Femeia si sarcina

Sarcina mai usoara

Sarcina este perioada din viaţa femeii în al cărei uter se dezvoltă produsul de concepţie, din momentul fecundaţiei până la naştere. Ea durează circa 280 de zile, dar pentru a şti exact când o să naşteţi vă oferim o metodă foarte simplă de calcul: dacă prima zi a ultimei menstre a fost 23 noiembrie + 7 zile 30 noiembrie – 3 luni = 1 august – aceasta este data la care trebuie să naşteţi.

In timpul sarcinii se disting trei etape: 1) mama are ameţeli, greţuri, repulsie faţă de unele alimente sau dorinţa vie faţă de altele; dispare menstruaţia; 2) începe să se echilibreze nervos, şi e posibil să-i apară striuri roşietice pe abdomen; 3) apar tulburări circulatorii şi de excreţie, se simt mişcările fătului, se mişcă din ce în ce mai greoi. Dai’ este posibil, şi nu de multe ori se întâmplă aşa, ca sarcina să creeze multe necazuri femeii. Toate modificările enumerate mai sus pot fi intense, creând o sarcină „greu de dus” sau marna poate să aibă ea însăşi o serie de suferinţe cronice – tulburări hepato-biliare, gastrice, digestie leneşă, dezechilibre cardio-vasculare, afecţiuni ale ner­vilor sau de natură psihică -, care se pot accentua şi devin din ce în ce mai greu de suportat, femeia gravidă având aşa-numita sarcină toxică. Iată câteva ceaiuri ce vă vor ajuta să U’eceţi mai uşor peste toate acestea.

Coada şoricelului

Dacă aveţi ameţeli şi greţuri beţi câte o cană de ceai pe zi, opărind o linguriţă plină-ochi cu planta bine mărunţită, lăsând-o să infuzeze un minut şi strecurând apoi infuzia.

Bitter Suedez

încercaţi, dimineaţa şi seara, să luaţi, diluată într-un păhărel de apă, o linguriţă de bitter, dacă aveţi vărsături permanente.

Gălbenele, păpădie, pătlagină îngustă, urzici

Oricare dintre plantele de mai sus, ori un amestec din ele, vă poate ajuta în caz de suferinţe hepato-biliare. Se face o infuzie dintr-o linguriţă plină-vârf opărită cu o cană de apă clocotită, se lasă puţin „să tragă”, se strecoară şi se beau una-două căni pe zi.

Sunătoare

Se recomandă în cazul în care gravida este nervoasă, surescitată, are insomnii. Se opăreşte o linguriţă plină de sunătoare cu o cană de apă clocotită, se lasă puţin să tragă, se strecoară şi ceaiul se bea călduţ, seara, înainte de culcare.

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...
Siete Sanatoase si Regimuri Alimentare
Suferiti de vreo boala?
Retete Culinare Delicioase aici si acum
 • Mancare de Post
  true
  Mancaruri si prajituri de Post Tocanita de cartofi – mancarea de post traditionala In saptamana dinaintea sarbatorii de Paste ai de…
 • Reteta CIORBA DE VARZA ALBA CU SOS ROMANESC
  true
   Reteta  Ciorba de varza alba cu sos romanesc Ingrediente 1/2 kg ciolan de porc afumat, o varza de cca 6-700…
 • Supa delicioasa de Mazare
  true
  Reteta Supa de mazare  Este o rețetă foarte sănătoasă, delicioasă și care se prepară destul de ușor. Nu este nevoie…