţiune întâlnită frecvent la copii, în care, în afară de inflamarea amigdalelor, infecţia se întinde şi mult în interiorul gâtului, respectiv în faringe. Deoarece mărirea de volum a amigdalelor duce la o „îngustare44 a căii de trecere a alimentelor – din gură spre esofag – faringo-amigdalita mai cunoscută sub numele de angină = „strâmtoare. Amigdalele pot fi doar umflate şi roşii – angina eritmatoasă – sau au pe ele pete albicioase, de puroi – angina pultacee.

Copilul face febră, îl doare în gât, înghite cu greutate, uneori tuşeşte sau se îneacă. Tratamentul corect stabilit şi corect urmat face ca ambele forme de angină să se vindece în decurs de una-două săptămâni. Pe tot parcursul bolii, copilul e bine să stea în pat şi să i se pună comprese calde în jurul gâtului.

Turiţă mare

Este o plantă cu efecte terapeutice benefice în cazul faringitelor, laringitelor şi al amigdalitelor. Persoanele care. prin natura ocupaţiei lor, vorbesc mult, sau cântă mult, este bine ca, preventiv, să facă gargară zilnic cu ceai de turiţă mare. Ceaiul se prepară în modul următor: o linguriţă plină-vârf cu turiţă mare se opăreşte cu o cană de apă fierbinte, se lasă „să tragă44 o jumătate de minut, după care se strecoară. Se recomandă a se bea. zilnic, două ceşti din acest ceai.

Sharing

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Încarc...

Lasă un comentariu

Solve : *
6 + 24 =


Urmatorul regulament trebuie acceptat pentru a publica comentariul:
In conformitate cu GDPR va anunt ca emailul si comentariul d-voastra va fi stocat .  Pentru mai multe detalii vizitati Politica cookie. Sau scrieti-ne pe pagina de Contact.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acum esti aici: Acasa » Faringita in gat