Tratament naturist Adenita Acuta

ADENITA ACUTĂ Tratamente naturiste

 

ADENITA ACUTĂ.
(Inghinală, sub maxilară)
Boala consta in inflamarea ganglionilor limfatici. Ea poate fi virala (mononucleoza infectioasa), parazitara (toxoplasmoza), adenita supurata cu aparitia de adenoflegmoane sau tuberculoasa. Localizarea ei apare de obicei sub-maxilar, inghinal, mediastinal sau abdominal.
Adenita acuta nesupurata se poate vindeca fara urmari si este necesar ca, pe langa tratamentul recomandat, sa se urmeze si un tratament naturist. Pentru adenita supurata se face tratamentul de la abces.

            Adenita acută ne supurată se poate vindeca fără urmări şi este necesar un tratament susţinut pentru aceasta şi cu tratamente naturiste. Pentru adenita supurată se face tratamentul de la abces.

Se va pune extern cataplasme cu foi de varză, sau cu diferite unguente. Acestea se vor ţine în funcţie de toleranţa locală şi individuală. Cu cât se vor ţine mai mult cu atât va fi mai bine.

Tot extern se mai pot face cataplasme cu coada calului, anin negru, cartof, ceapă, in, muşeţel, care de asemenea se vor ţine în funcţie de toleranţă.

Se mai pot face tratamente cu următoarele plante medicinale: anin negru, arnică, brad, brustur, buberic, busuioc, carpen, ceapă, chimen, coada calului, echinaceea, flori de fân, gălbenele, hrean, iederă, in, morcov, muşeţel, muştar, nalbă, nuc, orz, ovăz, pătlagină, pin, praz, salcie, salvie, sfeclă de zahăr, soc, ştevie, tătăneasă, troscot, urechelniţă,  varză.

Modul de folosire al plantelor medicinale:

Anin negru (Alnus glutinosa) 1 linguriţă de coajă mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe apoi timp de 15 minute. Se strecoară şi se aplică comprese cu acest ceai având un efect astringent puternic.

Arnică (Arnica montana) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate consuma 2-3 căni pe zi. Extern se poate compresă îmbibată în acest ceai caldă de mai multe ori pe zi.

Brad (Abies alba) se poate folosi cetina, ramuri tinere sau mugurii. Se mărunţesc bine. Se pun 1 lingură la 500 ml apă şi se fierb până scade apa la jumătate, apoi se strecoară. Intern se va consuma 2-3 căni cu înghiţituri mici pe zi şi extern se pune compresă aplicată caldă local. Se poate folosi şi răşina aplicată pe un pansament şi aplicată local de 2 ori pe zi şi lăsată în funcţie de toleranţa individuală.

ganglioni limfatici
ganglioni limfatici

Brustur (Arctium lappa) Se pun 1 lingură la 500 ml apă şi se fierb până scade apa la jumătate, apoi se strecoară. Intern se va consuma 2-3 căni cu înghiţituri mici pe zi şi extern se pune compresă aplicată caldă local. Există în comerţ şi creme gata preparate cu această plantă care se pot aplica şi ele în strat subţire, de 2-3 ori pe zi.

Buberic (Scropholuria nodosa) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate consuma 2-3 căni pe zi. Extern se poate compresă îmbibată în acest ceai caldă de mai multe ori pe zi.

Busuioc (Ocium basilicum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate consuma 2-3 căni pe zi. Extern se poate compresă îmbibată în acest ceai caldă de mai multe ori pe zi.

Carpen (Carpinus betulus) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate consuma 2-3 căni pe zi. Extern se poate compresă îmbibată în acest ceai caldă de mai multe ori pe zi.

Ceapă (Allium ceppa) se face ceapă bulb coaptă în cuptor apoi se sfarmă şi se transformă în pastă cu ajutorul unei furculiţe. Se amestecă apoi cu smântână în părţi egale şi se aplică cu ajutorul unui pansament local. Se face acest lucru de 2 ori pe zi.

Se stoarce suc din ceapă cu storcătorul de fructe şi se pune miere. La 2 linguri de suc se pune 1 lingură de miere. Se aplică pe un pansament şi apoi se pune pe locul afectat. Se schimbă la 24 ore.

