Tratament boala Addison – glandele suprarenale

Addison.

Insuficienţa cortico-suprarenală cronică- apare ca urmare a distrugerii glandelor cortico- suprarenale din cauza TBC- ului sau din cauza proceselor imune. Se va respecta tratamentul indicat de către medicul specialist şi suplimentar se va putea folosi unul sau mai multe din cele de mai jos.

Tratament:

În ajutor poate să vină medicina naturistă prin: curăţirea organismului de toxine prin post, ceaiuri, clisme timp de 10 zile. Zilnic se va putea lua 6 tablete de cărbune medicinal. Se iau câte 2 tablete după fiecare masă. Se pot folosi foarte multe ceaiuri diuretice şi laxative pentru curăţirea organismului. Acest lucru este indicat să se facă pentru 15 zile.

Se pot folosi şi următoarele plante medicinale: afine, aloe, angelică, anghinare, cătină, cartof, coacăz negru, Dong-quai, Ginseng, Ginko-biloba, grâu, lămâi, morcovi, nuci, orz, ovăz, pătrunjel, secară, ţelină, varză, zmeur.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Afine (Vaccinum myrtylis) se indică folosirea fructelor crude câte 100 g de fructe pe zi, sau sub formă de suc proaspăt obţinut cu ajutorul storcătorului de fructe şi consumat înainte de a se oxida. Este foarte bogat în vitamine şi substanţe minerale fiind indicat pentru refacerea organismului.

Aloe ( Aloe vera) sub formă de gel eventual cu miere. Sau frunze proaspăt mărunţite se amestecă cu miere în părţi egale şi se ia câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi. Ajută la curăţirea organismului de toxinele acumulate în timp.

Boala renala Addison
Boala renala Addison

Angelică (Angelica arhangelica) 1 linguriţă de praf de plantă obţinut din plantă sau rădăcină se pune în gură pentru 5 minute, apoi se înghite cu apă. Se poate face acest lucru de 3 ori pe zi. De asemenea se poate pune 1 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă zilnic 3 căni (preferabil cu anghinare împreună). Ajută foarte mult la refacerea organismului şi buna lui funcţionare.

Anghinare (Cynara scolymus) 1 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă zilnic 3 căni. Asigură curăţirea ficatului de toxine, lucru foarte important în tratament.

Cătină (Tamarix ramosissima) e indică folosirea fructelor crude câte 100 g de fructe pe zi, sau sub formă de suc proaspăt obţinut cu ajutorul storcătorului de fructe şi consumat înainte de a se oxida. De asemenea se poate folosi şi uleiul de cătină care există la magazinele naturiste, caz în care se va respecta indicaţia producătorului. Este o polivitamină naturală.

Cartof (Solanum rtuberosum) se indică folosirea cartofului crud cel puţin 2-3 cartofi cruzi pe zi, câte unu înainte de fiecare masă, sub formă de suc cu alte legume sau ras şi consumat eventual cu suc de lămâie. Ajută şi la calmarea diferitelor dereglări la nivelul stomacului. Se indică mai ales pentru a fi mai uşor admise medicamentele sintetice de către organism.

Coacăz negru (Ribes nigrum) se indică folosirea fructelor crude câte 100 g de fructe pe zi, sau sub formă de suc proaspăt obţinut cu ajutorul storcătorului de fructe şi consumat înainte de a se oxida.Conţine foarte multe minerale şi vitamine necesare organismului pentru refacere.

Dong-quai, Ceai de Dong-Quai sau capsule din aceste plante conform indicaţiilor producătorului. Se poate lua perioade lungi de timp. Este de fapt angelica românească dar se foloseşte acest nume de către producător.

Ginseng se folosesc conform indicaţiilo0r producătorului existând în comerţ foarte multe variante de preparate foarte diferite unul de altul privind cantitatea de plantă care o conţine. Se indică folosirea acestei plante pentru faptul că ajută la refacerea organismului.

Ginko-biloba se folosesc conform indicaţiilo0r producătorului existând în comerţ foarte multe variante de preparate foarte diferite unul de altul privind cantitatea de plantă care o conţine. Este planta care se indică cel mai mult pentru că poate reface integritatea celulelor nervoase.

Grâu (Triticum aestivum) se consumă germeni de cereale. Acestea se pun la încolţit şi se lasă până când dă un centimetru de colţ crescut. În acest timp se spală de mai multe ori pe zi. Nu se lasă cu apă pe ele pentru a nu primi un gust neplăcut şi se spală cu atenţie pentru a nu se rupe colţul. Dup ce a crescut suficient se spală din nou bine, apoi se pot consuma simplu cum sunt sau chiar măcinate cu maşina de carne. Se pot amesteca cu miere. Se consumă zilnic cel puţin 100 g de asemenea cereale. Asigură organismului foarte multe vitamine şi minerale, aminoacizi şi multe alte lucruri. Este absolut indispensabil tratamentului.

Lămâi (Citrus lemon) se indică folosirea sucului proaspăt în amestec cu apă şi miere după gust. Se indică folosirea zilnic a cel puţin o bucată. De asemenea se poate tăia coaja după spălare, stoarce sucul iar pulpa se pune la 250 ml apă şi se fierbe până se moaie. Se consumă după strecurare zilnic. Este foarte eficientă pentru curăţirea organismului de toxine şi în plus conţine şi multe vitamina C care este un antioxidant.

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...
Siete Sanatoase si Regimuri Alimentare
Suferiti de vreo boala?
 • -Prospecte Medicamente Suplimente Naturiste✅ Acest prospect a aparut prima data aici Prospecte Medicamente Suplimente Naturiste.✅
 • DR.HART Articulatii – regenerarea articulatiilor
  true
  DR.HART Articulatii – regenerarea articulatiilor-Prospecte Medicamente Suplimente Naturiste✅ Complex pentru ARTICULAȚII Susține mobilitatea articulară + Contribuie la regenerarea articulațiilor Supliment…
 • Prospect Stresclin Complex – Solicitari Nervoase si Extenuare
  true
  Prospect Stresclin Complex – Solicitari Nervoase si Extenuare-Prospecte Medicamente Suplimente Naturiste✅ STRESCLIN COMPLEX Pentru: – ameliorarea stărilor de suprasolicitare nervoasă si…
Retete Culinare Delicioase aici si acum
 • Mancare de Post
  true
  Mancaruri si prajituri de Post Tocanita de cartofi – mancarea de post traditionala In saptamana dinaintea sarbatorii de Paste ai de…
 • Reteta CIORBA DE VARZA ALBA CU SOS ROMANESC
  true
   Reteta  Ciorba de varza alba cu sos romanesc Ingrediente 1/2 kg ciolan de porc afumat, o varza de cca 6-700…
 • Supa delicioasa de Mazare
  true
  Reteta Supa de mazare  Este o rețetă foarte sănătoasă, delicioasă și care se prepară destul de ușor. Nu este nevoie…