Tratament Radiculita

Radiculită

Prevenire si tratament naturist

Sindrom neurologic produs de lezarea rădăcinilor nervilor cranieni şi caracterizat printr-o durereintensă bine localizată în metamerul cutanat corespunzător nervului afectat. Diminuareasensibilităţii obiective, eventual al parezelor, fibrilaţiilor, abolirea reflexelor osteotendinoase,amiotrofice, etc.Cauzele cele mai frecvente ale radiculitelor sunt de natură infecţioasă (sifilis, virus TBC)Radiculita mai apare în stări alergice, tumori, traumatisme.

 

Tratament naturist radiculita

Tratamentul presupune o precizare diagnostică şi de aceia consultul unui medic se impune cunecesitate. În urma acestui consult se va obţine diagnosticul şi apoi se tratează afecţiunea.

Se pot folosi următoarele plante medicinale : anason, angelică, ardei, brusture, castan sălbatec,castravete, ceapă, cimbrişor, cimbru, ciuboţica cucului, coada şoricelului, floarea patimilor,hamei, hrean, lămâie, măghiran, mentă, mesteacăn, muşeţel, muştar, roiniţă, rozmarin, salcie,talpa gâştei, tei, valeriană

Lezarea nervilor cranieni
Lezarea nervilor cranieni

Anason (Pimpinella anisum)-

1 linguriţă de seminţe zdrobite se pun la 250 ml apă clocotită. Seacopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. Extern se puncomprese cu acest ceai.

Angelică (Angelica archangelica)

1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apăclocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Sau se poate pune 1 linguriţă derădăcină mărunţită la 250 ml apă şi se fierbe pentru 5 minute, apoi se strecoară. Se pot consumadin ori care 3 căni pe zi. Sau se va folosi doar la nevoie. De asemenea se poate pune praf de plantă sau rădăcină câte o jumătate de linguriţă sub limbă pentru 5 minute, apoi se înghite cu apă.

Ardei-(Capsium annuum)

Este foarte util să se consume ardei capia care se spune că previnedurerile de cap. Extern se aplică tinctură pe o vată din ardei iute.

Brusture (Arctium lapa)

frunzele proaspete se aplică extern, după ce se spală bine. Se lipesc pelocul dureros cu dosul înspre piele sau chiar se opăresc înainte.

Castan sălbatec (Aesculus hippocastanus)

fructele se macină praf şi se amestecă cu uleicamforat şi apoi se aplică local eventual în strat subţire. Se mai poate pune pe o felie de pâineneagră tot în strat subţire şi se aplică local.

Castravete (Cucumis sativus)

se consumă proaspăt sau chiar sub formă de suc pentru efectuldiuretic puternic. De asemenea se pot pune felii de castravete pe tâmple sau pe locul dureros pentru trecerea durerii. După aceia se iau jos.

Ceapă (Allium cepa)-

se taie o ceapă şi se inhalează mirosul şi vă poate trece durerea de cap. se poate de asemenea tăia ceapă 2-3 cepe de mărime potrivită care se vor pune la 250 ml apă şi sefierb apoi timp de 20 minute. Luaţi apoi de pe foc, lăsaţi-l să se mai răcească apoi strecuraţi. Se pot consuma 2 căni pe zi.

Cimbrişor (Tymus serpyllum) Şi cimbru (Saturneja hortensis)-

se pune la 1 litru de vin albdin struguri 2 linguri de cimbrişor şi se fierbe apoi timp de 10 minute. Se lasă să se răceascăacoperit apoi se strecoară. Se va lua câte 50 ml de 3 ori pe zi, pentru stimularea circulaţieisângelui sau se va folosi doar la durere câte 50 ml o dată.

Ciuboţica cucului (Primula officinalis)

2 linguriţe de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apăclocotită. Se va lăsa timp de 15 minute acoperit apoi se va consuma de 3 ori pe zi câte o cană.-Decoct din 1 linguriţă de rădăcină care se va pune la 250 ml apă. Se va fierbe timp de 5 minutedupă care se strecoară. Se pot consuma 3 astfel de ceaiuri pe zi.

Coada şoricelului (Achilea milefolium) o linguriţă de plantă mărunţită (Flori) se va pune la 250ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 2 astfel deceaiuri pe parcursul unei zile.

Floarea patimilor (Passiflora incarnata)

are acţiune calmantă şi în plus combate stările denelinişte. Administrată seara înainte de culcare, vă ajută să dormiţi. Este indicată atât pentrucombaterea cefaleei de tensiune cât şi a migrenelor. Se pune 1-2 linguriţe de plantă mărunţită şiuscată la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară.

