Tratament Colica renala

Prevenire si tratament naturist

Tratament naturist colică renală

 

Este o maladie din ce în ce mai frecventă, în ultimii ani, la bărbaţi. Se manifestă printr-un sindrom dureros acut, foarte puternic, localizat în zona lombară şi cu

iradieri spre plică inghinală. Criza este însoţită de stare de rău general, greţuri, vomă, tulburări de micţiune (urinare), frisoane eţc.

Cel mai adesea simptomele indică existenţa unei litiaze renale (piatra la rinichi), calculii renali putând fi oxalaţi, fosfaţi sau sulfaţi de calciu. Natura chimică

diferită a pietrelor este direct legată de „obiceiurile” alimentare ale pacientului.

tratament colica renala
tratament colica renala

Spre exemplu, consumul de cafea, cacao, spanac, măcriş, tomate, favorizează formarea de oxalaţi.

COLICA RENALĂ.

Colica este de fapt semnalul că un calcul se mişcă din locul lui. Dacă este prea mare sau rugos eliminarea nu mai este posibilă. Diagnosticul este bine să fie stabilit de către medicul specialist şi dacă se poate să se afle şi natura acestuia ar fi şi mai bine pentru tratament. Întrucât există foarte multe cazuri în care nu se cunoaşte natura acestui calcul vom da un tratament care să ajute la diminuarea calculilor şi prin aceasta la posibilitatea de eliminare naturală, o dată cu urina, fără să mai fie nevoie de intervenţie chirurgicală, care este foarte traumatizantă pentru orice organism. Într-adevăr acum au apărut mai multe metode de diminuare a calcululor (laser, etc), dar toate sunt mult mai costisitoare decât un tratament natural şi oricum este nevoie să se facă un tratament naturist. În cazul în care nu se va face un tratament naturist recidivele vor fi foarte dese, pentru că nu se exclude cauza apariţiei calculului.

Tratament: acest tratament se adresează de fapt tuturor celor cu suferinţe de acest tip, indiferent că au un calcul sau mai mulţi, sau chiar au suferit una sau mai multe operaţii de calculi renali. Este foarte trist faptul că există copii cu vârste tot mai fragede care fac calculi renali.

În primul rând se va asigura o diureză de peste 2 litri de lichide în 24 ore. Acest lucru va face ca rinichii şi canalele urinare să se cureţe. Se vor putea consuma ceaiuri diuretice, în cantităţi cât mai mari şi perioade cât mai lungi. Ceaiurile acestea nu este însă bine să fie consumate doar dintr-o singură plantă ci este foarte indicat ca ceaiurile să alterneze. Dacă astăzi să zicem se consumă ceai de Turiţă mare, mâine nu se va consuma tot acest ceai ci se va consuma un ceai de Merişor sau altă plantă. Se pot consuma de asemenea multe ape minerale bogate în magneziu pentru că acesta contribuie la dizolvarea pietrelor.

Întrucât este foarte important ca să se consume ceaiuri şi cât mai variate la această afecţiune şi mai ales faptului că va trebui întreaga viaţă să se consume aceste ceaiuri. Vom de mai jos ceaiurile care sunt indicate şi modul de preparare şi administrare. Este bine ca inclusiv copii dacă provin din părinţi care au sau au avut calculi renali să fie obişnuiţi cu consumul acestor ceaiuri. Voi consemna de fiecare dată cantitatea minimă de ceai, însă această cantitate se poate mări, pentru că prin acest lucru se va aduce un serviciu organismului.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: alun, brusture, calomfir, călin, coacăz negru, coada calului, conopida, creţişoară, dracila, fasole, frag, frasin, hamei, leuştean, limba mielului, mac de grădină, măceş, mătase de porumb, mesteacăn, mierea ursului, osul iepurelui, ovăz, păducel, păpălău, păr pădureţ, pătrunjel, pedicuţă, pepene roşu, pir, porumb, porumbar, roibă, salcie, scai vânăt, scânteiuţă, scoruş de munte, şovârf, talpa gâştei, turiţă mare, ţelină,  valeriana, varză,  vişin, zmeur.

Alun (Corylus avelana) se pune 2 linguriţe de coajă mărunţită la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute. Se pot consuma 3 căni pe zi, pentru efectul diuretic şi de diminuarea pietrelor. În general se foloseşte pentru eliminarea nisipului.

Brusture (Arctium lappa) se foloseşte rădăcina. Se vor face ceaiuri din 2 linguriţe de rădăcină mărunţită. Se vor pune la 250 ml apă. Se vor fierbe timp de 10 minute apoi se strecoară. Se vor putea consuma 3-4 ceaiuri calde pe zi. Cu plantele rămase după strecurare se poate face o cataplasmă. Acestea se vor pune pe o bucată de pânză. Se aplică calde. Se ţin cât timp sunt calde. Se pot face băi cu această plantă caz în care se foloseşte 50 g de plantă fiartă 5 minute la 3 litri de apă apoi se strecoară în cadă unde se va sta 30 minute.

