Tratament acidoze tubulare renale

Acidozele tubulare renale.

    Prevenirea si tratamentul naturist

Acidoza este tulburarea echilibrului acido-bazic din sânge, caracterizată prin preponderenţa componentei acide în dauna celei bazice. Acidoza se poate produce atât prin creşterea metaboliţilor acizi cât şi prin scăderea rezervei alcaline. Ea poate fi: respiratorie, diabetică, renală, etc.

Acidoza respiratorie se datoreşte excesului de CO2 din sânge (în asfixii).

Acidoza diabetică apare în faza gravă a bolii, comă diabetică, prin acumulare în sânge a corpilor cetonici: acetonă, acid diacetic şi paroxibutiric.

În acidoza renală tulburarea se datoreşte modificărilor survenite la rinichi, care duc la o scădere a rezervei alcaline (uremie, nefrită).

Simptomatologie: oboseală fizică, nelinişte, greţuri, vărsături, tulburări mintale şi miros de acetonă în gură sau la expiraţie.

Această boală se poate trata numai după ce se tratează de urgenţă boala de bază. În faza acută se va institui un tratament medicamentos de către medicul specialist. În fazele cronice se va putea asocia şi un tratament naturist deoarece tratamentele sunt de lungă durată şi sunt indicate să se facă cu tratamente naturiste pe lângă tratamentele instituite de medicul specialist.

 Este indicat să se respecte tratamentul medicamentos. Ca tratamente de ajutor la această afecţiune sunt plantele diuretice care ajută la o mai uşoară eliminare a urinei şi în cantitate mai mare, cu care se poate face tratament ajutător la această afecţiune. Sunt indicate cât mai multe lichide, în special sub formă de ceaiuri din plante medicinale.

Tratamente:

Se vor putea folosi următoarele plante medicinale: cireş, coada calului, mesteacăn, osul iepurelui, pir, porumb,  stejar, strugurii ursului, urzică.

Modul de folosire al plantelor medicinale:

Cireşul (Cerasus avium)– cozile conţin flavonozide şi săruri de potasiu. In cazul în care există şi dureri de rinichi atunci se vor lua împreună cu mătase de porumb. Se va face un ceai dintr-o mână de cozi de cireşe care se vor fierbe timp de 15 minute în 500 ml apă. Se vor strecura apoi se va pune când se va bea bicarbonat şi se poate îndulci cu miere polifloră. Menţionez că acestea sunt utile şi în cazul hemoragiilor urinare. In cazul în care se foloseşte şi pentru dureri la rinichi se va pune la acest ceai şi o linguriţă de mătase de porumb.

Coada calului (Equisetum arvense)– conţin saponină, flavonozide, dar şi oxid de siliciu. Se va face ceai din 2 linguriţe de plantă mărunţită care se va pune în 250 ml apă. Se fierbe timp de 0 minute după care se poate strecura. Se vor consuma 2 astfel de ceaiuri pe zi. Se va pune bicarbonat de sodiu şi la acest ceai.

Se mai  ia şi datorită calciului şi substanţelor minerale care le conţine. Se va face planta praf după uscare. Se va lua câte o linguriţă de praf de 3 ori pe zi în toate cazurile de demineralizare fiind foarte utilă la afecţiunile renale.

Mesteacănul (Betula verrucosa) frunzele- conţin tanin, glucozizi flavonici, rezine şi sunt indicate să se facă un ceai din 2 linguriţe de frunze mărunţite care se vor pune la 250 ml apă. Se fierb timp de 0 minute după care se strecoară. Se va adăuga o linguriţă de bicarbonat de sodiu alimentar, când va ajunge la 0 de grade ceaiul. Se pot consuma 2 astfel de ceşti pe zi. Este indicat în special la cei care au şi diabet pe lângă această afecţiune, caz în care se va folosi împreună cu afin şi traista ciobanului, fasole(teci).

Osul iepurelui (Onosis spinosa) care conţine flavonozide şi saponozide. Se foloseşte rădăcina  cu care se va face un decoct din 2 linguriţe de plantă mărunţită, puse la 250 ml de apă. Se vor fierbe timp de 0 minute după care se strecoară. In acest caz când ceaiul va ajunge la temperatura de 0 de grade se va introduce un vârf de cuţit sau chiar o linguriţă de bicarbonat de sodiu alimentar. Se pot consuma 2 astfel de ceaiuri pe zi. Acest ceai ajută şi la durerile de stomac.

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...
Siete Sanatoase si Regimuri Alimentare
Suferiti de vreo boala?
 • -Prospecte Medicamente Suplimente Naturiste✅ Acest prospect a aparut prima data aici Prospecte Medicamente Suplimente Naturiste.✅
 • DR.HART Articulatii – regenerarea articulatiilor
  true
  DR.HART Articulatii – regenerarea articulatiilor-Prospecte Medicamente Suplimente Naturiste✅ Complex pentru ARTICULAȚII Susține mobilitatea articulară + Contribuie la regenerarea articulațiilor Supliment…
 • Prospect Stresclin Complex – Solicitari Nervoase si Extenuare
  true
  Prospect Stresclin Complex – Solicitari Nervoase si Extenuare-Prospecte Medicamente Suplimente Naturiste✅ STRESCLIN COMPLEX Pentru: – ameliorarea stărilor de suprasolicitare nervoasă si…
Retete Culinare Delicioase aici si acum
 • Mancare de Post
  true
  Mancaruri si prajituri de Post Tocanita de cartofi – mancarea de post traditionala In saptamana dinaintea sarbatorii de Paste ai de…
 • Reteta CIORBA DE VARZA ALBA CU SOS ROMANESC
  true
   Reteta  Ciorba de varza alba cu sos romanesc Ingrediente 1/2 kg ciolan de porc afumat, o varza de cca 6-700…
 • Supa delicioasa de Mazare
  true
  Reteta Supa de mazare  Este o rețetă foarte sănătoasă, delicioasă și care se prepară destul de ușor. Nu este nevoie…