Hemoroizi

Hemoroizi

Prevenire si Tratament naturist

Afecţiune frecventă la oamenii în vârstă, constă în dilatarea unor vase sangvine sau apariţia unor varicozităţi în zona rectală. în mod obişnuit sunt nişte umflături moi, nodulare, violacee, amplasate atât în interiorul anusului cât şi la partea dinspre în afară a orificiului anal. Din această cauză, este vorba de hemoroizi interni sau externi. Ceea ce este comun pentru ambele variante este faptul că, la contracţia abdomenului (declanşată de tuse sau în timpul scaunului), aceste umflături cresc în dimensiuni şi devin mai vizibile.

Cauza apariţiei hemoroizilor rezidă în stagnări de scurtă sau de lungă durată ale circulaţiei venoase în vasele din respectiva zonă, în stilul şi ritmul defectuos de viaţă, obiceiurile rele privind alimentaţia, consumul de lichide, viaţa sedentară, constipaţia etc. Mai frecvent se întâlnesc hemoroizii care, ani de-a rândul, nu provoacă nici un fel de neplăceri, în evoluţia bolii se disting trei stadii: la început, pierderi de sânge, fără dureri, apoi umflarea nodulilor la apăsare (inclusiv la contracţiile musculare ale abdomenului) şi, în fine, creşterea în dimensiune a umflăturilor, a proeminenţelor, jenă pe care o creează la mers sau chiar în repaus, hemoragii mai serioase.

tratament cu pedicuta pentru hemoroizi
tratament cu pedicuta pentru hemoroizi

Alte simptome ce indică existenţa unor hemoroizi interni sunt: senzaţii de arsură, usturime, mâncărimi, dureri la defecaţie, senzaţie de apăsare în zona anală, răni sângerânde în zona sfincterului rectal, constipaţie. Cei suferinzi de hemoroizi trebuie să evite alimentele care balonează, condimentele puternice, alcoolul şi cafeaua. Neapărat trebuie renunţat la consumul laxativelor. Se recomandă multă mişcare în aer curat, evitarea statului îndelungat pe scaun sau în picioare şi, în primul rând, renunţarea la o îmbrăcăminte ce stă prea strâns pe corp. Zona anusului trebuie spălată cu un burete moale, după fiecare scaun. Următoarele plante medicinale au efecte binefăcătoare:

Pedicuţă

O linguriţă rasă cu pedicuţă se opăreşte cu o ceaşcă de apă clocotită, se lasă să infuzeze o jumătate de minut, se strecoară şi se bea, în fiecare dimineaţă, o cană de ceai, pe stomacul gol.

Traista ciobanului

O linguriţă vârfuită de traista ciobanului se opăreşte cu o cană de apă fierbinte, se lasă să infuzeze o jumătate de minut, apoi se strecoară. Se foloseşte, călduţ, pentru clisme sau spălaturi rectale.

Baie de şezut cu traista ciobanului

Sunt necesare 100 grame de plante uscate, care se opăresc cu apă fierbinte, se lasă „să tragă” cinci minute, apoi se strecoară şi se adaugă în apa pentru baie, al cărei nivel trebuie doar să acopere zona rinichilor bolnavului. Durata băii este de 20 de minute. Apoi se iese din apă, se îmbracă imediat un halat gros, pluşat, şi se intră în pat, la căldură, pentru a transpira abundent circa o oră.

Muşeţel

Planta are o proprietate remarcabilă: favorizează scaunul, fără a acţiona ca un purgativ. Datorită acestui fapt ajută mult la tratarea hemoroizilor. O linguriţă vârfuită cu flori de muşeţel se opăreşte cu o ceaşcă de apă fierbinte, se lasă să infuzeze o jumătate de minut, se strecoară şi se bea zilnic o cană, înainte de micul dejun.

Alifie de muşeţel

Pentru tratamentul extern al hemoroizilor, alifia de muşeţel are un efect binefăcător. într-o tigaie se încing 250 grame untură de porc, se presară doi pumni de flori de muşeţel proaspăt culese, se încălzeşte în continuare până face spumă, se amestecă bine, după care vasul se trage de pe foc şi se lasă să se răcească, acoperit. A doua zi se încălzeşte din nou până ce conţinutul devine fluid şi se strecoară printr-o pânză curată, storcând cu grijă restul de flori. Se păstrează în cutii bine închise.

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...
Siete Sanatoase si Regimuri Alimentare
Suferiti de vreo boala?
 • -Prospecte Medicamente Suplimente Naturiste✅ Acest prospect a aparut prima data aici Prospecte Medicamente Suplimente Naturiste.✅
 • DR.HART Articulatii – regenerarea articulatiilor
  true
  DR.HART Articulatii – regenerarea articulatiilor-Prospecte Medicamente Suplimente Naturiste✅ Complex pentru ARTICULAȚII Susține mobilitatea articulară + Contribuie la regenerarea articulațiilor Supliment…
 • Prospect Stresclin Complex – Solicitari Nervoase si Extenuare
  true
  Prospect Stresclin Complex – Solicitari Nervoase si Extenuare-Prospecte Medicamente Suplimente Naturiste✅ STRESCLIN COMPLEX Pentru: – ameliorarea stărilor de suprasolicitare nervoasă si…
Retete Culinare Delicioase aici si acum
 • Mancare de Post
  true
  Mancaruri si prajituri de Post Tocanita de cartofi – mancarea de post traditionala In saptamana dinaintea sarbatorii de Paste ai de…
 • Reteta CIORBA DE VARZA ALBA CU SOS ROMANESC
  true
   Reteta  Ciorba de varza alba cu sos romanesc Ingrediente 1/2 kg ciolan de porc afumat, o varza de cca 6-700…
 • Supa delicioasa de Mazare
  true
  Reteta Supa de mazare  Este o rețetă foarte sănătoasă, delicioasă și care se prepară destul de ușor. Nu este nevoie…