Tratament naturist astm

Astmul alergic

            Este tot mai frecvent şi sunt tot mai multe cazuri, chiar şi de copiii foarte mici. Cauzele acestei maladii sunt nu numai polenurile ci şi chimicalele, păr de pisică, carnea de porc, acarienii, latexul, cosmeticalele ca parfumuri, conservanţii şi alţi aditivi (răşini, coloranţi, etc), metalele, medicamentele sau chiar alimentele. Chiar şi castraveţii, fasolea, ridichiile, căpşunile, ouăle, arahidele, laptele, peştele, muştarul, etc. Toate acestea pot să provoace agravarea bolii.

Tratament:

Se va căuta care este alergenul şi dacă este posibil se va îndepărta. Se va renunţa la fumat. De asemenea este bine să se evite contactul cu substanţele iritante ca:  vopsele, solvenţi. Evitaţi de asemenea orice activitate fizică care vă solicită prea mult mai ales în perioada cât aveţi crizele.

Se pot folosi în tratament următoarele plante medicinale: cătina albă, fenicul, isop, trei fraţi pătaţi.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Cătina albă (Tamarix ramosissima)- 2 linguri de fructe zdrobite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, perioade lungi de timp.

Fenicul (Foeniculum vulgare)- o jumătate de linguriţă de fructe zdrobite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute. Se strecoară apoi se consumă întreaga cantitate împărţită în trei reprize care se vor consuma după mesele principale.

Astmul alergic
Astmul alergic

Isop (Hisopus officinalis)- 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, după care se strecoară. Se pot consuma câte 2 căni pe zi.

Trei fraţi pătaţi  (Viola tricolor) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, după care se strecoară. Se pot consuma câte 2-3 căni pe zi. Cura aceasta poate să dureze timp de 30 de zile.

Oţet de mere cu miere– este foarte simplu de folosit şi aduce în multe cazuri alinarea suferinţei. Se va pune 2 linguri de oţet de mere cu miere în 250 ml apă şi se va îndulci cu miere polifloră dacă nu aveţi contra indicaţii. Se poate bea în loc de orice răcoritoare şi 4-6 pahare pe zi.

 

Astmul intricat

Este un astmă bronhic care este declanşat şi întreţinut de o altă afecţiune de obicei pulmonară (bronşită cronică, emfizem).

Tratament.

Se va depista cauza care provoacă acesta (bronşite, emfizem) şi se tratează.

La această afecţiune se pot folosi următoarele plante medicinale: aglică, aloe, alun, amăreală, angelică, arnică, bănuţi, busuioc, cârcel, ceapă, cimbrişor, cimbru, ciumăfaie, coacăz negru, coada şoricelului, fenicul, ghimber, ipeca, isop, lămâi, lăsnicior, levănţică, limba mielului, lumânărică, măselariţă, morcov, muşeţel, narcisă albă, negrilică, nemţişori de câmp, orz, ovăz, pătlagină, pin, plop negru, pochivnic, podbal, ridiche neagră, rodul pământului, rostopască, rotunjoară, rozmarin, salată, salvie, scânteiuţă, şovârf, stânjenei, sulfină, sunătoare, talpa gâştei, tătăneasă, trandafir, 3 fraţi pătaţi, trifoi roşu, trifoişte de baltă, turiţă mare, unguraş, urzică mică, usturoiţă, valeriană, vâsc, ventrilică, vindecea, vineriţă.  

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Aglică (Filipendula hexapetala) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi.

Aloe (Aloe vera) se foloseşte în amestec cu miere suc de plantă obţinut proaspăt. Se pune în părţi egale şi se ia câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi. Se mai pot folosi şi produsele care se găsesc în comerţ din această plantă, caz în care se va respecta indicaţia producătorului.

Alun (Corylus avelana) 1-2 linguriţe de muguri se pun zdrobiţi la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2 căni pe zi.

Amăreală (Polygala vulgaris) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi.

Angelică (Angelica archangelica)– se pot folosi rădăcinile sau seminţele. Se ia 1 linguriţă care se va pune la 250 ml apă rece, se fierbe apoi 5 minute. Se acopere apoi pentru 15 minute şi se strecoară. Se pot consuma 2 căni pe zi, preferabil să fie îndulcit cu miere dacă nu există contraindicaţii. Indicată ca sedativ.

Arnică (Arnica montana) linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 1 cană pe zi. Este foarte indicat însă să se folosească extracte sau tincturi care sunt la toate magazinele naturiste şi care se vor folosi conform indicaţiilor producătorului.

Bănuţi (Bellis perenis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi.

Busuioc (Ocinum basilicum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi. Are un efect antibiotic.

Cârcel (Ephedra distachia) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi.  Se pot lua şi în funcţie de severitatea afecţiunii. În farmacii există foarte multe produse care folosesc această plantă pentru efectul care-l are în privinţa respiraţiei ajutând să se respire mai uşor.

Ceapă (Allium cepa)- se consumă 100-200 ml suc de ceapă proaspătă pe zi sau se prepară un decoct fierbând 2 linguriţe de ceapă mărunţită în 200 ml apă timp de 10 minute. Se poate consuma zilnic fiind un bun antibiotic care se poate folosi în astmă alergic sau faringite.

Cimbrişor ( Tymus vulgaris) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi. Este indicat şi contra tusei.

Cimbru (Satureja hortensis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi. Are şi efect antibiotic.

Ciumăfaie (Datura stramonium) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă doar o cană pe zi.

Coacăz negru (Ribes nigrum)- mugurii de coacăz negru au o acţiune clar antialergică putând fi administraţi sub diverse forme în tratarea rinosinuzitelor alergice, astmului alergic, edemului Quicke şi urticariilor. 1 linguriţă de muguri mărunţiţi se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute. Se strecoară, apoi se pot consuma 2 căni pe zi.

Coada şoricelului (Achillea milefolium) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi.

Fenicul (Foeniculum vulgare) 1 linguriţă de plantă mărunţită (seminţe măcinate) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi.

Ghimber (Zinghiber officinalis)- 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 2 căni pe zi. Este una dintre cele mai eficiente plante. Se poate folosi şi tinctura cu efecte deosebite câte 20 picături de 3 ori pe zi.

Ipeca (Uragoga ipecacuana) se indică folosirea produselor farmaceutice din această plantă, pentru că are şi efecte toxice puternice. Se respectă indicaţiile producătorului.

Isop (Hissopus officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Este foarte indicată deoarece conţine diosmină şi hiosopină care au acţiune expectorantă şi totodată antiseptică. Se indică în toate formele de astmă în care se elimină cu greutate sputa şi există fenomene de sufocare. Nu se va da bolnavilor cu epilepsie şi la copiii cu convulsii

Lămâi (Citrus lemon) se consumă cât mai mult suc care poate ajuta foarte mult.

Lăsnicior (Solanum dulcamara) se poate folosi pentru efectul diaforetic, şi depurativ. Se ia intern câte 2 căni pe zi. Se pun 2 linguriţe de vârfuri de ramuri la 250 ml apă şi se fierbe timp de 15 minute. Se strecoară şi se beau călduţe. O cantitate mai mare poate produce ameţeli, greţuri, vărsături.

Levănţică (Lavandula angustifolia) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi.Se foloseşte pentru efectul calmant.

Limba mielului (Borago officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi.

Lumânărică (Verbascum phlomoides) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se filtrează bine deoarece planta are perişori care pot irita esofagul. Se pot consuma 3-4 căni pe zi.

Măselariţă (Hiosciamus niger)  1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Este foarte eficientă la calmarea durerilor. Există şi ţigări antiasmatice la farmacii.

Sharing

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...