Flebita tratata naturist

Prevenire si tratament naturist

Flebita poate fi prevenită pe cale naturala

Flebita este o boală care constă în inflamarea pereţilor unor vene, care antrenează o coagulare anormală a sângelui la acest nivel, şi apoi formarea unui cheag de sânge, care se poate deplasa către plămâni, producând obstrucţia circulaţiei sângelui la acest nivel.

Această complicaţie este destul de frecventă şi destul de gravă.

Din această cauză este foarte important să se depisteze încă de la debutul său. De asemenea diagnosticul trebuie foarte bine precizat. Dacă se ţine cont numai de aspectul clinic (înroşirea, încălzirea zonei respective, umflarea pulpei piciorului) medicul se poate păcăli în jumătate din cazuri. De aceea este indispensabilă efectuarea examenelor complementare (analiza de sânge, flebografie, echodoppler) în primele 24 ore de la apariţia simptomelor.

Multe persoane prezintă mici anomalii de coagulare, care cresc vâscozitatea sângelui, şi favorizează apariţia cheagurilor.

În ultima vreme aproximativ jumătate din populaţie prezintă anumite anomalii în ceea ce priveşte circulaţia venoasă a sângelui, dar dintre acestea nu toţi fac flebită. Dar în caz de situaţii favorizante (alăptat prelungit, imobilizare cu ghips) riscul este multiplicat de 5 ori.

Dacă o femeie tânără face o flebită fără o cauză evidentă, medicul solicită un bilanţ de hemostază (analiză de sânge) şi la alţi membri de familie, deoarece adesea aceste anomalii sunt ereditare. Aceasta permite apoi o supraveghere mai bună şi mai atentă a persoanelor cu risc în timpul unor intervenţii chirurgicale, sau la femei, în timpul sarcinii.

Tratament.

O dată confirmată, flebita trebuie tratată de urgenţă. În primul rând trebuie distrus cheagul. Această distrugere începe prin injecţii sub-cutanate, urmate de comprimate, de 2 ori pe zi. Tratamentul se face ambulatoriu, spitalizarea fiind rezervată doar pentru cauzele mai dificile.

Purtatul ciorapilor elastici sau a colanţilor este indispensabilă. Aspirina trebuie evitată în timpul tratamentului cu anticoagulante, datorită riscului de sângerare.

Tratamentul cu anticoagulante trebuie urmat trei luni şi în acest timp trebuie să se facă periodic analize de sânge.

De asemenea femeile care fac tratament hormonal de substituţie la menopauză, trebuie să întrerupă acest tratament în timpul administrării anticoagulantelor.

În cazul pilulelor contraceptive, acestea trebuie întrerupte în timpul tratamentului contra flebitelor.

Sfaturi pentru a evita flebita.

 1. Mergeţi pe jos cel puţin 20 minute pe zi.
 1. Nu fumaţi.
 2. După o operaţie sau după naştere, nu staţi timp îndelungat în pat, ci faceţi câţiva paşi aşa cum vă recomandă medicul.
 3. Dacă efectuaţi o călătorie mai lungă de 5 ore, din oră în oră trebuie să vă ridicaţi şi să mergeţi câţiva paşi, beţi apă suficientă şi purtaţi ciorapi de contenţie.
 4. Nu lăsaţi kilogramele să se acumuleze.

FLEBITA.

Inflamaţia unei vene datorită agenţilor infecţioşi, toxici sau traumatici poartă denumirea de flebită. Infecţia venei pleacă de obicei de la o rană, de la o infecţie locală a pielii sau de la o infecţie generală. Mai frecvent flebita se observă la venele superficiale sau profunde ale membrelor superioare sau inferioare.

De multe ori inflamaţia venelor este o complicaţie a varicelor infectate (varice ale gambei, varice hemoroidale, etc).

La locul inflamaţiei pielea este roşie, fierbinte, uneori prezintă un edem. Bolnavul acuză o durere permanentă, care nu mai poate permite mişcarea membrului respectiv. Concomitent pot fi prezente frisoanele, febra, starea generală rea, etc. Dacă boala nu se tratează de la început pot apare complicaţii ca tromboflebita (astuparea venei cu cheaguri de sânge) sau infecţia se poate răspândi şi în sânge

Flebita tratament
Flebita tratament

Tratament :

-Cel mai sigur şi rapid tratament la această afecţiune este folosirea lipitorilor. Pentru aceasta nu vă trebuie să cunoaşteţi decât foarte puţine lucruri şi anume : cele mai bune sunt cele care sunt puţin mai mari. De asemenea acestea se vor prinde din lacurile unde trăiesc în mod natural şi se vor pune în borcane cu apă fără nici un pic de mâncare, doar cu apă curată. Aceasta se va schimba cu mare grijă zilnic, dar cu apă care a stat 24 ore în borcan separat pentru a se elimina clorul din apă. Se ţin timp de 3-4 zile, înainte de a fi folosite.

