Mici secrete mari remedii naturiste

    Mici secrete mari remedii

Aveti pleoapele umflate la trezire? Fumigatiile cu un decoct de seminte de anason macinate, fac minuni!

Anemia determinata de o hemoragie isi poate gasi remediul printr-o cura de caise, cu rezultate comparabile cazului in care este tratata prin cura cu ficat de vitel!

Aveti porii fetei dilatati? Un remediu usor: din parti egale de seminte de castravete, dovleac, pepene galben, se face pudra foarte fina (in rasnita de cafea sau cea de piper). Dizolvam trei linguri din aceasta pudra in lapte sau smantana, se mesteca bine si se obtine o pasta de consistenta unei masti. O aplicam pentru 30 de minute. Se indeparteaza cu apa calduta.

Un mar pe zi va aduce mai mult decat pofta de viata! Consumat la trezire este digestiv, depurativ. Consumat inainte de culcare, poate inlocui pasta de dinti.

Un mar consumat seara este laxativ.

O felie de mar poate sa ne ajute atunci cand avem nevoie sa ne improspatam rapid fata si ne lipseste laptele demachiant.

Celor ce nu le place marul ca fruct, le este usor sa il introduca in portia zilnica, prin adaos la oricare dintre mancaruri, dat prin razatoarea fina.

Gripa va fi mai usor surmontata prin a consuma timp de trei zile doar 500 – 1000 g de mere date prin razatoare.

Sucul de mere va da vigoare aspectului pielii gatului, sanilor si fetei.

Secrete naturiste
Secrete naturiste

Imunitatea corpului contra bacteriilor si longevitatea omului

Se vor putea folosi următoarele plante medicinale: afin, astragalus, căpşun, ceai verde, ciuboţica cucului, echnaceea, ginseng, ginseng siberian, ginko-biloba, hrean, hydrastis, mazăre, măcriş, morcov, noni, nuc, orz, păpădie, pătrunjel, polinesian, rhodiolin, roşiile, ţelina, pin, usturoi, vâsc.

Modul de folosire al plantelor:

Afin (Vaccinum myrtylis) se vor consuma fructele care sunt foarte utile în reglarea digestiei şi întărirea sistemului imunitar. Pentru întărirea sistemului imunitar se consumă zilnic 100 g fructe zdrobite amestecate cu 50 g miere de albine polifloră. Se face sub formă de cură pentru timp de 15-30 zile.

Astragalus (Astragalus membranaceus) are efecte tonice şi întăreşte sistemul imunitar. Se ia câte o jumătate de linguriţă de tinctură diluată la 100 ml apă pe zi. În cazul în care se folosesc capsulele se vor lua 2 capsule pe zi. Una dimineaţa şi una seara.

Cantastim- se găseşte la orice farmacie şi se face câte 1 injecţie subcutanat. În total trebuie 0 injecţii care vor ajuta la întărirea imunităţii organismului. Ajută în cazul gripelor, cancerului sau altor afecţiuni unde este necesar să se întărească imunitatea. Este unul dintre cele mai puternice preparate pentru întărirea imunităţii organismului. Se poate folosi şi la bolile alergice. De asemenea se poate lua concomitent cu alte medicamente.

Căpşuni (Fragaria viridis) se vor consuma de asemenea 100 g de fructe pe zi. În cure de mai lungă durată. Este indicat ca în timpul acesta să se consume de asemenea şi miere de albine, în special polifloră sau de mană câte 50 g pe zi. Ajută la întărirea organismului. Este necesar însă să fie atenţi cei care sunt alergici la acest fruct.

Ceai verde. Un studiu realizat în Japonia a stabilit faptul că ceaiul verde este unul dintre cele mai eficiente medicamente pentru întărirea imunităţii. Se va consuma 2-3 căni pe zi. Este foarte bine să nu se consuma după ore 18 pentru că dă insomnii.

Ciuboţica cucului (Primula officinalis) 2 linguriţe de flori se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 2-3 căni pe zi. Din rădăcină se poate pune 1 linguriţă la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute apoi se strecoară. Se pot consuma tot 2-3 căni pe zi. Este şi un bun calmant şi ajută de asemenea la multe afecţiuni respiratorii, etc, întărind şi imunitatea organismului.

Echinacea (Echinaceea purpurea) are efecte tonice asupra sistemului imunitar şi ajută la lupta organismului cu infecţiile. Se va putea lua o jumătate de linguriţă de tinctură la 100 ml apă de 2-3 ori pe zi. Se pot lua de asemenea şi capsule câte 2-3 capsule de 500 mg pe zi. Se va face 4 zile tratament urmat de 4 zile pauză.

Germaniu- stimulează imunitatea organismului. De asemenea ajută la mărirea capacităţii de asimilare a oxigenului. Este util în tratamentul tumorilor, deci şi a cancerului pentru că inhibă dezvoltarea tumorilor.

Se găseşte în cantităţi mici în: germeni de grâu, usturoi, ginseng, tătăneasă.

Ginseng (Panax ginseng) ajută la creşterea energiei întregului organism. Se ia jumătate de linguriţă de tinctură în 100 ml apă. Sau se respectă indicaţiile producătorului în cazurile în care s-a luat în alt fel (capsule, etc).