Hamei (Humulus lupulus)

-Se pun 2 linguriţe de conuri mărunţite la 250 ml apă clocotită. Seacopere pentru 10 minute după care se vor strecura. Se pot consuma 3 căni pe zi. -2 linguri deconuri se pun la 250 ml apă clocotită. Se vor lăsa timp de 30 de minute acoperite, apoi sestrecoară. Se vor consuma 3 astfel de ceaiuri pe zi. Are şi rol sedativ şi se poate folosi în nevrozecu anxietate. În insomnii se recomandă o infuzie mai slabă cu jumătate de plantă şi se va luaînainte de culcare.

Hrean (Armoracia rusticona)

Rădăcina rasă proaspătă se va amesteca cu miere în aceiaşicantitate şi se va lua câte o linguriţă de trei ori pe zi în cure de lungă durată în afecţiunile inimii,vaselor de sânge sau alte afecţiuni indicate. Se poate de asemenea aplica local. Se ţine în funcţiede toleranţă. Se poate şi amesteca cu smântână ca să fie mai uşor de suportat.

Lămâie (Citrus lemon)

se taie felii de lămâie cu care se vor fricţiona tâmplele. Se poate face şicu suc. Este unul din remediile pentru calmarea durerilor.

Măghiran (Majorana hortensis)

Infuzie din o linguriţă de plantă mărunţită care se va pune la250 ml apă clocotită. Se acopere apoi timp de 10 minute după care se strecoară, se poate îndulcicu miere dacă nu aveţi diabet şi se pot consuma 2-3 căni din acestea pe zi.

 

Menta ( Mentha piperita)

de sute de ani se foloseşte pentru dureri de cap şi ajută foarte bine. Se pun 1-2 linguriţe de plantă mărunţită şi uscată la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. Nu este indicat să o folosiţi dacă suferiţide reflux gastric sau hiperaciditate la stomac.

Mesteacăn (Betula verucosa)

se foloseşte coajă mărunţită sau frunze. Se pun 1 linguriţă la 250ml apă şi se fierbe timp de 5 minute: Se aplică comprese pe locul dureros.

Muşeţel (Matricaria chamomilla)

2 linguriţe de flori se pun la 250 ml apă şi se fierb timp de 5minute. Se strecoară. Este foarte eficientă atât pentru efectul sedativ cât şi calmant. Se potconsuma şi 2-3 căni pe zi sau se foloseşte doar la nevoie.

Muştar (Sinapis nigra)

se mestecă 200-400g de făină de muştar cu apă caldă, până primeşteconsistenţa unui terci. Se pune apoi la cada de baie la temperatura corpului. Se stă în baie înfuncţie de toleranţă apoi se face un duş cald. Se stă apoi în pat bine acoperit. Se indică acest procedeu în special la radiculitele cronice.

Roiniţă (Melissa officinalis)

1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Seacopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. Este foarte utilă pentru efectul calmant pe care-l dă organismului.

Rozmarin (Rozmarinus officinalis)

o linguriţă de plantă transformată în praf cu ajutorul râşniţeide cafea, se va pune sub limbă pentru 10 minute, după care se înghite cu puţină apă. Se poate luaîn acest fel de trei ori pe zi înainte de mese.-1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 mlapă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, după care se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.Salcie (Salix alba)- se pun 2 linguriţe de coajă de salcie la 250 ml apă şi se fierb timp de 20minute.

Se strecoară şi se ia câte 1 linguriţă din oră în oră. Salcia conţine acidacetilosalicilic, care nu este altceva decât elementul activ al aspirinei şi are proprietăţiantiinflamatoare şi scade durerea în mai puţin de o oră. În plus nu are efectele aspirineinedorite. Totuşi la persoanele sensibile produce iritaţii ale mucoasei stomacului. Nu se vautiliza cu alcoolul sau cu medicamente anticoagulante. Evitaţi dacă aveţi afecţiuni croniceale rinichilor, ficatului, alergie la aspirină sau probleme de coagularea sângelui

Talpa gâştei (Leonorus cardiaca)

2 linguriţe de plantă se vor pune în 250 ml apă clocotită. Seacopere pentru 10 minute după care se strecoară. Se pot consuma 2-3 ceaiuri pe zi cu înghiţiturimici.

Tei (Tilia sp.)

se pun 2 linguriţe de flori la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute,apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, fiind util la calmarea durerii.

Valeriana (Valeriana officinalis)

este indicată mai ales în cefalea de tensiune legată de stres şiînsoţită de insomnii. Se pun 1-2 linguriţe de plantă mărunţită şi uscată la 250 ml apă clocotită. Seacopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot bea 1-2 căni pe zi.

Băi calmante:

Se poate face baie cu apă caldă în care se pot pune esenţe de levănţică, brad,molid, camfor, eucalipt, mentă, etc. Sau se fierbe o mână de conuri de hamei la 5 litri de apă, apoise va strecura în cada de baie unde se va sta timp de 20-30 minute.

Comprese reci:

se aplică pe zona dureroasă comprese reci sau chiar gheaţă. Rezultatele sunt imediate.

Sharing

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...