Hallopeau tratament naturist

Acrodermatita continuă Hallopeau.

Afecţiune rară, debutează la vârsta adultă sau în a doua copilărie, după un traumatism digital sau palmar sub formă de veziculoglogule sau de pustule, cu localizare la extremitatea degetelor de la mâini şi uneori şi a degetelor de la picioare. Veziculele apar pe un eritem la pulpa degetelui sau pe faţa lui dorsală, se rup şi sunt înlocuite de cruste şi scuame. Veziculele se produc neâncetat pe locul debutului sau la periferie şi ca urmare a descuamaţiei succesive epiderma devine subţire, netedă, lucitoare, puţin atrofică, având în unele zone dimpotrivă teritorii îngroşate şi keratozice.

Leziunile se pot întinde pe tot degetul şi chiar întreaga palmă mai mult decât pe faţa dorsală a mâinii. Unghiile sunt alterate prezentând striaţii verticale, orizontale sau depresiuni punctiforme în aspect de degetar de croitor. În unele forme predomină pustulele, cu localizare în jurul unghiei, cu aspect de perionixis, cu secreţii purulente şi bolnavii acuză dureri. Alteori iau aspectul de turniolă cu leziuni buloase. Cu tot caracterul supurativ nu se produc limfangite, adenoflegmoane. Unghiile sunt mai alterate, pot cădea. Evoluţia afecţiunii este cronică, cu evoluţie de luni, ani. Examenul histologic arată prezenţa de pustulă spongiformă descrisă de Kogoj, iar examenul bacteriologic absenţa de germeni. Diagnosticul trebuie diferenţial cu psoriazis pustulos.

Tratament.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: albăstrele, angelică, anghinare, ardei iute, brad, brusture, cătină, coacăz negru, coada şoricelului, dediţel, gălbenele, gorun, grâu, ienupăr, laptele câinelui, lăsnicior, lumânărică, mei păsăresc, mentă, mesteacăn, migdal, mur, muşeţel, nuc, orez, orz, osul iepurelui, pătlagină, pedicuţă, pin, pir, rostopască, salcie, salvie, săpunariţă, soc, spanac, stejar, ştevie, tătăneasă, trei fraţi pătaţi, ţelină, urzică mică, varză.

Hallopeau
Hallopeau

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Albăstrele (Centaurea cyanus) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Intern se pot consuma 3 căni pe zi şi extern se pot face spălături sau comprese cu acest ceai.

Angelică (Angelica archangelica) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Intern se pot consuma 3 căni pe zi şi extern se pot face spălături sau comprese cu acest ceai. Se mai poate folosi şi rădăcina 1-2 linguriţe de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute, apoi se strecoară. Intern se pot consuma 2-3 căni şi extern se pot aplica spălături, comprese sau chiar cataplasme cu plante fierte.

Anghinare (Cynara scolymus) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Intern se pot consuma 3 căni pe zi şi extern se pot face spălături sau comprese cu acest ceai. Ajută la dezintoxicarea organismului.

Ardei iute (Capsicum annum) se taie bucăţele mici 50 g de ardei iute şi se pune la 500 ml alcool sanitar. Se ţine timp de 10 zile agitând des. Se strecoară şi apoi se tamponează locurile unde se doreşte activarea circulaţiei sângelui.

Brad (Abies alba)2 linguriţe de muguri sau vârfuri de ramuri tinere se mărunţesc şi se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 15 minute. Se strecoară şi apoi se folosesc în special extern pentru efectul cicatrizant şi dezinfectant. Se poate folosi şi răşina de conifere diluată cu alcool.

Brusture (Arctium lapa) 1-2 linguriţe de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute, apoi se strecoară. Intern se pot consuma 2-3 căni şi extern se pot aplica spălături, comprese sau chiar cataplasme cu plante fierte.

Cătina (Tamarix ramosissima) Ulei de cătină se aplică extern pentru efectul emolient, cicatrizant. Se poate face acest lucru de mai multe ori pe zi.

Coacăz negru (Rubes nigrum) 1 linguriţă de plantă mărunţită (frunze) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Intern se pot consuma 3 căni pe zi şi extern se pot face spălături sau comprese cu acest ceai. Există în comerţ macerat glicerinat din care se vor lua intern câte 30-40 picături de 3 ori pe zi. Extern cu acesta se poate unge local.