Coada calului (Equisetum arvense) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate consuma 2-3 căni pe zi. Extern se poate compresă îmbibată în acest ceai caldă de mai multe ori pe zi. Se pot face şi băi fiind foarte utile pentru eliminarea toxinelor din organism.

Echinacea (Echinacea angustifolia) există în comerţ sub mai multe forme şi se indică folosirea ei pentru întărirea imunităţii organismului. Se foloseşte conform indicaţiilor date de producător.

Flori de fân, o mână se pune la 5 litri de apă şi se fierbe pentru 30 minute. Cu apa astfel obţinută se strecoară în cadă şi se stă la temperatura corpului pentru 15 minute. Se poate însă aplica şi compresă locală caldă care se ţine în funcţie de toleranţă cât timp este caldă, apoi se înlocuieşte cu alta caldă.

Gălbenele (Calendula officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate consuma 2-3 căni pe zi. Extern se poate compresă îmbibată în acest ceai caldă de mai multe ori pe zi.

Hrean (Armoracia rusticona) se rade hrean şi se amestecă în părţi egale cu miere. Se ia pe zi 3-4 linguriţe, după fiecare masă câte una. Este foarte indicat datorită faptului că ajută la eliminarea secreţiilor.

Iederă (Hedera helix) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate consuma 2-3 căni pe zi. Extern se poate compresă îmbibată în acest ceai caldă de mai multe ori pe zi. Extern se pot face şi băi cu această plantă zilnic.

In (Linum usitatissimum) se foloseşte uleiul de in care se aplică extern pentru efectul emolient. De asemenea se poate lua 1 linguriţă de seminţe, pentru rezolvarea constipaţiei.

Morcov (Daucus carota) suc de morcovi obţinut din rădăcină se va consuma zilnic cel puţin câte 100 ml de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de mese asigurând organismului provitamina A foarte necesară pentru refacerea organismului şi de asemenea conţine caroten care ajută la vindecare. Morcovi raşi se pot aplica cataplasmă de mai multe ori pe zi, ţinându-se câte 1-2 ore.

Muşeţel (Matricria chmomilla) 1 linguriţă de flori se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 0 minute, apoi se strecoară. Se pun comprese locale calde.

Muştar (Sinapis alba) se foloseşte făina de muştar care se face pastă cu apă caldă şi se aplică local pentru refacerea circulaţiei. Se ţine în funcţie de toleranţa individuală.

Nalbă (Malva crispa) 1 linguriţă de rădăcină se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se aplică comprese sau cataplasme extern. Intern se poate consuma 2-3 căni fiind foarte emolient.

Nuc (Juglans regia) 1 linguriţă de frunze se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma intern 2 căni ajutând la diminuarea secreţiilor sau extern sub formă de comprese calde.

Orz (Hordeum vulgare) se consumă suc obţinut din mlădiţe tinere câte minimum 100 ml pe zi. Există şi în comerţ acest suc şi în acest caz se va folosi conform indicaţiilor producătorului.

Ovăz (Avena sativa) se consumă suc obţinut din mlădiţe tinere câte minimum 100 ml pe zi. Există şi în comerţ acest suc şi în acest caz se va folosi conform indicaţiilor producătorului. Se pot folosi şi germeni câte 100 g pe zi.

Pătlagină (Plantago lanceolata) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate consuma 2-3 căni pe zi. Extern se poate compresă îmbibată în acest ceai caldă de mai multe ori pe zi.

Pin (Pinus silvestris) se poate folosi cetina, ramuri tinere sau mugurii. Se mărunţesc bine. Se pun 1 lingură la 500 ml apă şi se fierb până scade apa la jumătate, apoi se strecoară. Intern se va consuma 2-3 căni cu înghiţituri mici pe zi şi extern se pune compresă aplicată caldă local. Se poate folosi şi răşina aplicată pe pansament şi lăsată în funcţie de toleranţa individuală.

Praz (Allium porrum) se foloseşte ca şi ceapa.

Salcie (Salix alba) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate consuma 2-3 căni pe zi. Extern se poate compresă îmbibată în acest ceai caldă de mai multe ori pe zi. Ajută şi la calmarea durerilor.

Salvie (Salvia officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate consuma 2-3 căni pe zi. Extern se poate compresă îmbibată în acest ceai caldă de mai multe ori pe zi. Ajută la diminuarea secreţiilor.

Sharing

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...