Raceala si Gripa – Tratamente Sfaturi

Molid (Picea albis) se pun conuri de pin mărunţite sau muguri 100 g la 500 g de rachiu. Se lasă câteva săptămâni la macerat, apoi se strecoară. În cazul gripei sau răcelii, luaţi câte 1 linguriţă când apar dureri de gât sau răceala. Se poate face acest lucru şi ca tratament, nu numai preventiv.

Muşeţel (Matricaria chamomilla) Infuzie din 2 linguriţe de plantă, puse în 250 ml apă clocotită. Se acopere apoi 10 minute după care se strecoară şi se pot consuma 2 căni pe zi. Prin acţiunea lor se eliberează histamina care stimulează aparatul reticuloendotelial. Au şi o acţiune spasmolitică datorată derivaţilor cumarinici şi flavonici, antihistaminice, antiseptice, precum şi o acţiune antinevralgică uşor sedativă.

Muştar negru (Sinapis nigra) -Extern produce o congestie superficială cu efect de decongestionare chiar şi în profunzime, pentru zona la care se aplică. Este preferabil să se folosească făina de muştar.

-Peste 50 g de făină de muştar se pune apă caldă. Se face o pastă care se va aplica pe o bucată de pânză, apoi se va pune pe locul care se doreşte a fi tratat. Se va ţine în funcţie de toleranţa individuală a fiecăruia. În cele mai multe cazuri este suficientă o perioadă de 20 de minute după care se va spăla local cu apă caldă, pentru a nu se irita local.

În cazurile în care este vorba despre o piele mai sensibilă  se va ţine o perioadă mai scurtă sau se amestecă cu uleiuri diverse sau alte plante, chiar cu făină de in care este deosebit de utilă în aceste cazuri, în special la copiii la care se aplică.

Obligeană (Acorus calamus) -Pulbere de rizom obţinută cu ajutorul râşniţei de cafea. Este bine să se macine doar atât cât se consumă atunci pe loc, deoarece dacă stă mai mult timp măcinată, îşi pierde din proprietăţi. Se poate lua în acest caz de 3-4 ori pe zi câte o jumătate de linguriţă de pulbere în majoritatea afecţiunilor interne. Rizomul are proprietăţi: analgezice, aromatizant,  antispastice, analgetic, aromatice, calmante, carminative, diuretic, revulsive, sedative, tonice, măreşte pofta de mâncare, înlătură spasmele, stomahic, antiseptic gastro-intestinal, astringent, stimulează secreţiile gastro-intestinale, înlătură constipaţia, redă pofta de mâncare, ajută la tratarea cancerului, insecticid.

-Macerat la rece din pulbere de rizom. Se lasă o linguriţă de rizom măcinat în 250 ml apă, în cameră, timp de 8 ore(de seara până dimineaţa), apoi se strecoară. Se poate consuma 2-3 ceaiuri din acestea pe zi în afecţiunile interne.

Orz (Hordeum vulgare) -50 g de seminţe se pun la 1 litru de apă. Fierte  apoi 30 minute după care se strecoară şi se consumă. Se poate consuma numai apa după strecurare sau mai util este să se consume şi seminţele fierte. Se poate consuma în fiecare zi.

-Se poate fierbe de asemenea 100 g de orz seminţe într-un litru de apă. După aceasta se va trece orzul prin maşina de carne după ce se strecoară şi după măcinare se amestecă cu lichidul în care a fiert. Se poate adăuga miere în cazul că nu există diabet.

-50 g de orz seminţe nedecorticate se pun la 250 ml apă şi se lasă de seara până dimineaţa când se va consuma apa de pe acestea ca laxativ şi nutritiv.

Suc de orz verde câte 50 ml de 3 ori pe zi în afecţiunile mai grave, inclusiv pentru cancer, scleroză, etc. Se fac cure de minimum 21 zile apoi 7 zile pauză şi se pot relua. Ajută întreg organismul dezintoxicându-l şi ajutând la refacerea sa. Nu există organ în organism care să nu poată fi ajutat cu acest suc. Se ia 50 ml de 3 ori pe zi diluat cu apă plată sau alte sucuri (morcovi, etc) Ajută chiar la dizolvarea tumorilor canceroase. Extern se tamponează zona afectată cu suc de mai multe ori pe zi.

Pătlagină (Plantago lanceolata) se pun 2 linguriţe de plantă uscată mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 2-3 căni pe zi, îndulcite cu miere şi eventual cu suc de lămâie pus în acest ceai înainte de a se folosi. Există în comerţ şi siropuri de pătlagină care se pot folosi şi pentru calmarea tusei.

Pelin (Artemisia absinthum) se pun 50 g de plantă mărunţită la 500 ml rachiu sau votcă. Se lasă timp de 10 zile, apoi se strecoară. În cazul răcelilor se ia câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi, înaintea meselor.