Coada şoricelului (Achillea millefolium) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Intern se pot consuma 3 căni pe zi şi extern se pot face spălături sau comprese cu acest ceai. Are şi un marcant efect antibiotic.

Dediţel (Pulsatilla montana) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Intern se pot consuma 3 căni pe zi şi extern se pot face spălături sau comprese cu acest ceai.

Gălbenele (Calendulla officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită (flori) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Intern se pot consuma 3 căni pe zi şi extern se pot face spălături sau comprese cu acest ceai. Există în comerţ multe unguente, tincturi, etc care se pot folosi cu succes şi se iau conform indicaţiilor producătorului.

Gorun (Quercus petraea) 1-2 linguriţe de coajă mărunţită se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 15 minute. Se strecoară. Intern se va putea consuma de cei care doresc să diminueze secreţiile sau sufere de diaree. Extern se fac spălături sau comprese de mai multe ori pe zi. Este foarte eficient fiind astringent datorită taninului care-l conţine.

Grâu (Triticum aestivum) Băi de tărâţe: la o cadă de apă se va pune un săculeţ de pânză în care se pune 500 g de tărâţe de grâu. Se lasă să curgă apa fierbinte peste ele. Se va sta în cadă timp de 30 minute. Aceste băi ajută nu numai la îndepărtarea crustelor ci şi la vindecarea leziunilor, aşa că sunt foarte indicate să se facă în fiecare zi, preferabil înainte de culcare.

Ienupăr (Juniperus communis) 2 linguriţe de bace se pun la 250 ml apă şi se fierb timp de 15 minute. Se strecoară. Se poate spăla local cu acest ceai sau se pot consuma şi 2-3 căni pe zi din el.

Laptele câinelui (Euphorbia cyparissias) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Extern se pot face spălături sau comprese cu acest ceai. Se mai poate aplica lapte obţinut de la plantă proaspătă pe răni pentru cicatrizare.

Lăsnicior (Solanum dulcamara) se pun 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute. Se aplică local compresă sau cu pansamente, de 2 ori pe zi.

Lumânărică (Verbascum phlomoides) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Intern se pot consuma 3 căni pe zi şi extern se pot face spălături sau comprese cu acest ceai.

Mei păsăresc (Lithospermum purpurea- coeruleum) 1 linguriţă de seminţe se pun la 250 ml apă şi se fierb timp de 15 minute. Se strecoară şi se poate consuma 2-3 căni pe zi intern pentru efectul laxativ şi ajutând la dezintoxicarea organismului. Extern se poate face făină din seminţe cu râşniţa de cafea şi se moaie cu apă caldă sau cu un ceai din plante transformându-se în pastă care se pune pe un pansament şi se aplică pe răni. Se poate lăsa pentru 24 ore, după care se spală local şi pune alt pansament.

Mentă (Mentha piperita) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Intern se pot consuma 3 căni pe zi şi extern se pot face spălături sau comprese cu acest ceai.

Mesteacăn (Betula verrucosa) frunze– 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pune 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu alimentar. Intern se pot consuma 3 căni pe zi şi extern se pot face spălături sau comprese cu acest ceai. Este un ceai care poate ajuta şi la diminuarea calculilor şi care poate să producă o puternică depurare. De asemenea ceaiul are un efect antibiotic marcant.

Migdal (Prunus amigdalus)  -Ulei de migdale. Se unge local în strat subţire de mai multe ori pe zi.

Mur (Rubus fruticosum) 1 linguriţă de plantă mărunţită (frunze) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Intern se pot consuma 3 căni pe zi şi extern se pot face spălături sau comprese cu acest ceai.

Muşeţel (Matricaria chamomilla) 1-2 linguriţe de flori se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni de ceai pe zi, iar extern se poate aplica pe răni ca spălături sau comprese de mai multe ori pe zi. Există în comerţ o serie de preparate: unguent, ulei, cremă, etc. Acestea se vor folosi în fiecare caz conform indicaţiilor producătorului.

Sharing

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...