Tratament maini reci si albastre

ACROCIANOZA.

 Prevenire si tratament naturist

            Este o tulburare funcţională caracterizată prin cianoză simetrică (colorarea în albastru) a mâinilor şi mai rar a picioarelor, însoţită de temperatura locală scăzută şi variabil de hipersudaţie, agravată în toate cazurile de frig.  Uneori este prezentă şi la urechi, nas, coate şi fese. Intensitatea maximă este la degete, la nivelul unghiilor şi pulpei degetelor.

            În sindromul Raynoud, cianoza este intermitentă şi urmează unei perioade de obligatorie paloare locală, pe când în acrocianoză modificările de culoare sunt permanente. Mai sunt întâlnite aceste colorări ale tegumentelor şi la arteriopatiile obstructive în special la ambele membre superioare, dar sunt însoţite de durere periferică şi de dispariţia pulsului la membrele afectate.

            Tratament: este mai mult un tratament preventiv. Este suficient să se ferească de frig. Medicamentele vasodilatatoare au efecte foarte slabe.

            Se vor putea folosi următoarele plante medicinale: afine, alun, ardei iute, arnică, castan, ciuboţica cucului, coacăz negru, dud, hrean, păducel, păpădie, soc, sulfină, sunătoare, talpa gâştei, vâsc.

Modul de folosire al plantelor medicinale:

Afin (Vaccinum myrtylis) 1 linguriţă de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se pot de asemenea folosi şi fructele crude câte 20 g de 3 ori pe zi, sau uscate sub diferite forme. Contribuie la refacerea circulaţiei sângelui.

Alun (Corylus avelana) decoct din frunze- 2 linguri de frunze mărunţite se fierb timp de 30 minute în 250 ml apă. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este unul dintre plantele care contribuie la curăţirea vaselor de sânge.

Ardei iute (Capsicum annum) se poate tăia mărunt 4 linguri care se pun la 100 ml alcool sanitar. Se ţin timp de 0 zile la temperatura camerei agitând des. Se strecoară apoişi se aplică cu un tampon de vată sau chiar se fac ungeri locale pentru refacerea circulaţiei. Se aplică în funcţie de toleranţa individuală concentraţia în diluţie eventual cu apă în diferite proporţii dacă este prea tare.

Arnică (Arnica montana) flori. Se face o tinctură din 100 g flori măcinate cu 500 ml alcool alimentar de 70 grade. Se ţine la temperatura camerei timp de 15 zile agitând des, pentru a se omogeniza compoziţia.

            Se strecoară apoi şi se pune în sticluţe de capacitate mai mică ermetic închise şi se păstrează la rece (frigider.) Se va lua câte 20-30 picături din această tinctură diluată cu puţină apă. Este bine să se ia înainte de mesele principale, de 3 ori pe zi.

Castan sălbatec (Aesculus hippocastanus). Se pot folosi florile. 1 linguriţă de flori mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate consuma în cursul unei zile.

Castan ramuri tinere. Se ia coajă de pe ramuri care se va pune mărunţită 1 linguriţă la 500 ml apă şi se fierbe apoi timp de 0 minute. Se strecoară şi se va consuma apoi în cursul întregii zile.

Castan seminţe. Se poate folosi coaja de la seminţe ca şi ramurile tinere (mai sus) sau se decojesc şi se fierb apoi până se moaie bine. Se face apoi o pastă care se va amesteca cu unt sau cu untură de porc ne sărată şi se aplică pe locurile afectate de 2 ori pe zi în strat subţire. Se poate lăsa peste noapte un strat subţire uns pe extrmităţi. În cursul nopţii va intra în piele şi va ajuta la refacerea capilarelor.

Tinctura din coajă de castan se poate folosi tot pentru refacerea circulaţiei sângelui fiind una dintre cele mai eficiente preparate. Se va putea lua câte 0-20 picături diluate în apă zilnic perioade mai lungi de timp, pentru refacerea circulaţiei.

Ciuboţica cucului (Primulla officinalis) se poate pune 1 linguriţă de rădăcină la 250 ml apă şi se fierbe pentru 0 minute, apoi se strecoară. Se mai poate face din flori 1 linguriţă puse la 250 ml apă clocotită. Acoperit pentru 15 minute, apoi strecurat. În ambele cazuri se pot consuma 2-3 căni. Este bine să se folosească mai ales de cei cu probleme emoţionale sau cu afectări ale sistemului nervos. Are un bun efect de calmare nervoasă şi se poate lua şi de copii.

Coacăz negru (Ribes nigrum) 1 linguriţă de fructe mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 0 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, pentru multele minerale care le conţine şi pentru faptul că ajută la refacerea organismului. Se poate consuma şi sub formă de sirop, câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi, diluată cu 100 ml apă. Se ia înaintea meselor principale cu 15 minute. Se poate folosi şi de copii.

Dud (Morus alba) coajă. 2 linguri mărunţite se fierb 30 minute la 250 ml apă. Se strecoară şi se consumă 3 căni pe zi. Ajută la eliminarea apei în exces din organism şi de asemenea ajută la curăţirea arterelor. Se indică în special la cei cu greutate mai mare.

Hrean (Armoracia rusticona) se rade hrean şi se pune la 500 ml spirt medicinal 50 g de rădăcină rasă. Se lasă apoi timp de 3 zile agitând zilnic de mai multe ori apoi se strecoară. Se pune într-o sticlă de capacitate mai mică, apoi se umezeşte o bucată de vată şi cu ea se tamponează tălpile picioarelor ajutând la refacerea circulaţiei locale.

Păducel (Crataegus monogyra) 1 linguriţă de frunze şi flori se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Ajută la refacerea circulaţiei şi chiar la refacerea muşchiului inimii. Se pot folosi şi fructele în cantitate dublă şi fierte 5 minute.

Păpădie (Taraxacum officinalis) -Cura de tije de păpădie în sezon (0 tije crude se mănâncă zilnic la trezire). Ajută la refacerea organismului, curăţind arterele şi venele. Se poate face 1 dată pe an,

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...
Siete Sanatoase si Regimuri Alimentare
Suferiti de vreo boala?
 • -Prospecte Medicamente Suplimente Naturiste✅ Acest prospect a aparut prima data aici Prospecte Medicamente Suplimente Naturiste.✅
 • DR.HART Articulatii – regenerarea articulatiilor
  true
  DR.HART Articulatii – regenerarea articulatiilor-Prospecte Medicamente Suplimente Naturiste✅ Complex pentru ARTICULAȚII Susține mobilitatea articulară + Contribuie la regenerarea articulațiilor Supliment…
 • Prospect Stresclin Complex – Solicitari Nervoase si Extenuare
  true
  Prospect Stresclin Complex – Solicitari Nervoase si Extenuare-Prospecte Medicamente Suplimente Naturiste✅ STRESCLIN COMPLEX Pentru: – ameliorarea stărilor de suprasolicitare nervoasă si…
Retete Culinare Delicioase aici si acum
 • Mancare de Post
  true
  Mancaruri si prajituri de Post Tocanita de cartofi – mancarea de post traditionala In saptamana dinaintea sarbatorii de Paste ai de…
 • Reteta CIORBA DE VARZA ALBA CU SOS ROMANESC
  true
   Reteta  Ciorba de varza alba cu sos romanesc Ingrediente 1/2 kg ciolan de porc afumat, o varza de cca 6-700…
 • Supa delicioasa de Mazare
  true
  Reteta Supa de mazare  Este o rețetă foarte sănătoasă, delicioasă și care se prepară destul de ușor. Nu este nevoie…