După 3-4 zile se vor pune într-o sticlă goală de medicament în funcţie de mărimea ei. Nu trebuie să fie prea mare ci doar să încapă în interior lipitoarea. Se spală apoi locul unde trebuie să fie aplicată şi se clăteşte cu multă apă, pentru că dacă va rămânea pielea cu urme de săpun aceasta nu se va lipi. Se aplică lângă vasul din care va trebui să extragă sângele stricat şi nu pe vasul de sânge direct.

Se lasă să acţioneze până se va lipi. În momentul în care se va lipi de piele, se simte ca o mică înţepătură la locul respectiv.

Se ia apoi sticla de medicament de pe ea şi se presară puţină sare pe lipitoare. Se lasă apoi 5-10 minute să scoată sânge. Se va desprinde singură. Nu trebuie să se desprindă forţat.

În locul din care a supt sângele se va spăla cu orice dezinfectant (alcool, tincturi, apă oxigenată, etc) şi se va pune apoi un mic pansament. Se lasă până a doua zi. A doua zi aproape că nu se mai vede locul. Se lasă apoi această lipitoare timp de 6-7 zile în borcan după care se poate aplica din nou, dacă mai este cazul.

În 3-4 aplicaţii se rezolvă această afecţiune.

-Se pot folosi următoarele plante medicinale: albăstrele, alun, anason, arnică, brusture, castan comestibil, castan sălbatec, ceapă, coada şoricelului, conopidă, ghimpe, iarbă mare, iederă, lămâie, lumânărică, orz, păpădie, pătlagină, salcie, sânzâiene, scai, tătăneasă, urzică, usturoi, viţa -de-vie.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Albăstrele (Centaurea cyanus) 1 linguriţă de flori uscate se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară: Se bea întreaga cantitate într-o zi. Este foarte eficientă pentru curăţirea organismului de toxine.

Alun (Corylus avelana) se foloseşte coaja albă care se rade de pe coaja proaspătă de alun. Se pune 2 linguriţe la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute. Se strecoară. Se pot consuma 2 căni pe zi, contribuind la curăţirea  arterelor de depunerile care există. Din frunze se poate face de asemenea un ceai. Se pun 2 linguriţe de frunze mărunţite la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute. Se strecoară şi se consumă 2-3 căni pe zi.

Anason (Pimpinella anisum) seminţele se macină cu râşniţa de cafea şi se pune o linguriţă sub limbă pentru 10 minute apoi se înghite cu apă. Se face acest lucru de 3 ori. Se poate face şi ceai însă nu este aşa de eficient ca praful.

Arnica (Arnica montana) o linguriţă tinctură se pune la 100 ml apă şi se pun comprese externe. Vindecă şi dezinfectează local. Este poate planta care vindecă toate rănile. Există tinctura la toate magazinele de profil naturist.

Brusture (Arctium lapa) se pot folosi frunzele unse cu ulei, smântână sau altă masă grasă şi se aplică local pentru 12-24 ore, după care se schimbă. Sunt indicate în cazurile cu inflamaţii. De asemenea se poate folosi rădăcina 2 linguriţe de rădăcină mărunţită se pun la 250 ml apă şi se fierb timp de 5 minute apoi se strecoară. Se pot consuma intern 1-2 căni pe zi şi extern se aplică comprese călduţe pentru dispariţia inflamaţiilor.

Castan comestibil (Castanea sativa) se consumă seminţele fierte făcute piure sau aşa simple prăjite sau sub altă formă. Ajută la curăţirea arterelor. Se poate consuma câte 100-300g pe zi, perioade mai lungi de timp fără să producă efecte negative.

Castan sălbatec (Aesculus hippocastanus) se ia coajă de la ramuri tinere. 20g de coajă mărunţită se pune la 250 ml alcool alimentar de 70 grade. Se ţine apoi timp de 15 zile agitând des. Se strecoară şi se poate folosi câte 5-10 picături de 3 ori pe zi, diluată la 100 ml apă. Se pot de asemenea să se facă diferite creme şi unguente, dar deoarece sunt în comerţ foarte multe preparate din castan şi sunt destul de ieftin este indicat să se folosească acestea pentru că acestea sunt preparate de specialişti şi aveţi garanţia calităţii. Se vor folosi conform indicaţiilor producătorului.

Castan seminţe care se vor mărunţi 20 de castane în 500 ml petrol. Se lasă timp de 4 săptămâni, după care se strecoară. Se pun comprese şi se frecţionează locurile afectate de 2 ori pe zi. Se poate pune de asemenea pe o bucată de pansament acest petrol, apoi se bandajează lejer. Se lasă 24 ore.

Ceapa (Allium cepa) ceapa sub orice formă fluidifică sângele şi previne riscul de apariţie al cheagurilor.

