Infectie Urinara remediu naturist

Infectie urinara

Prevenire si tratament naturist

                   Un ceai recomandat în infecţiile rinichiului este următorul : amestecaţi în părţi egale splinuţă, drăgaică, urzică albă şi gălbenele. Faceţi o infuzie dintr-o linguriţă de amestec opărită cu un sfert de litru de apă. Se beau patru ceşti pe zi, înghiţitură de înghiţitură. În fiecare din ele amestecaţi şi o linguriţă de bitter suedez.

                   Extern : faceţi băi de şezut cu coada calului 100 gr de plantă proaspătă sau uscată se lasă peste noapte în apă rece. A doua zi dimineaţa se înfierbântă şi se pune peste apă într-un lighean. Baia durează 20 de minute . Cât plantele sunt încă fierbinţi, se scot din apă, se bagă într-un tifon şi se pun sub formă de cataplasmă  pe zona rinichilor. Se lasă acolo vreme de patru ore, aşezându-se deasupra un fular gros.

 INFECŢIE URINARĂ.

infectie urinara tratata naturist
infectie urinara tratata naturist

Dacă se constată că aveţi o infecţie urinară este bine ca şi partenerul de cuplu să facă tratament pentru că altfel nu are cum interveni vindecarea, deoarece dacă unul din parteneri este purtătorul unor microbi automat se va contamina şi celălalt. Este bine să se facă o analiză şi să se constate acest lucru şi ambii să facă tratament concomitent. Aceasta este o regulă de care ar trebui să se ţină seama pentru a vă vindeca mai repede.

Altă regulă este să se consume cât mai multe lichide pe zi 1,5-2 l pe zi. Este bine ca din aceste lichide să fie cât mai multe ceaiuri medicinale. De asemenea este foarte important ca de fiecare dată când urinaţi să vă goliţi vezica până la ultima picătură.

Se vor consuma ceaiuri din următoarele plante medicinale: afin, agriş, arnică, brâncuţă, cerenţel, cimbru, ciuboţica cucului, coacăz negru, coada calului, coada racului, coada şoricelului, gălbenele, ghimpe, iarbă neagră, iasomie, ienupăr, isop, hrean, linariţă, merişor, mur, muşeţel, nuc, osul iepurelui, pelin, pin, plop negru, strugurii ursului, traista ciobanului, trifoi roşu, urzică, usturoi, vulturică.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Afin (Vaccinum myrtllus) se vor folosi frunzele care conţin suficient tanin pentru a avea o acţiune antibiotică foarte puternică. Se vor pune 2 linguriţe la 250 ml apă. Se vor fierbe timp de 5 minute după care se strecoară. Se pot consuma 3 ceaiuri pe zi.

Agriş (Ribes grosularia)  au un efect antibiotic atât frunzele cât şi fructele. Se poate folosi: fructele în alimentaţie în funcţie de toleranţa individuală. Suc câte 50 ml luat în combinaţie cu alte sucuri de 3 ori pe zi. Frunze- se vor folosi 2 linguriţe de frunze mărunţite care se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute după care se vor strecura. Se vor consuma 3 ceaiuri pe zi pentru efectul antibiotic pe care-l au şi în plus pentru faptul că măresc diureza.

Arnică (Arnica montana) cu toate că este o plantă toxică internă se foloseşte în tratamentul infecţiei urinare, însă cu mare grijă. Conţine materii tanante, acid galic, inulină, răşină, etc. Lucru ce-o face foarte utilă în tratamentul afecţiunilor renale şi în special al infecţiilor cu diferiţi agenţi patogeni pe care-i distruge şi face imposibilă înmulţirea lor. Se vor folosi florile. Se va pune o linguriţă de flori mărunţite la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, după care se strecoară. Se pot consuma 3 ceaiuri pe zi.

Brâncuţa (Sisymbrium officinale) Se indică în litiaze urinare şi în infecţi urinare datorită compoziţiei sale. Se foloseşte planta proaspătă din mai-septembrie, după care se pot utiliza cu mare succes seminţele. O linguriţă de plantă proaspătă se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute după care se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Cerenţel (Geum urbanum) conţine tanin, eugenol, etc. Este foarte indicat atât la infecţii urinare cât şi la hemoragii. Se va pune 2 linguriţe de rizom mărunţit la 250 ml apă. Se va fierbe apoi timp de 0 minute după care se strecoară. Se poate consuma 3 căni pe zi.

Cimbru (Tymus comunis)- 1 linguriţă de pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi se strecoară. Se pot consuma 3-4 căni pe zi. Este un foarte bun antibiotic.

