Tratament eczema

Trei fraţi pătaţi (Viola tricolor) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pun comprese sau se fac spălături locale de mai multe ori pe zi. Se foloseşte mai ales atunci când există şi mâncărimi.

Ţintaură (Centaurium umbellatum) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pun comprese sau se fac spălături locale de mai multe ori pe zi.

Varză (Brasica oleracea) se pune local frunză de varză strivită.

Vetrice (Chryzanthemum vulgaris) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pun comprese sau se fac spălături locale de mai multe ori pe zi. Se foloseşte pentru efectul antibiotic.

Zămoşiţă (Hibiscum trionum) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pun comprese sau se fac spălături locale de mai multe ori pe zi. Ajută şi la calmarea durerilor.

Zârnă (Solanum nigrum) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pun comprese sau se fac spălături locale de mai multe ori pe zi.

Zmeur (Rubus idaea) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pun comprese sau se fac spălături locale de mai multe ori pe zi.

Se mai poate pune zer de lapte, oţet în diferite diluţii, pentru cazurile cu mâncărimi, etc.

Cărbunele de lemn.

Tratamentul cu cărbune de lemn datează de mii de ani, fiind încă şi astăzi folosit în multe sate. Acţiunea sa terapeutică se bazează pe proprietăţile sale antitoxice, absorbante, calmante, cicatrizante, antispastice şi antiinfecţioase. Este indicat în intoxicaţiile cu ciuperci sau alte plante otrăvitoare, cu pesticide, etc., în afecţiunile digestive precum diareea, dizenteria, arterită, astmă bronhic, alergie, hipercolesterolemie. În uz extern se foloseşte pentru tratarea eczemelor, rănilor, gangrenei, urticariei. Este contraindicată administrarea cărbunelui celor care sufere de constipaţie.

            În cazurile de intoxicaţie se dă bolnavului 1 lingură de praf de cărbune într-un pahar cu apă, de 2-3 ori la rând. În toate celelalte cazuri se ia după fiecare masă 1 linguriţă de pulbere în 200 ml apă sau ceai de sunătoare.

Eczema de contact.

Eczemele de contact apar pe fondul unei alergii, de cele mai multe ori la metale şi se manifestă prin prezenţa de pustule mici şi roşietice pe zona care a luat contact cu elementul alergen. Puteţi scăpa de ele clătind mai întâi foarte bine locul afectat cu apă de la robinet, fără săpun, apoi aplicând împachetări reci cu fiertură din coajă de stejar sau tărâţe de grâu.

Eczeme însoţite de mâncărimi.

În general se poate folosi oţet diluat sau suc de lămâie, sau chiar vin cu miere.

Iarbă mare (Inula helenium)- 2 linguriţe de rădăcină se pun la 250 ml apă rece şi se fierb timp de 15 minute. Se strecoară. Se pot pune comprese sau se fac spălături sau tamponamente.

Muşeţel (Matricaria chamomilla) 3 linguriţe de flori se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se fac comprese cu acest lichid.

Trei fraţi pătaţi (Viola tricolor) 1 linguriţă de plantă se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Extern se face o infuzie cu cantitate dublă de plantă cu care se pot face comprese.

Se fierbe o căpăţână de usturoi (Allium sativum) curăţată şi pisată în100 ml apă timp de 5 minute. Se strecoară apoi se pune tot atâta miere de albine. Se aplică local cu ajutorul unui pansament. Se face de 1-2 ori pe zi.

Uleiuri esenţiale.

Ca tratament se recomandă esenţele cu efecte antiseptice, antiinfecţioase şi cicatrizante.

Fricţionări locale sau generale. Combinaţi 10 picături de ulei volatil de patchouli (cicatrizant, regenerator cutanat) cu o lingură de ulei de migdale dulci. Masaţi-vă uşor cu soluţia pe zonele cu erupţii ori chiar pe întreg corpul.

Băi- Adăugaţi în apa caldă din cadă 20 picături de ulei volatil de ienupăr sau de muşeţel. Ieşiţi după 10 minute şi ştergeţi-vă fără să vă clătiţi înainte.

Bine de ştiut. Esenţa de ienupăr este contraindicată în caz de insuficienţă renală.

Floratonic– picături din flora României făcut de S.C. Florasan Exim SRL din Cluj-Napoca. Este un produs cu efecte bune în toate afecţiunile pielii contribuind la cicatrizarea în profunzime. Se foloseşte conform indicaţiilor producătorului.

Tinctura de echinacea.

Echinacea purpurea.

Acţiuni- Intern: imunostimulator puternic (polizaharidele cu greutate moleculară mare pe care le conţine intensifică fagocitoza), antibiotic, bacteriostatic, antiviral bun, depurativ mediu, analgezic uşor, antioxidant bun.

Extern. Antiseptic, stimulent al imunităţii locale, cicatrizant.

Indicaţii:

Intern: guturai, laringită, traheită, amigdalită, bronşită, pneumonie, gripă, infecţii respiratorii în faza acută, tumori benigne (adjuvant), mastoză, profilaxia bolii canceroase, adjuvant în boala canceroasă, leucemie (adjuvant), inflamaţii ganglionare, infecţii cu stafilococ auriu, reumatism infecţios, eczeme infecţioase recidivante, herpes (adjuvant), hepatită A,B,C,D (adjuvant).

Extern. Răni cu risc mare de infectare, plăgi supurânde, plăgi purulente, eczeme infecţioase şi alergice, cangrenă.

Contraindicaţii: nu se cunosc.

Tinctura de sunătoare.

Hypericum perforatum.

Acţiuni.

Intern: antiseptic, antiseptic urinar, diuretic, astringent, sedativ, cicatrizant, vermifug, vulnerar, antifebril, antiinflamator, hepatoprotector, ajută la regenerarea celulei hepatice, coleretic, colagog, antispastic, antianemic.

Extern: analgezic, antiseptic, cicatrizant, decongestionant, antiiritativ, calmant al mâncărimilor.

Indicaţii.

Intern: hepatită, ciroză (adjuvant), icter, diskinezie biliară, inflamaţia vezicii biliare, anemie, spasme gastrice, ulcer, indigestii, boli renale cronice (adjuvant), incontinenţă urinară, tonic uterin în tulburări menstruale, leucoree, hemoroizi, febre intermitente, dureri de cap, migrene, convulsii, sciatică, nevralgii faciale, hidropizie, dizenterie, varice, flebite, inapetenţă, isterie, epilepsie, junghiuri, icter, impotenţă, frigiditate, stări depresive, tulburări psihice şi nervoase asociate menopauzei, coşmaruri, enurezis, pavor nocturn, colită, enterocolită, rectocolită, distonie neuro-vegetativă.

Extern: zona zoster, dermatoze cu mâncărimi, răni, arsuri, în cosmetică pentru tenurile iritate, contra pruritului în alergii, eczeme.

Contraindicaţii: nu se cunosc.

 

 

 

Sharing

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...