Imbunatatirea vederii

Acuitate vizuală scăzută

Prevenire si tratament naturist

            Reprezintă o micşorare a capacităţii de percepţie a ochiului. De cele mai multe ori se poate să fie vinovată o carenţă de acizi graşi, vitamina A sau alte minerale.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: afin, corn, gutui, măsline, morcovi, viţa de vie.

Modul de folosire al plantelor medicinale:

Afin (Vaccinium myrtillus) se folosesc fructe proaspete în orice cantitate pe zi. Este bine să fie însă consumate de 3 ori pe zi înainte de mesele principale cu 15 minute. Se poate dacă nu este sezon să se folosească de asemenea siropul sau ceaiuri din fructe zilnic. Această plantă este una dintre plantele care sunt cel mai des citate pentru refacerea acuităţii vizuale.

Corn (Cornus mas)-se folosesc fructe proaspete în orice cantitate pe zi. Este bine să fie însă consumate de 3 ori pe zi înainte de mesele principale cu 15 minute. Se poate dacă nu este sezon să se folosească de asemenea siropul sau ceaiuri din fructe zilnic. Această plantă este una dintre plantele care sunt cel mai des citate pentru refacerea acuităţii vizuale, mai ales împreună cu afinele. Frunzele 1 linguriţă de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 10 minute, apoi se filtrează bine lichidul obţinut. Se pune în fiecare ochi câte 2 picături de 2 ori pe zi. De asemenea se poate pune comprese pe pleoape.

Gutui (Cydonia oblongata) se iau 10 frunze de gutui. Se mărunţesc şi se pun la 250 ml apă. Se fierb timp de 5 minute. Se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi înainte de mesele principale câte una. Se pune de asemenea şi pe pleoape compresă cadă cu acest ceai de 2 ori pe zi, pentru 20 minute. Se face până la revenirea vederii.

Măsline (Olea europea) se face cura de măsline. Această cură se întinde pe 10 zile, pentru asigurarea organismului cu acizi graşi. Este indicat uleiul extravirgin. În prima zi se va lua 1 linguriţă de ulei pe stomacul gol. În a doua se va lua două linguriţe. Se va acreşte apoi progresiv cu câte 1 linguriţă în fiecare zi până se va ajunge la 5 linguriţe care se iau dimineaţa pe stomacul gol. Se continuă apoi să se ia 5 linguriţe timp de 3 zile, după care se va scade cu câte 1 linguriţă zilnic, până se ajunge la 1 linguriţă. Se poate face acest lucru în fiecare lună fără nici un efect ne dorit şi va aduce organismului foarte multe beneficii.

Morcovi (Daucus carota) se consumă zilnic câte 200 ml de suc de morcovi proaspăt obţinut de 3 ori pe zi. Se consumă înainte de fiecare masă cu 15 minute, pentru a avea timp să fie asimilat de organism. Se poate folosi în amestec şi cu alte legume (pătrunjel, ţelină, păstârnac, etc).

Viţa de vie (Vinis vinifera) se taie viţa de vie primăvara şi sucul care va curge se va recolta într-o sticlă curată. Se păstrează apoi la frigider închis ermetic. Se pune de 2-3 ori pe zi câte 2 picături în fiecare ochi.

Se vor consuma alimente bogate în vitamina A: lactate, ouă, peşte, morcovi, etc.

Usturoi se va consuma zilnic.

Tratament de imbunatatire a vederii
Tratament de imbunatatire a vederii

Sharing

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !

AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent (1voturi, Media: 1.00 out of 5)

Loading...