Ciuboţica-cucului (Primulla officinalis) se folosesc atât rădăcinile cât şi planta. Rădăcina este mult mai activă conţinând mai mulţi glicozizi fenolici. Se poate folosi: a) planta- 2 linguriţe de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 0 minute după care se strecoară. B) Rădăcina şi rizomii- se va pune 1 linguriţă de rădăcină mărunţită la 250 ml apă. Se fierbe timp de 0 minute, după care se strecoară. Se pot consuma din oricare din cele două tipuri de ceai 3 căni pe zi. Se poate folosi şi tinctura câte 20 picături de 3 ori pe zi, diluate în 100 ml apă. Este indicată în special atunci când există asociate şi probleme neurologice sau afecţiuni respiratorii.

Coacăz negru (Ribes nigrum) 1 linguriţă de frunze se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate consuma 2 câni pe zi. De asemenea se mai poate lua câte 25 picături din tinctură care se vor pune la 100 ml apă de 3 ori pe zi.

Coada calului (Equisetum adverse)- 2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 15 minute. Se strecoară şi se pot consuma 2 căni pe zi. Extern se vor face băi de şezut din 4 linguri de plantă mărunţite, fierte timp de 15 minute în 500 ml apă şi strecurate. Se va sta 20 minute în vasul cu apa caldă. Se poate prepara şi tinctură, caz în care se va lua câte 25 picături diluate la 100 ml apă de 3 ori pe zi.

Coada-racului (Potentilla anserina) conţine şi ea flavone şi tanin. Este utilă atât la infecţii cât şi la hemoragii. Se va pune 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere apoi pentru 15 minute şi se strecoară. Se va consuma câte 3 căni pe zi. Prin acidul salicilic pe care-l are ajută şi ca hemostatic şi diuretic.

Coada-şoricelului (Achillea milefolium) este foarte utilă la infecţii având în componenţă azulenă care este un antibiotic puternic care distruge foarte mulţi microbi. Se va folosi de preferinţă floarea care este mult mai activ ca planta. Se vor pune 2 linguriţe de flori mărunţite la 250 ml apă clocotită. Se va acoperi pentru 0 minute după care se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Extern se va face dintr-o mână de flori mărunţite puse la 2 litri de apă clocotită. Se va acoperi pentru 15 minute după care se strecoară. Se pot face spălături vaginale sau cu cantitate mai mare de plantă chiar băi complecte în care se va sta timp de 30 minute. Este planta cel mai des folosită, fiind o plantă comună care o cunoaşte foarte multă lume şi este foarte uşor de adunat.

Gălbenele (Calendula officinale) se folosesc florile. Se va pune 2 linguriţe mărunţite de flori la 250 ml apă clocotită. Se acopere timp de 0 minute după care se strecoară. Pentru spălături se va folosi mai multe flori în funcţie de cantitatea de lichid care se foloseşte. Intern se pot consuma 3 căni pe zi.

Ghimpe (Xanthium spinosa) se vor pune 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă. Se vor fierbe timp de 5 minute după care se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Iarbă neagră (Calluna vulgaris) se va pune 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 0 minute după care se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Poate ajuta chiar şi la curăţirea de nisip urinar al rinichilor, şi este un antibiotic.

Iasomie (Philadelphus coronaris) este foarte activă în infecţii. Din această plantă la Tg. Mureş s-a făcut unul dintre cele mai eficiente medicamente contra trichomoniazei. Se vor folosi 2 linguriţe de flori mărunţite la 250 ml apă clocotită. Se vor acoperi pentru 0 minute după care se strecoară. Se pot bea 3 căni pe zi, sau se pot face cu ea şi spălături.

Ienupăr (Juniperus communis) se poate folosi intern bacele mărunţite din care se va face un ceai. Se vor mărunţi o linguriţă de bace, care se vor pune la 250 ml apă. Se vor fierbe apoi timp de 15 minute după care se strecoară. Se poate consuma 2-3 căni pe zi. Extern se pot face spălături cu cetina sau rămurelele tinere. Se mărunţesc şi o mână din ele se va pune la 3 litri de apă. Se va fierbe apoi timp de 15 minute. Se strecoară şi se vor face spălături.

Isop (Hyssopus officinalis) are ulei volatil bogat în pinocamfonă, pinen, etc. Este foarte utilă în infecţiile urinare. Se va pune 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml de apă clocotită. Se acopere pentru 0 minute după care se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Din cantitate dublă de plantă se pot face spălături vaginale.

