Tratament Negi Veruci

 Tratament naturist pentru Negi – Veruci

Sunt nişte excrescenţe de formă rotundă sau ovalară, la nivelul pielii, răzleţe sau mai multe la un loc, iocalizate de obicei pe mâini şi pe tălpi, boala fund întâlnită frecvent la copii. Produşi prin infecţia cu anumiţi viruşi, sunt foarte contagioşi, iar când cei mici au şi răni sau zgârieturi, sau îşi rod unghiile şi vin în contact, ori fac baie cu alţi copii ce au negi, se pot infecta foarte uşor. Durata de incubaţie este, în medie, de patru luni; ei persistă mult timp, chiar doi ani, pot dispărea spontan şi reapărea tot aşa. Se pare că apar uşor la copiii debili.

tratament cu arnica pentru negi
tratament cu arnica pentru negi

Negii specifici vârstei înaintate apar pe trunchi, gât şi pe faţă sau în zona axilară. Pentru tratarea negilor se recomandă următoarele :

Esenţă de arnică

Pentru obţinerea esenţei de amică se umple o sticlă, până la două treimi din conţinut, cu frunze şi flori proaspete de amică, scoase din cupa verde a plantei. Se completează apoi conţinutul cu alcool 38-40% şi se lasă să stea într-un loc călduros, timp de două săptămâni. Se scoate parte din esenţă şi se strecoară, iar la ceea ce rămâne în sticlă se adaugă iar alcool, completând cantitatea iniţială. Negii vor fi tamponaţi zilnic cu această esenţă, până ce se usucă şi cad.

Suc de gălbenele

Sucul proaspăt extras din gălbenele îndepărtează negii, folosind şi la vindecare în caz de scabie (râie).

Frunzele, florile şi tulpinile se spală şi se presează, pentru extragerea sucului, printr-un storcător de fructe. Sucul proaspăt obţinut se aplică pe negi.

Suc de rostopască

Şi sucul de rostopască vindecă, utilizarea lui ducând la dispariţia negilor. Frunzele, florile şi tulpina de rostopască, proaspăt culese, se spală şi, prin presare într-un storcător, se scoate sucul. Cu el se tamponează zilnic negii, până cad.

Micul bitter suedez

Cu o bucată de vată înmuiată în micul bitter suedez se tamponează negii, de mai multe ori pe zi, până când dispar.

Negi : se pot vindeca printr-o masare cu coajă de nucă pe locul respectiv timp de câteva zile sau se poate pune pe neg o bucăţică mică de coajă verde de nucă [cu partea zemoasă] sub un plasture, pe timp de noapte. Se mai pot masa cu ulei de ricin de trei ori pe zi .

Şi aluniţele se pot trata cu ulei de ricin masându-le de trei ori pe zi dar tratamentul este de durată, nu vă aşteptaţi la ceva rapid.

Verucile sunt nişte pete ca nişte pistrui numite medical veruci plane. Amestecaţi 50gr rostopasca uscata, transformata in pulbere, cu 15gr lanolina, 10gr vaselina si 10 picături de acid fenic . Se unge rana se aplica un pansament si se tine 3 zile . Se repeta săptămânal pana la vindecare.

    Tamponări locale cu esenţa de genţiană sau bitter suedez sau ceai de tătăneasa si muguri de plop .

Veruci plantare

Apar cel mai frecvent după înţepături accidentale (cuie la încălţăminte, mers pe plajă cu piciorul ne protejat de încălţăminte, etc. Sunt formaţiuni cheratozice (piele întărită) gălbui, cu centru neted şi chenar îngroşat la periferie. Sunt dispuse pe talpa piciorului, nu fac relief la suprafaţa pielii, din cauza greutăţii corpului, dar evoluează în adâncime, comprimând terminaţiile nervoase şi astfel produc dureri şi omul nu-şi mai poate folosi piciorul în mod normal. Trebuie să fie deosebite de bătături şi se pot deosebi prin aceia că bătăturile au în partea centrală piele îngroşată proeminentă, fără chenar pe margine ca la veruci. Mici protuberanţe alcătuite din celule cutanate moarte. Negii apar izolat sau sub formă de ciorchine, cu predilecţie, pe mâini şi tălpi, având consistenţa dură. Cel mai des implicat este virusul Papilloma.

Veruci Tratament:

Se pot folosi următoarele plante medicinale: busuioc, fag, ienupăr, laptele câinelui, lumânărică, morcov, ricin, smochine, usturoi.

Modul de folosire:

Busuioc (Ocinum basilicum) se pune plantă mărunţită într-o sticlă fără să se îndese şi deasupra se va pune oţet, preferabil de mere şi miere până se umple sticla. Se lasă apoi timp de 10 zile agitând des la temperatura camerei. Se strecoară şi apoi cu oţetul respectiv se tamponează de mai multe ori pe zi verucile, până la dispariţia lor complectă.

Fag (Fagus sylvaticus) 1 linguriţă de frunze mărunţite se pun cu oţet cât să le acopere. Se lasă apoi la macerat la temperatura camerei pentru 3 zile, după care se pot aplica frunzele aşa cum sunt umede pe veruci. Se face acest tratament până la trecerea complectă a afecţiunii.

Ienupăr (Iuniperus communis) se zdrobesc bacele, apoi se pun la fiert 2 linguri în 200 ml apă pentru 5 minute. Se strecoară şi se pun plantele pe o pânză care se aplică direct pe veruci. Se ţin în funcţie de toleranţă. Se umezesc din când în când cu ceai călduţ.

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...
Siete Sanatoase si Regimuri Alimentare
Suferiti de vreo boala?
Retete Culinare Delicioase aici si acum
 • Mancare de Post
  true
  Mancaruri si prajituri de Post Tocanita de cartofi – mancarea de post traditionala In saptamana dinaintea sarbatorii de Paste ai de…
 • Reteta CIORBA DE VARZA ALBA CU SOS ROMANESC
  true
   Reteta  Ciorba de varza alba cu sos romanesc Ingrediente 1/2 kg ciolan de porc afumat, o varza de cca 6-700…
 • Supa delicioasa de Mazare
  true
  Reteta Supa de mazare  Este o rețetă foarte sănătoasă, delicioasă și care se prepară destul de ușor. Nu este nevoie…