Calomfir (Crysanthemum balsamita) o plantă cu o pronunţată acţiune antiinflamatorie şi antibiotică. Se va pune 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă. Se va fierbe apoi timp de 10 minute după care se strecoară. Se poate consuma în cursul unei zile 3 căni din acest ceai.

Călin (Viburnum opulus) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară.

Coacăz negru (Ribes nigrum) se vor folosi fructele datorită faptului că sunt vitaminizante de excepţie şi au foarte multe principi active. Sunt de asemenea diuretice. Se vor putea consuma proaspete câte 50-100 g o dată sau sub formă de sirop câte o linguriţă de 3 ori pe zi. De asemenea se mai poate folosi frunza care este antiinflamatorie. Se va pune 2 linguriţe de frunze mărunţite la 250 ml apă. Se vor fierbe apoi timp de 10 minute după care se strecoară. Se vor putea consuma 3 căni pe zi, înainte de mese.

Coada-calului (Equisetum adverse) antiinflamatoare, diuretică. Se vor pune 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă. Se vor fierbe apoi timp de 10 minute după care se strecoară. Se vor consuma câte 3-4 ceaiuri pe zi. Se poate face cu acesta şi băi. În acest caz se va pune o mână de plantă mărunţită la 2 litri de apă. Se vor fierbe timp de 10 minute după care se strecoară în cada de baie. Se va sta în cadă timp de 30 minute. Este bine ca să se facă această baie seara şi după baie să se culce omul.

Conopida (Brasica aliaria)– este cunoscută pentru efectele ei depurative, diuretice, fiind recomandată persoanelor care sufere de afecţiuni renale, este antianemică, decongestionantă şi energizantă. Constituie un adevărat   medicament pentru diabetici, căci consumată în stare crudă, sau în diferite preparate culinare, are efect hipoglicemiant. Se indică în tratamentul adjuvant al acneei, astenii, ciroză, colici nefritice, constipaţie, flebite, infecţii intestinale. Folosită în alimentaţia curentă ajută la redresarea tensiunii arteriale atunci când are valori prea mari (hipertensiune). Acţionează de asemenea în bolile prostatei şi în ulcerele gastro-duodenale.

Creţişoară (Alchemilla vulgaris) este o plantă astringentă, diuretică, antiinflamatorie) 2 linguriţe de plantă mărunţită se va pune în 250 ml apă clocotită. Se acopere timp de 190 minute după care se strecoară. Se vor consuma 3 căni pe zi.

Fasole (Phaseolus vulgaris) se folosesc tecile de la fasole mărunţite care înlătură excesul de apă din organism, toxinele şi este antiinflamatorie. Este indicată în cazul edemelor. Deci cei care au diferite reţineri de apă la diferite nivele este bine să folosească această plantă. Se vor pune 2 linguriţe de teci mărunţite la 250 ml apă. Se vor fierbe apoi timp de 15 minute după care se strecoară. Se vor consuma 2-3 căni pe zi.

Frag (Fragaria vesca) se poate folosi : a) cura de fragi în care se vor consuma zilnic 200-300g de fragi proaspete. Este bine să se facă o cură de cel puţin 15 zile. B) Suc de fragi- este mai eficient ca şi cura de fructe. Se va putea lua câte un pahar de suc proaspăt preparat pe inima goală la trezire cât mai mult timp. C) Fructele uscate se vor mărunţi şi se vor pune o linguriţă la 250 ml apă. Se vor fierbe apoi timp de 5 minute după care se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. D) Frunze mărunţite o linguriţă se va pune la 250 ml apă. Se vor fierbe apoi timp de 10 minute după care se strecoară. Se va putea consuma 3 căni pe zi. Conţine flavone, fragarină, etc, ceea ce face să fie foarte indicată la această afecţiune.

Frasin (Fraxinus excelsior) se folosesc frunzele sau scoarţa- conţin tanin, substanţe flavonoide, etc. Sunt antiinflamatoare şi calmante ale dureri. Frunze- se vor pune 2 linguriţe de frunze mărunţite la 250 ml apă. Se fierb timp de 5 minute după care se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi intern. Extern se va face din 6-8 linguri de frunze mărunţite puse la 3 litri de apă. Se va fierbe timp de 30 minute după care se va strecura în cada de baie unde se va sta timp de 30 minute. Este bine ca acest lucru să se facă seara după care se va culca. Coaja se macină apoi se vor pune 5 linguri la fiecare litru de lichid. Se va fierbe timp de 30 minute, după care se strecoară în cadă unde se va sta în apă caldă 30 minute, pentru calmarea durerilor.

Sharing

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !

AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent (1voturi, Media: 1.00 out of 5)

Loading...