Tratarea arsurilor pielii

Arsurile

Arsurile se clasifică în 4 categorii:

-Gradul 1 (cele mai uşoare) care se caracterizează prin roşeaţă şi  umflătură.

-Gradul 2 când apar băşici cu lichid clar.

-Gradul 3- când apar băşici de culoarea sângelui.

-Gradul 4 caracterizate prin apariţia escarei care poate fi albă, brună, roşie sau neagră.

În cazul arsurii produsă de flacără, după stingerea acesteia cu apă sau cu pături umede, victima va fi dezbrăcată. Dacă nu e posibil, îmbrăcămintea se va tăia. În lipsa altei persoane, acest lucru trebuie făcut chiar de victimă. La fel se procedează şi în cazul arsurilor cu lichide fierbinţi.

În arsurile de gradul 1 şi 2 regiunea cu arsură va fi răcită cu apă rece timp de 10-15 minute. Apoi se usucă cu o compresă sau o pânză curată şi se unge pielea cu antibiotice sau cu Fluocinolon N sau unguent de propolis. Se face un pansament steril şi dacă este nevoie i se administrează victimei calmante ale durerii.

arsuri de piele
arsuri de piele

În arsurile de gradul 2 părţile arse se spală şi cu un dezinfectant.

În arsurile de gradul 3 victima va fi transportată imediat la spital, fără a mai pierde timp cu acordarea primului ajutor. Dacă acest lucru nu este posibil imediat, se spală cu apă rece sau se pun comprese reci cu prosoape sau cearceafuri curate timp de 10-15 minute după care suprafaţa arsă se usucă.

-Ulei esenţial de coada şoricelului sau gălbenele.

-Ulei preparat în casă din tătăneasă, lumânărică, seminţe de dovleac, silnic (iarbă de orbalţ), nalbă mare, nalbă de pădure, parechelniţă (urzică moartă), muguri de plop sau tei.

-Comprese, cataplasme cu amidon.

Tinctura de sunătoare.

Hypericum perforatum.

Produsă de Dacia Plant Sebeş.

Acţiuni.

Intern: antiseptic, antiseptic urinar, diuretic, astringent, sedativ, cicatrizant, vermifug, vulnerar, antifebril, antiinflamator, hepatoprotector, ajută la regenerarea celulei hepatice, coleretic, colagog, antispastic, antianemic.

Extern: analgezic, antiseptic, cicatrizant, decongestionant, antiiritativ, calmant al mâncărimilor.

Indicaţii.

Intern: hepatită, ciroză (adjuvant), icter, diskinezie biliară, inflamaţia vezicii biliare, anemie, spasme gastrice, ulcer, indigestii, boli renale cronice (adjuvant), incontinenţă urinară, tonic uterin în tulburări menstruale, leucoree, hemoroizi, febre intermitente, dureri de cap, migrene, convulsii, sciatică, nevralgii faciale, hidropizie, dizenterie, varice, flebite, inapetenţă, isterie, epilepsie, junghiuri, icter, impotenţă, frigiditate, stări depresive, tulburări psihice şi nervoase asociate menopauzei, coşmaruri, enurezis, pavor nocturn, colită, enterocolită, rectocolită, distonie neuro-vegetativă.

Extern: zona zoster, dermatoze cu mâncărimi, răni, arsuri, în cosmetică pentru tenurile iritate, contra pruritului în alergii, eczeme.

Contraindicaţii: nu se cunosc.

Sharing

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Încarc...

Lasă un comentariu

Solve : *
19 + 2 =


Urmatorul regulament trebuie acceptat pentru a publica comentariul:
In conformitate cu GDPR va anunt ca emailul si comentariul d-voastra va fi stocat .  Pentru mai multe detalii vizitati Politica cookie. Sau scrieti-ne pe pagina de Contact.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acum esti aici: Acasa » Tratarea arsurilor pielii