Poliartrita dureroasa

Pansament cu răşină de brad diluată în alcool sanita. Se pune apoi o faşă şi se păstrează timp de 24 ore după care se spală cu alcool şi se pensulează altă răşină.

Împachetări cu parafină sau cu nămol de turbă, cataplasme cu muştar, hrean ras şi pus în alcool cu care se va face împachetare.

Se va căuta să se facă gimnastică în măsura posibilităţilor.

Se va feri de frig şi umezeală.

Se va combate sedentarismul.

Se fac băi cu plante medicinale, mai ales cu lujeri de roşii, frasin, nuc, care sunt utili aici.

Roşiile: consumul roşiilor proaspete are efect în purificarea sângelui, eliberând toxinele acumulate în organism, ajutând însă şi la tratarea reumatismului, artrozelor, artritelor. Au efect diuretic şi laxativ uşor fiind utile contra constipaţiei. Măreşte rezistenţa organismului la infecţii, întărind sistemul imunitar. Se poate face o cură: în prima săptămână se mănâncă dimineaţa 3-4 roşii, peste zi ar fi bine să mâncaţi un regim vegetarian. În a doua săptămână la micul dejun şi cină consumaţi numai roşii crude doar cu sare. La prânz nu consumaţi carne.

În a treia săptămână rezervaţi micul dejun exclusiv pentru roşii proaspete, iar la prânz şi seara vegetarieni. La începutul celei de treia săptămâni rezervaţi-vă două zile numai cu roşii fără alte alimente. Această cură dă rezultate şi în colite, ameliorează simptomele nefritei şi ale litiazei urinare şi biliare. Se poate urma tratamentul şi cura aceasta şi cu suc de roşii, eventual chiar combinat cu suc de morcovi, de pătrunjel sau ţelină.

Notăm două plante cu efecte excelente: caprifoiul, mestecănul, salcie, troscot, varza. Am mai putea adăuga şi coada racului, dar acesta se găseşte mai greu în magazinele de specialitate. Toate aceste plante conţin salicilat care ajută la diminuarea inflamaţiei. Să nu uităm că aspirina are o serie de efecte negative în organism şi aceste plante nu au nici un efect nedorit.

Preparare:

Se pun 2 linguriţe de coajă de salcie sau rădăcină de coada racului la 250 ml apă. Se fierb timp de 0 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, chiar perioade lungi de timp.

Marea poate fi de unreal ajutor, nămolul marin sau nămolul sapropelic de ori şi unde este unul dintre cele mai eficente tratamente care se poate aplica la această afecţiune. Acesta însă este indicat doar în fazele incipiente ale afecţiunii, pentru că în fazele acute este contra indicat. Talasoterapia este unul dintre cele mai eficiente tratamente tot în fazele de debut, dar numai în perioadele liniştite când nu există inflamaţii şi VSH-ul este normal.

O serie de preparate :Pell-Amar şi altele sunt foarte indicate la această afecţiune şi au fost testate pe foarte muţi bolnavi cu efecte deosebite.

 

 

Sharing

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !

AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent (3voturi, Media: 5.00 out of 5)

Loading...