Inflamaţia testiculelor

Prevenire si Tratament naturist Inflamaţia testiculelor / Orhiepididimită

Boala este produsă de un germen patogen localizat la nivelul epididimului. Este obligatorie consultarea unui medic specialist pentru stabilirea corectă a diagnosticului şi recomandarea unui tratament etiopatogen. Nu se poate renunţa la antibiotice! Tratamentul cu plante medicinale are, în acest caz, doar un rol adjuvant.

Pedicuţă

Se opăreşte, cu o cană de apă clocotită, o linguriţă rasă de pedicuţă, se lasă să infuzeze o jumătate de minut, după care se strecoară. Se bea zilnic, dimineaţa, pe nemâncate, o ceaşcă de ceai. Nu se depăşeşte această doză.

inflamatia testiculelor
inflamatia testiculelor

Ulei de sunătoare

într-o sticlă se introduc flori şi muguri, proaspăt culeşi, de sunătoare. Se completează cu ulei de floarea soarelui, astfel încât plantele să fie complet acoperite. Se pune apoi sticla la căldură, timp de aproximativ trei săptămâni, până ce uleiul va căpăta nuanţa roşiatică. Din acest moment se pot face cu el masaje uşoare în zona testiculară, chiar de câteva ori pe zi.

Ulei de maghiran

Frunzele, proaspăt culese, de maghiran, se introduc într-o sticlă, fără să fie îndesate şi se toarnă peste ele ulei de floarea soarelui, astfel încât să le acopere complet. Se lasă sticla timp de trei săptămâni într-un loc călduros. Când uleiul s-a colorat în roşiatic, se poate unge umflătura şi zona dimprejur, de mai multe ori pe zi.

Alifie de gălbenele

înainte de aplicarea compreselor cu micul bitter suedez este necesar ca locul să fie uns cu o alifie de gălbenele. Aceasta se prepară în felul următor: într-o cratiţă se înfierbântă 250 grame de untură de porc. în grăsimea încinsă se presară un

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...
Siete Sanatoase si Regimuri Alimentare
Suferiti de vreo boala?
Retete Culinare Delicioase aici si acum
 • Mancare de Post
  true
  Mancaruri si prajituri de Post Tocanita de cartofi – mancarea de post traditionala In saptamana dinaintea sarbatorii de Paste ai de…
 • Reteta CIORBA DE VARZA ALBA CU SOS ROMANESC
  true
   Reteta  Ciorba de varza alba cu sos romanesc Ingrediente 1/2 kg ciolan de porc afumat, o varza de cca 6-700…
 • Supa delicioasa de Mazare
  true
  Reteta Supa de mazare  Este o rețetă foarte sănătoasă, delicioasă și care se prepară destul de ușor. Nu este nevoie…