Pin (Pinus silvestris) se pun conuri de pin mărunţite 100 g la 500 g de rachiu. Se lasă câteva săptămâni la macerat, apoi se strecoară. În cazul gripei sau răcelii, luaţi câte 1 linguriţă când apar dureri de gât sau răceala. Se poate face acest lucru şi ca tratament, nu numai preventiv.

Pir (Agropiron repens) -O lingură rizom la 200 ml apă clocotită. Prima apă se aruncă după ce a fost fiartă 5 minute. Se acopere pentru 10 minute după care se strecoară şi se pot consuma 2-3 ceaiuri călduţe pe zi. Înainte de folosire se pune 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu alimentar. Sirop. Se vor fierbe 20g de rădăcini la 250 ml apă timp de 10 minute, după care se strecoară. Se pune din nou pe foc şi se adaugă 100 g de zahăr. Se va fierbe transformându-se în sirop prin fierberea încă 10 minute. Se va pune în sticluţe mici. Se va lua o lingură la 3 ore.

Salcie (Salix alba) coajă-1 linguriţă de rădăcină mărunţită (râşnită cu râşniţa de cafea) se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute, apoi se strecoară. Se poate consuma 2-3 căni de ceai pe zi.   sau măcinată luat câte o linguriţă de praf care se pune în gură pentru 5 minute apoi se înghite. Se poate face de 3-4 ori pe zi. Este foarte eficientă, deoarece din aceasta s-a făcut pentru prima dată aspirina şi spre deosebire de aspirina sintetică aceasta nu are nici un efect advers.

Salvie (Salvia officinalis), se utilizează în cazul durerilor de gât, gargară de mai multe ori pe zi cu infuzii de apă caldă cu proprietăţi antiseptice. Turnaţi 2 căni de apă clocotită peste 4 linguriţe de plantă uscată şi mărunţită. Acoperiţi vasul şi lăsaţi-l 15 minute, apoi strecuraţi. Adăugaţi şi o lingură de sare grunjoasă, care are acţiune antimicrobiană şi astringentă. Se poate face şi gargară de mai multe ori pe zi în special în durerile de gât. Se poate pune şi extern o compresă cu ceai călduţ. Se mai poate pune la 250 ml lapte 2 linguriţe de plantă şi se fierbe pentru 15 minute apoi se strecoară. Se bea cald seara înainte de culcare.

Scai vânăt (Eryngium planum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se indică să se consume 2-3 căni pe zi calde cu miere în cazul gripei. Are un puternic efect antibiotic. Este util şi pentru calmarea tusei.

Scorţişoară (Cimammomum ceylonicum) 1 linguriţă la 250 ml de apă clocotită şi se lasă apoi 10 minute acoperite. Se strecoară şi se pot consuma 2- 3 căni pe zi. Sunt eficiente şi pentru distrugerea microbilor şi virusurilor din organism.

Soc (Sambucus nigra) ajută la eliberarea căilor respiratorii de excesul de mucus şi inhibă replicarea viruşilor. Beţi de 3 ori pe zi infuzie pe care o preparaţi turnând 1 cană de apă clocotită peste 2 linguriţe de flori uscate. Lăsaţi vasul acoperit 10 minute, apoi strecuraţi.

Tei (Tylia tomentosa) 1 linguriţă flori fără bractee se pune la 250 ml de apă clocotită şi se lasă apoi 10 minute acoperite. Se strecoară şi se pot consuma 2- 3 căni pe zi. Este util pentru efectul de calmare al nervilor şi al tusei.

Toporaş (Viola odorata) o linguriţă de flori mărunţite se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, după care se strecoară. Se va bea cu linguriţa la tuse sau alte afecţiuni unde se vor putea consuma 2 căni pe zi, având următoarele acţiuni: emolient, antiinfecţios, bactericid, aromatizant, antitusiv, calmant al mucoasei gastrice, behic, expectorant, depurativ sau chiar purgativ în funcţie de doza folosită. Se foloseşte mai mult în tusa rebelă la alte tratamente.

Trifoi alb (Trifolium repens) se folosesc doar florile -2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute după care se va strecura. Se poate consuma 2-3 căni pe zi. Are următoarele acţiuni: tonic,  antiinflamator, decongestiv, fortifiant, tonic, calmant al durerilor. Se pot face chiar şi băi cu acestea în cadă.

Turtă (Carlina acaulis) Se macină cu râşniţa plantă uscată şi se va lua 1 vârf de cuţit care se va pune sub limbă. Se ţine timp de 10 minute, după care se înghite. Se face de 3 ori pe zi înainte de mese cu 30 minute. Se pun 2 linguriţe de plantă mărunţită în 250 ml apă seara. Se ţin până dimineaţa la temperatura camerei. Se filtrează şi planta se pune din nou cu apă. De data aceasta se va fierbe pentru 5 minute. Se acopere şi se lasă să se răcească. Se strecoară apoi peste ceaiul obţinut prin macerare. Se consumă în cursul zilei. Este foarte util la dezintoxicare.  Se foloseşte pentru că este antiinfecţios, diuretic, sudorific, stomahic.

Sharing

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...