Linariţa (Linaria vulgaris) planta conţine alcaloizi, glicozide flavonice, acizi organici, etc, ceea ce face să aibă un efect foarte puternic antibiotic şi să poată fi indicată la infecţiile urinare cu mare succes în tratament. 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune în 250 ml apă clocotită. Se va acoperi pentru 0 minute, după care se strecoară. Se va consuma apoi în decursul zilei cu înghiţituri mici. Se pot face spălături cu 4 linguri de plantă mărunţite puse la 2 litri de apă clocotită, apoi strecurat.

Merişor (Vaccinum vitis-idaea) frunzele conţin arbutină, tanin, flavonoizi, vitamina C. Sunt indicate în majoritatea afecţiunilor renale sunt de asemenea cu o pronunţată acţiune antibiotică, lucru ce le face utile şi în infecţiile renale sau urinare. Se vor pune 2 linguriţe de frunze mărunţite la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 0 minute după care se strecoară. Se poate consuma 3 căni pe zi. Există în magazinele de specialitate şi un preparat din muguri care este şi el foarte eficient şi care se va folosi conform indicaţiilor producătorului.

Mur (Rubus fructicosus,) Se folosesc frunzele şi ramurile tinere. Se vor mărunţi 2 linguriţe de plantă care se vor pune la 250 ml apă. Se vor fierbe apoi timp de 15 minute după care se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Muşeţel (Matricharia chamimilla) se vor folosi florile. 2 linguriţe de flori mărunţite se vor pune la 250 ml apă. Se fierb timp de 5 minute după care se strecoară. Se poate consuma 2-3 căni pe zi.

Năprasnic (Geranium robertiarum) se va pune 2 linguriţe de plantă la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 0 minute după care se strecoară. Se pot consuma 3-4 căni pe zi.

Nuc (Juglans regia) se folosesc frunzele mărunţite. Se va pune 2 linguriţe de frunze mărunţite la 250 ml apă. Se fierbe timp de 0 minute după care se strecoară. Se vor putea consuma 3 căni pe zi.

Osul iepurelui (Ononis spinosa) conţine alfa-onocerina, acid citric, taninuri, fitosteroli, ulei gras, etc. Produce diureză şi are un efect antibiotic destul de puternic. Se va face un ceai din rădăcină. 2 linguri de rădăcină mărunţită se vor pune la 500 ml apă clocotită. Se vor acoperi pentru 15 minute după care se strecoară. Se poate consuma în cursul unei zile până la 3 căni pe zi.

Pelin (Artemisia absinthum) 2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se vor consuma 2-3 căni pe zi. Se poate folosi şi la spălături.

Pin (Pinus silvestris) Se poate folosi ramurile tinere mărunţite. 2 linguriţe se vor pune la 250 ml apă. Se vor fierbe timp de 15 minute. Se strecoară. Se poate consuma 3-4 căni pe zi pentru acţiunea deosebită ce-o are în distrugerea microbiană. Se poate folosi şi la spălături.

Plop negru (Populus nigra) –muguri sfărâmaţi- se vor pune 2 linguriţe de muguri sfărâmaţi la 250 ml apă. Se vor fierbe apoi timp de 15 minute după care se strecoară. Se pot consuma 3-4 căni pe zi. Are aceiaşi compoziţie chimică cu propolisul. Se poate folosi şi la spălături fiind foarte eficient.

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...
Siete Sanatoase si Regimuri Alimentare
Suferiti de vreo boala?
 • -Prospecte Medicamente Suplimente Naturiste✅ Acest prospect a aparut prima data aici Prospecte Medicamente Suplimente Naturiste.✅
 • DR.HART Articulatii – regenerarea articulatiilor
  true
  DR.HART Articulatii – regenerarea articulatiilor-Prospecte Medicamente Suplimente Naturiste✅ Complex pentru ARTICULAȚII Susține mobilitatea articulară + Contribuie la regenerarea articulațiilor Supliment…
 • Prospect Stresclin Complex – Solicitari Nervoase si Extenuare
  true
  Prospect Stresclin Complex – Solicitari Nervoase si Extenuare-Prospecte Medicamente Suplimente Naturiste✅ STRESCLIN COMPLEX Pentru: – ameliorarea stărilor de suprasolicitare nervoasă si…
Retete Culinare Delicioase aici si acum
 • Mancare de Post
  true
  Mancaruri si prajituri de Post Tocanita de cartofi – mancarea de post traditionala In saptamana dinaintea sarbatorii de Paste ai de…
 • Reteta CIORBA DE VARZA ALBA CU SOS ROMANESC
  true
   Reteta  Ciorba de varza alba cu sos romanesc Ingrediente 1/2 kg ciolan de porc afumat, o varza de cca 6-700…
 • Supa delicioasa de Mazare
  true
  Reteta Supa de mazare  Este o rețetă foarte sănătoasă, delicioasă și care se prepară destul de ușor. Nu este nevoie…