Tratament Albeata la ochi

 Albeaţa la ochi tratata naturist

Prevenire si tratament naturist

Opacizarea cristalinului sau a capsulei sale, care se produce din mai multe cauze: bătrâneţe, ateroscleroză, diabet, leziuni ale cristalinului, sifilis, etc.

În general are o evoluţie lentă, între 5-8 ani, dar se poate accentua datorită oboselii, infecţiilor microbiene, lipsei de vitamine în organism sau chiar şi vârstei înaintate. Se accentuează la oboseală, îmbolnăviri microbiene, alimentaţie carenţială în vitamine, etc. apare mai ales la bătrâni sub forma de cataractă senilă.

Tratament.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: afin, aloe, bănuţi, gălbenele, cătină, coacăz negru, corn, morcov, nuci, păpădie, păstârnac, pătrunjel, priboi, rostopască, silur, ţelină.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Afin (Vaccinum myrtylis) se indică folosirea afinelor sub formă de cură câte 100 g de fructe proaspete pe zi. Acestea prin myrtylină şi alte substanţe ajută la refacerea integrităţii ochiului.

Aloe (Aloe vera) se va tăia frunză proaspătă şi se aplică pe pleoape sub un pansament steril. Se poate ţine peste noapte, dacă este bine suportată. Se poate folosi şi substanţe din comerţ (la magazinele naturiste) care sunt făcute cu această plantă- colir, etc care se vor folosi conform indicaţiilor producătorului.

Bănuţi (Bellis perenis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pun comprese sterile pe ochii închişi de mai multe ori pe zi.

Gălbenele (Calendulla officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită (flori) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pun comprese sterile pe ochii închişi de mai multe ori pe zi.

Cătină (Hippophae rhamnoides) se foloseşte uleiul de cătină care există la orice magazin naturist şi cu care se va unge pleoapa de mai multe ori pe zi. De asemenea se consumă fructele câte 50-100 g pe zi, pentru faptul că sunt socotite o polivitamină naturală.

Coacăz negru (Ribes nigrum) se folosesc câte 100 g de fructe zilnic în cure de minimum 30 zile. În lipsă se poate folosi siropul care există la magazinele naturiste şi care se va folosi conform indicaţiilor producătorului. Se poate face cură de lungă durată.

Corn (Cornus mas) Frunze de corn 2 linguriţe se vor pune la 250 ml apă şi se fierb timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se fac comprese cu acest ceai de mai multe ori pe zi. Fructe se pot folosi de asemenea câte 100 g pe zi, timp de mai multe zile.

Morcov (Daucus carota) se indică folosirea sucului în cantitate cât mai mare zilnic. Se obţine din rădăcini proaspete crescute fără chimicale. Se poate folosi şi în combinaţie cu alte sucuri. Conţină multă provitamina A care este utilă la refacerea ochilor.

Nuci (Juglans regia) se indică folosirea fructelor cât mai multe zilnic. Conţin foarte multe substanţe minerale care sunt utile pentru refacerea ochilor.

Păpădie (Taraxacum officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pun comprese sterile pe ochii închişi de mai multe ori pe zi. Se poate folosi şi rădăcina.

Păstârnac (Pastinaca sativa) se pune suc obţinut din rădăcină câte 20 ml la 150 ml suc de morcovi de 3 ori pe zi şi se bea înainte de mesele principale.

Pătrunjel (Petroselinum crispus) se pune suc obţinut din rădăcină câte 20 ml la 150 ml suc de morcovi de 3 ori pe zi şi se bea înainte de mesele principale.

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...
Siete Sanatoase si Regimuri Alimentare
Suferiti de vreo boala?
Retete Culinare Delicioase aici si acum
 • Mancare de Post
  true
  Mancaruri si prajituri de Post Tocanita de cartofi – mancarea de post traditionala In saptamana dinaintea sarbatorii de Paste ai de…
 • Reteta CIORBA DE VARZA ALBA CU SOS ROMANESC
  true
   Reteta  Ciorba de varza alba cu sos romanesc Ingrediente 1/2 kg ciolan de porc afumat, o varza de cca 6-700…
 • Supa delicioasa de Mazare
  true
  Reteta Supa de mazare  Este o rețetă foarte sănătoasă, delicioasă și care se prepară destul de ușor. Nu este nevoie…