Paduchi in cap la copii

Păduchi de cap

In condiţii normale, cu respectarea condiţiilor de igienă, apariţia păduchilor de cap este extrem de rară. Atunci când există aglomerări de mai multe persoane într-un spaţiu îngust, care trăiesc în condiţii nesatisfacătoare de igienă, ei pot însă apărea. în general, el se localizează în părul de pe cap, mai rar în sprâncene sau în gene. Transmiterea sc face direct, de la o persoană la alta, sau prin obiecte infectate (piepteni, pălării etc.).

Copilul se scarpină mereu, pentru că îl mănâncă rău pielea capului, şi poate face chiar răni. Pe firele de păr, la bază sau chiar dc-a lungul lor, se găsesc prinse ouăle, albicioase, numite popular lindeni, care se îndepărtează foarte dificil prin pieptănare.

O măsură de prevenire constă în întreţinerea în stare impecabil de curată a periilor, pieptenilor, precum şi a elementelor vestimentare pentru acoperit capul. Se recomandă pentru tratament:

Spălări cu frunze de nuc

Un mijloc eficient de înlăturare a păduchilor de cap se obţine prin spălare cu extract din frunze proaspete de nuc, tăiate mărunt.

Utilizăm, pentru o jumătate de litru de apă clocotită, două linguriţe cu vârf de frunze de nuc, care se lasă „să tragă” o jumătate de minut, se strecoară si apoi, cu soluţia obţinută, se fac spălături pe cap.

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !

AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent (1voturi, Media: 3.00 out of 5)

Loading...
Siete Sanatoase si Regimuri Alimentare
Suferiti de vreo boala?
Retete Culinare Delicioase aici si acum
 • Mancare de Post
  true
  Mancaruri si prajituri de Post Tocanita de cartofi – mancarea de post traditionala In saptamana dinaintea sarbatorii de Paste ai de…
 • Reteta CIORBA DE VARZA ALBA CU SOS ROMANESC
  true
   Reteta  Ciorba de varza alba cu sos romanesc Ingrediente 1/2 kg ciolan de porc afumat, o varza de cca 6-700…
 • Supa delicioasa de Mazare
  true
  Reteta Supa de mazare  Este o rețetă foarte sănătoasă, delicioasă și care se prepară destul de ușor. Nu este nevoie…