Coada şoricelului (Achillea milefolium) cele mai eficiente sunt florile. 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, contribuind la curăţirea arterelor.

Conopida (Brassica oleracea) este cunoscută pentru efectele ei depurative, diuretice, fiind recomandată persoanelor care sufere de afecţiuni renale, este antianemică, decongestionantă şi energizantă. Constituie un adevărat medicament pentru diabetici, căci consumată în stare crudă, sau în diferite preparate culinare, are efect hipoglicemiant. Se indică în tratamentul adjuvant al acneei, astenii, ciroză, colici nefritice, constipaţie, flebite, infecţii intestinale. Folosită în alimentaţia curentă ajută la redresarea tensiunii arteriale atunci când are valori prea mari.

Ghimpe (Xanthium spinosum) 2 linguriţe de plantă mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierb apoi timp de 5 minute. Se strecoară şi se pot consuma 2-3 căni pe zi. Este foarte indicată şi în cazul în care există inflamaţii să se pună cataplasmă cu planta fiartă caldă extern.

Iarbă mare (Inula helenium) 3-4 linguri de pulbere de rădăcină se fierb în 250 ml apă pentru 10 minute apoi se strecoară. Se iau câte 2-3 linguriţe de mai multe ori pe zi, în special seara la culcare se lasă 3 linguriţe perioade de 20 zile apoi se face o pauză de 7 zile şi se poate relua.

Iederă (Hedera xelix) 20 g frunze fierte timp de 10 minute în 250 ml apă. Se poate pune extern compresă cu acest ceai sau chiar cataplasme cu planta strecurată pentru 24 ore pe locurile cu umflături.

Lămâi (Citrus limoniu) se indică consumul sucului de lămâi datorită faptului că acesta conţine multă vitamina C care este un puternic oxidant. De asemenea se poate consuma şi coaja. Se taie lămâia în două şi se stoarce sucul. Se pune apoi coaja şi pulpa tăiată în 250 ml apă şi se fierbe până se moaie coaja. Se lasă apoi să se răcească acoperită. Se strecoară peste sucul obţinut înainte şi se poate îndulci cu miere dacă nu există contra indicaţii. Este posibil să se facă acest lucru timp de 30 zile consumându-se câte un astfel de ceai în fiecare dimineaţă. Este foarte util pentru curăţirea organismului de toxine şi dizolvarea ateroamelor care pot fi prezente în vene.

Lumânărică (Verbascum phalomoides) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se pot strecura. Se consumă 2-3 căni pe zi. Este indicat în cazurile în care există în organism şi o infecţie. Se pot aplica şi extern în cazurile în care există diferite umflături sau inflamaţii.

Orz (Hordeum vulgare) -Suc de verde- se spală planta tânără în mai multe ape, apoi se toacă mărunt şi se pune în centrifugă. Se consumă câte 50 ml dimineaţa amestecat cu suc de mere înainte cu 30 minute de a mânca şi seara cu 30 minute înainte de cină. Se mai poate folosi şi cu suc de morcov sau de fructe de pădure. În cazul unei afecţiuni mai grave se va folosi de 3 ori pe zi. Se pot face cure oricât de lungi pentru că cu cât se continuă cura mai multe zile cu atât va fi mai bine pentru organism.

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...
Siete Sanatoase si Regimuri Alimentare
Suferiti de vreo boala?
 • -Prospecte Medicamente Suplimente Naturiste✅ Acest prospect a aparut prima data aici Prospecte Medicamente Suplimente Naturiste.✅
 • DR.HART Articulatii – regenerarea articulatiilor
  true
  DR.HART Articulatii – regenerarea articulatiilor-Prospecte Medicamente Suplimente Naturiste✅ Complex pentru ARTICULAȚII Susține mobilitatea articulară + Contribuie la regenerarea articulațiilor Supliment…
 • Prospect Stresclin Complex – Solicitari Nervoase si Extenuare
  true
  Prospect Stresclin Complex – Solicitari Nervoase si Extenuare-Prospecte Medicamente Suplimente Naturiste✅ STRESCLIN COMPLEX Pentru: – ameliorarea stărilor de suprasolicitare nervoasă si…
Retete Culinare Delicioase aici si acum
 • Mancare de Post
  true
  Mancaruri si prajituri de Post Tocanita de cartofi – mancarea de post traditionala In saptamana dinaintea sarbatorii de Paste ai de…
 • Reteta CIORBA DE VARZA ALBA CU SOS ROMANESC
  true
   Reteta  Ciorba de varza alba cu sos romanesc Ingrediente 1/2 kg ciolan de porc afumat, o varza de cca 6-700…
 • Supa delicioasa de Mazare
  true
  Reteta Supa de mazare  Este o rețetă foarte sănătoasă, delicioasă și care se prepară destul de ușor. Nu este nevoie…