Ginseng siberian (Eleutherococcus senticosus) întru- cât nu se găseşte decât preparat indiferent de unde se procură (farmacii sau magazine naturiste) este foarte bine să se respecte indicaţiile producătorului. Ajută la reglarea întregului organism ajutând inclusiv întăririi imunităţii.

Ginko (Ginko-biloba) şi aceasta se găseşte în magazinele naturiste sau farmacii. Ajută la reglarea activităţii creierului, reglează vasele de sânge şi inima, curăţind de impurităţi şi întăreşte imunitatea. Se ia conform indicaţiilor producătorului. Se poate face tratament de lungă durată.

Hrean (Armoracia rusticona) se rade rădăcină de hrean şi se amestecă în părţi egale cu miere de albine. Se pune la rece. Se ia câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi. Este foarte util pentru efectul antibiotic şi de stimulare a imunităţii organismului. Se poate face o cură în acest fel de 30 zile.

Hydrastis ( Hidrastis canadensis) plantă din export care se aduce sub formă de capsule sau alte produse farmaceutice. Este o plantă foarte utilă pentru stimularea formării globulelor albe şi în acest fel ajută organismul să lupte cu bolile. Se ia conform indicaţiilor producătorului.

Mazăre (Pisum sativum) se consumă mazăre cât mai multă (100-500g pe zi) în diferite preparate culinare. Ajută la întărirea imunităţii datorită mineralelor care le conţine.

Măcriş (Rumex acetosa) se consumă frunze de măcriş crude sub formă de salate pentru efectul de întărire al organismului. Nu sunt indicate la cei care au anumite perturbări ale asimilării oxidului oxalic).

Morcov (Daucus carota) se consumă sub formă de suc simplu sau în diferite combinaţii cu alte sucuri de fructe sau legume. Este cel mai util suc care se foloseşte pentru întărirea imunităţii organismului.

Noni- capsule de 500 mg. Are un rol deosebit în întărirea imunităţii, digestiv şi combaterea alergiilor şi tumorilor, previne şi combate osteoporoza. Se ia conform prospectului.

Nuc (Juglans regia) se spală 100 g de muguri de nuc apoi se pun şi se zdrobesc. Se pun la fiert în 200 ml apă, până ce lichidul scade la jumătate. Se zdrobesc din nou mugurii cât mai fin şi se amestecă cu 150 g de miere. Se amestecă până la omogenizare. Se toarnă apoi într-un borcan sau sticlă de culoare închisă şi se ţine la rece bine astupat. Copiii între 3-6 ani vor lua câte 1 linguriţă dimineaţa, între 6-9 ani 1 linguriţă dimineaţa şi una seara, între 9-12 ani 3 linguriţe pe zi. Adulţii iau 3 linguri pe zi. Se ia înainte de fiecare masă cu 15 minute. Se ia sub formă de cură, pentru întărirea imunităţii timp de 30 zile. Se combină cu câte o bucată de fagure de albine cu miere cu tot, consumat zilnic.

Orz (Hordeum vulgare) se poate consuma mlădiţe tinere câte 2-3 linguri pe zi. Acestea se macină înainte cu ajutorul maşinii de carne şi se consumă. Există în comerţ şi o serie de preparate din orz verde. Se folosesc conform indicaţiilor producătorului. Ajută la întărirea imunităţii organismului.

Păpădie (Taraxacum officinale) se vor consuma în sezon (primăvara devreme) câte 0 tije de flori. Se rup tijele şi apoi se spală şi înainte de consum se rupe floarea. Se consumă sub formă de cură timp de 30 zile. Ajută la eliminarea toxinelor din organism ajutând ficatul să funcţioneze mult mai bine şi în acest fel ajută la întărirea imunităţii organismului. Frunzele se pot consuma în diferite salate crude în orice cantitate.

Pătrunjel (Petroselinum crispus) salate cu mult pătrunjel şi suc de pătrunjel este indicat pentru întărirea imunităţii organismului, ajutând totodată şi la reglarea glandulară. Este foarte util chiar şi la cancer ajutând şi la combaterea efectelor ne dorite, care sunt prezente în urma curelor cu citostatice sau radioterapie. Este foarte bine ca femeile gravide să nu-l folosească pentru că favorizează contracţiile uterine. Este suficient în toate cazurile 20 ml de 3 ori pe zi în amestec cu 200 ml suc de morcovi sau de sfeclă roşie.

Pin (Pinus silvestris) muguri de pin zdrobiţi 50 g se pun la 250 ml alcool alimentar de 70 grade. Se ţin timp de 15 zile, agitând des, pentru omogenizare, apoi se strecoară. Se va folosi câte 20 picături de 3 ori pe zi diluate în 100 ml apă. Se iau înainte de mese cu 15 minute. Ajută în foarte multe afecţiuni, respiratorii, ficat, inimă, întărirea imunităţii, etc. Pentru întărirea imunităţii se foloseşte sub formă de cură timp de 30 zile pentru efectele maxime pe care le are.

Sharing

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...