Tratament naturist Abces dentar

Abcese dentare Tratament naturist

 

 Abcesele dentare – tratamente naturiste

Un abces reprezintă o acumulare de puroi, deseori apărând într-o carie dentară şi ducând la durere la înghiţit.

Unul foarte des întâlnit, folosit şi pentru tratarea furuncului, este utilizarea de cataplasme fierbinţi făcute din lapte şi pâine pentru a face abcesul să se coacă.

Alternativ, se poate bate un ou proaspăt cu 3 linguri pline de făină care trebuie gătite apoi cu grijă şi încet pentru a se forma un fel de pastă, se întinde apoi pe o bucată de pânză şi se aplică pe zona afectată, acest tratament naturist trebuind să fie repetat o dată la trei zile .   

Morcovii cruzi erau folosiţi în cataplasme fierbinţi, la fel ca şi napii. O pastă realizată din praz fiert şi pasat se pune pe o bucată de pânză şi aplicat pe abces sau pe furuncul. Acelaşi efect îl are sucul de ceapă aplicat extern, ca şi uleiul de eucalipt.

abces dentar

Pentru tratarea abceselor, un tampon de vată se pune pe rană şi se lasă câteva ore. Trebuie să repetaţi această procedură de câteva ori pentru a obţine rezultate.

            Abcesul dentar este o pungă de puroi bine delimitată care apare în urma unei inflamaţi. Mucoasa se bombează în dreptul dintelui şi provoacă dureri mari în special la apăsare. Este indicat să se apeleze la tratamentul de specialitate oferit de medicul stomatolog. În lipsa acestuia se pot face unul dintre tratamentele naturiste de mai jos. Atragem atenţia însă asupra faptului că este absolut necesar tratamentul instituit de medicul de specialitate deoarece au fost foarte multe cazuri în care datorită ne priceperii s-a ajuns la afecţiuni foarte grave de la un simplu abces dentar.

Pentru un tratament naturist – se mai pot folosi următoarele plante medicinale: afin, aloe, bănuţi, brad, brusture, busuioc, ceapă, cerenţel, cimbru, cimbrişor, coada şoricelului, gălbenele, in, limba mielului, lumânărică, muşeţel, nalbă, pătlagină, plop negru, podbal, soc, sulfină, tătăneasă, turiţă mare, urzică moartă albă, usturoiţă, usturoi.

Modul de folosire al plantelor medicinale in aceste tratamente naturiste:

Tratament naturist cu  Afin (Vaccinum myrtylis) 2 linguriţe de frunze se pun mărunţite la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se face gargară de mai multe ori pe zi şi obligatoriu după fiecare masă. Se poate pune şi o bucată de vată îmbibată în acest ceai local. Până se colectează puroiul se pune caldă apoi după ce s-a spart se poate pune şi rece. Are acţiune antibiotică.

Tratament naturist cu Aloe (Aloe vera) suc de plantă proaspătă se pune local cu ajutorul unui tampon de vată. Are acţiune antibiotică şi se foloseşte mai mult pentru cazurile când s-a spart colecţia purulentă pentru a se curăţa.

Tratament naturist cu Bănuţi (Belis perenis) 2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se face gargară de mai multe ori pe zi. Este indicat pentru efectul antibiotic puternic pe care-l are.

Tratament naturist cu Brad (Abies alba) 2 linguriţe de muguri se pun la 250 ml apă şi se fierbe apoi timp de 15 minute. Se strecoară. Se face cu acest ceai gargară de mai multe ori pe zi. Se face caldă şi ajută la colectarea puroiului fiind şi acesta unul dintre ceaiurile cu efect antibiotic. -Răşină de brad. Se aplică local o bucată de răşină pentru efectul antibiotic.

Tratament naturist cu Brusture (Arctium lappa) se foloseşte rădăcina mărunţită. Se pun 2 linguriţe la 250 ml apă şi se fierbe apoi timp de 10 minute. Se strecoară şi se poate face gargară cu acest ceai cald pentru efectul de calmare şi emolient pe care-l are. Este indicat mai ales în faza de colectare.

Tratament naturist cu Busuioc (Ocinum basilicum) 1 linguriţă de flori mărunţite sau plantă se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se clăteşte din oră în oră. Are un efect antibiotic puternic. Se foloseşte cald pentru colectarea puroiului şi rece pentru calmarea durerii.

Tratament naturist cu Ceapă (Allium cepa) se foloseşte bulbul mărunţit. 2 linguriţe de bulb tăiat mărunt se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute. Se strecoară şi cu acest ceai se face gargară. Este foarte bun în faza de colectare a puroiului. Suc de ceapă se poate ţine local pentru efectul de calmare a durerii şi pentru efectul antibiotic. Se poate folosi şi la copii.

Tratament naturist cu Cerenţel (Geum urbanum) 2 linguriţe de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe apoi pentru 5 minute. Se strecoară. Se face gargară. Este foarte utilă mai ales după ce s-a spart pentru efectul de oprire a sângerării şi pentru cicatrizare.

Tratament naturist cu Cimbru şi cimbrişor (Satureja hortensis -Tymus vulgaris ) 1 linguriţă de flori mărunţite sau plantă se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se clăteşte din oră în oră. Are un efect antibiotic puternic. Se foloseşte cald pentru colectarea puroiului şi rece pentru calmarea durerii.

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !

AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent (1voturi, Media: 5.00 out of 5)

Loading...
Siete Sanatoase si Regimuri Alimentare
Suferiti de vreo boala?
 • -Prospecte Medicamente Suplimente Naturiste✅ Acest prospect a aparut prima data aici Prospecte Medicamente Suplimente Naturiste.✅
 • DR.HART Articulatii – regenerarea articulatiilor
  true
  DR.HART Articulatii – regenerarea articulatiilor-Prospecte Medicamente Suplimente Naturiste✅ Complex pentru ARTICULAȚII Susține mobilitatea articulară + Contribuie la regenerarea articulațiilor Supliment…
 • Prospect Stresclin Complex – Solicitari Nervoase si Extenuare
  true
  Prospect Stresclin Complex – Solicitari Nervoase si Extenuare-Prospecte Medicamente Suplimente Naturiste✅ STRESCLIN COMPLEX Pentru: – ameliorarea stărilor de suprasolicitare nervoasă si…
Retete Culinare Delicioase aici si acum
 • Mancare de Post
  true
  Mancaruri si prajituri de Post Tocanita de cartofi – mancarea de post traditionala In saptamana dinaintea sarbatorii de Paste ai de…
 • Reteta CIORBA DE VARZA ALBA CU SOS ROMANESC
  true
   Reteta  Ciorba de varza alba cu sos romanesc Ingrediente 1/2 kg ciolan de porc afumat, o varza de cca 6-700…
 • Supa delicioasa de Mazare
  true
  Reteta Supa de mazare  Este o rețetă foarte sănătoasă, delicioasă și care se prepară destul de ușor. Nu este nevoie…