Traumatisme

Prevenirea si Tratamentul naturist al Traumatismelor –

Esenţă de arnică

Se scot florile din cupele verzi, se introduc cam în două treimi din volumul unei sticle. Se adaugă apoi alcool rafinat (sau orice rachiu făcut în casă) de 38-40% concentraţie alcoolică şi se lasă sticla, timp de două săptămâni, să stea la căldură. Apoi se strecoară cam jumătate din esenţă, iar la restul se adaugă, în sticlă, alcool. Cu esenţa obţinută tamponaţi echimoza sau puneţi o compresă cu esenţă şi câteva picături de apă, legaţi-vă şi lăsaţi-o preţ de două ore pe vânătaie.

tratament cu branca ursului
tratament cu branca ursului

Esenţă de tătăneasă

Masajele şi fricţiile făcute cu esenţă de tătăneasă alină şi ele durerile. Se iau rădăcinile de tătăneasă, se spală bine cu o perie aspră, se taie mărunt şi se introduc într-o sticlă. Peste ele se toarnă alcool rafinat de 38-40% concentraţie alcoolică şi se lasă sticla, minimum două săptămâni, într-un loc cald. Cu esenţa obţinută se fac, zilnic, fricţii uşoare pe zona traumatizată.

Alifie de gălbenele

înainte de aplicarea compreselor cu micul bitter suedez este necesar ca locul să fie uns cu o alifie de gălbenele. Aceasta se prepară în felul următor: într-o cratiţă se înfierbântă 250 grame de untură de porc. în grăsimea încinsă se presară un pumn de gălbenele (frunze, flori şi tulpini). Se lasă să facă spumă, după care se trage vasul de pe foc. Se lasă să se răcească (vasul fiind acoperit) până a doua zi. Apoi se mai încălzeşte o dată, până ce compoziţia devine fluidă, se trece totul

printr-o bucată de pânză, storcând puternic plantele. Alifia obţinută se păstrează în cutii bine închise.

Brânca ursului

Frunzele, proaspăt culese, se spală bine, apoi se strivesc cu un sucitor pe o planşetă de bucătărie. Terciul proaspăt, astfel obţinut, se aplică pe zona lovită, în strat gros de un deget; peste el se trece, de câteva ori, o faşă lată de pânză. Se pot pune şi frunze întregi, peste care se leagă tot o faşă.

Sharing

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Încarc...

Lasă un comentariu

Solve : *
27 + 21 =


Urmatorul regulament trebuie acceptat pentru a publica comentariul:
In conformitate cu GDPR va anunt ca emailul si comentariul d-voastra va fi stocat .  Pentru mai multe detalii vizitati Politica cookie. Sau scrieti-ne pe pagina de Contact.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acum esti aici: Acasa » Traumatisme