tratament cu musetel

Febra la copii

Sharing

Febră la copii

Pentru scăderea febrei există câteva mijloace constând din ceaiuri sau reţete de casă

Podbal

O linguriţă rasă cu rădăcini de podbal mărunţite se introduce într-o cană plină cu apă rece. După 12 ore, se strecoară conţinutul şi se consumă una până la două ceşti de ceai pe zi, în funcţie de intensitatea febrei.

tratament cu musetel
tratament cu musetel

Muşeţel

Se foloseşte o linguriţă plină-vârf cu muşeţel la o ceaşcă de ceai. Se opăreşte cu apă fierbinte şi se lasă o jumătate de minut. Se strecoară şi se dau copilului, după cât de mare e febra, două până la trei căni de ceai pe zi.

Retetă de casă

Se înmoaie şosetele copilului în oţet şi se încalţă cu ele pentru circa 20 de minute, după care se schimbă. în acelaşi mod, şosetele înmuiate în oţet diluat (de vin, de mere sau tarhon) se îmbracă, pe mânuţe, ca nişte mânuşi. Totodată se aplică o bucată de pânză, înmuiată în oţet, pe frunte.

Se pot face şi împachetări cu oţet şi apă pe gambe.

Micul bitter suedez

Împreună cu unul din ceaiurile de mai sus menţionate, se consumă una-trei linguri din micul bitter suedez. Cantitatea depinde de cât de ridicată este febra. Se indică, în general, o lingură de bitter suedez la o jumătate de ceaşcă cu ceai, luate în două doze, jumătate din cantitate înainte de masă, cealaltă parte după masă.

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.